مشاهده نسخه کامل : مشکل با رم Ocz
با سلام
یکی از دوستان نزدیک من سیستمی با مشخصات زیر را در حدود 8 ماه پیش خریداری کرد در آن موقع تازه سی پی یو های core2duo به بازار آمده بودند و این بهترین سیستمی بود که می توانستیم انتخاب کنیم.
CPU: Core2Duo E6600
MAIN: ASUS P5B Deluxe
RAM: 2*1GB Ocz 800 MHz platinium series
Graphic: MSI Geforce 7900 GTO
Power Supply:green 580w real
Case: Termaltake Soprano
اخیرا متوجه شده که سیستم بعد از چند ساعت بازی کردن ریست می شود. چند تا از ?نهای شاسی را که ?عال نبودند ?عال کردیم.مدت زمان ریست شدن ا?زایش یا?ت ولی باز هم ریست می شد. برای همین از یک پنکه دستی است?اده کردیم و در کیس را باز گذاشتیم سیستم ریست نشد. پس تشخیص دادیم اشکال از دماست
دمای سی پی یو و مادربرد را توسط PC PROBE II اندازه گیری کردیم که کاملا عادی بود. اما این نرم ا?زار قابلیت اندازه گیری دمای رم را ندارد پس از آنجا که هیچ قطعاتی به جز سی پی یو و مادربرد و رم داغ نمی کنند احتمال دادیم که اشکال از رم باشد
بایوس مادربرد را آپدیت کردیم ?ایده ای نداشت. و ?رکانس رم را از 800 روی 667 و 533 گذاشتیم بازهم تاثیری نداشت. بادستکاری ولتاژهم به جایی نرسیدیم.
رم را بانرم ا?زار memtest تا 10 ساعت تست کردیم ولی هیچ eror نداد
تنها جایی را که دستکاری نکرده ام timing ram است می خواستم ببینم اولا نظر شما در این مورد چیست دوما یک مقدار در مورد تایمینگ رم توضیح بدهید که کمترین مقدار و بیشترین مقدار آن کدام است و چگونه آن را تغییر بدهم؟
masoud123
11-08-2007, 21:52
عزيزم من ?كر نمي كنم مشكل شما از رم باشد.
من احتمال مي دم مشكل گرم شدن چيپست پل جنوبي مادربرد باشه كه در صورت خنك شدن كمتر ريست مي شه ، مي توني وقتي سيستم روشنه روي سينك پل جنوبي دست بزني و ببيني چقدر گرم هست اگه زياد بود مي توني يك ?ن كوچيك كارت گرا?يك روي اون تعبيه كني و حتي مي تونه از چيپست پل شمالي باشه اونو هم يه چك كن ولي با توجه به سيستم خنك كننده پل شمالي ?كر كنم از همون چيپست پل جنوبي باشه.
يك احتمال ديگه هم مي تونه پاور باشه ، اول باييد ببيني وات پاور چقدر هست شايد وات پاور نسبت به مصر? سيستم كم هست
?ن پاور رو هم چك كن كه خراب نشده باشه.
يك مسئله ديگه شايد وات پاور درست باشه ولي پاور ممكنه خراب شده باشه و ديگه كارايي لازم رو نداره.
از كارت گرا?يك هم قا?ل نشو و ?ن و گرماي اونو هم چك كن.
AMD>INTEL
11-08-2007, 22:06
بهتر ?كري به حال كولينگ Cpu كنيد . مثلا Goldenorb2 يا Hyper Tx كولرمستر
AMD>INTEL
11-08-2007, 22:08
تهويه كيس تو سيستمهاي حر?ه اي خيلي مهم هست . كه اكثر تو ايران رعايت نميشه . اگر توانائي خريد يك كيس روداريد Silent Storm Ya Tunoq3 مناسب هست .
وات پاور رو نوشتم 580 واته
دمای مادربرد هم توی PC PROBE از 45 بالاتر نمیره
ما اصلا اورکلاک نمی کنیم که نیازی به ?ن سی پی یو داشته باشیم بعد هم اینکه کیس را در حدود 100 هزار تومن خریدیم و 3 تا ?ن دارد و همانطور که نوشتم thermaltake
masoud123
12-08-2007, 18:03
وات پاور رو نوشتم 580 واته
دمای مادربرد هم توی PC PROBE از 45 بالاتر نمیره
ما اصلا اورکلاک نمی کنیم که نیازی به ?ن سی پی یو داشته باشیم بعد هم اینکه کیس را در حدود 100 هزار تومن خریدیم و 3 تا ?ن دارد و همانطور که نوشتم thermaltake
دوست من اون دمايي كه از مادربرد نشون مي ده دماي چيپست پل شمالي هست بايد چيپ پل جنوبي رو هم يه نگاهي بنداري.
AMD>INTEL
12-08-2007, 18:19
دقيقا مدل پاور شما چي هست ؟؟
مدل پاور دقیقا Green Gp580b است و در ضمن چگونه باید ب?همم پل جنوبی من مشکل دارد یا نه یعنی چیپش را چطور شناسایی کنم
من به پل جنوبی دست زدم. ات?اقا داغ هم بود ولی مشکل اینه که این چیپ زیر کارت گرا?یکه کارت گرا?یک هم خیلی بزرگه و ?کرنکنم بشه هیچ ?نی اونجا نصب کرد.
AMD>INTEL
14-08-2007, 15:28
اين مادربرد داراي 2 اسلات pcie هستند اگر روي اون يكي نصب كنيد به راحتي هم ميشه يك ?ن بهش نصب كرد
من کیس Thermaltake Soprano رو دارم اصلا مشکل دمایی نداره در این مورد شک نکنید
به احتمال زیاد مسکل از جایه دیگست به عنوان مثال از کارکرد درست ?ن های کیستون
اطمینان دارید
masoud123
14-08-2007, 18:06
متاس?انه اين دماي چيپ جنوبي هم دردسري شده واسه همه و متاس?انه شركتها كمتر به اون توجه مي كنند، توي همين تابستان حداقل 5-6 تا از دوستانم هم همين مشكل رو دارشتند و با گرم شدن هوا مشكل عود مي كند.
AMD>INTEL
14-08-2007, 19:19
اين دوستمون با جابجائي كارت گرا?يك روي اسلات ديگر . ميتونه به نتيجه بهتري برسه . بايد ?كري هم درباره گردش هوا تو كيس كند . به قول ثمين عزيز كيس خوبي هست ولي هر كيس بايد درست از نظر گردش هوا درست تنظيم شود
با تشکر از راهنمایی های م?ید و کمک های خوب شما.
AMD>INTEL
15-08-2007, 16:05
تغييري كرد ؟
اين دوستمون با جابجائي كارت گرا?يك روي اسلات ديگر . ميتونه به نتيجه بهتري برسه . بايد ?كري هم درباره گردش هوا تو كيس كند . به قول ثمين عزيز كيس خوبي هست ولي هر كيس بايد درست از نظر گردش هوا درست تنظيم شود
دقیقا امید جان درست میگه باید ورودی وخروجی هوا تو کیست رو کنترل کنی;)
ببینید من چند تا عکس از سیستمم دارم خودتون در مورد نحوه گردش هوا قضاوت کنید
در ضمن مشکل از گرماست(به دلایلی که در اول نوشتم) و دو قسمت از سیستم گرم میشه
1- پل جنوبی( که با کمک دوست عزیزم مسعود تونستم ب?همم مشکل داره)که بعد از خنک کردن آن باز هم سیستم ریست می شد (این ?نی که می بینید در پایین قرار داده شده هما نارنجیه بعد از تشخیص گرمای پل جنوبی جلوی آن قرار دادیم ولی حتی بعد از خنک شدن پل جنوبی هم ?ایده نداشت)
2-لوله های کارت گرا?یم که نمی دانم چرا با وجود اینکه کارت گرا?یم اوورکلاک نشده ولی باز هم داغ است شما اگر نظر در مورد بهتر قرار دادن قطعات درسیستم دارید بدهید
http://usa.asus.com/100/images/products/1179/1179_l.jpg
AMD>INTEL
16-08-2007, 18:56
شما با رم ديگه تست كرديد ؟ . اگر چيپست پل جنوبي مشكل داشته باشه ريستارتي در كار نيست . اين ريست ?قط پاور و رم هست .
اولا رم من به هیچ وجه داغ نمی شه. دوما با Memtest هیچ اروری نداد سوما مشکل از گرم شدن یک قطعه است چونکه همانطور که نوشتم وقتی در کیس را باز میکنم و یک پنکه دستی می ذارم کنار کیس مشکل حل میشه
بعد هم چون بیشتر در بازیها دچار اشکال می شه و لوله های کارت گرا?یکی خیلی داغه حدس زدم اشکال از کارت گرا?یک باشه. به عکس ها نگاه کردین؟
AMD>INTEL
16-08-2007, 20:00
اولا هميشه برنامه memtest مشكلات رم رو پيدا نميكنه مخوصا ddr2 . چون قديمي تر هست و از جزئيات ddr2 بي اطلاع . بعد حداقل بايد 12 لوپ تست بشه .
چیزی حدود 6 الی 7 ساعت تست شد دوما بهتون گ?تم که مشکل از حرارته مگر شما پست های منو نمی خونین که چی در مورد در کیس و پنکه مینویسم.
بابا صد بار نوشتم مشکل از دماست و ?قط دو قطعه از کامپیوتر من داغ می شه یکی پل جنوبی یکی کارت گرا?یک. مشکل پل جنوبی را نوشتم که حل شد یعنی مشکل از این قطعه نبود چون با پایین آوردن دمای آن توسط ?نی که در شکل می بینید روبروی آن قرار داده ام باز هم مشکل برقرار بود.
در ضمن این دوست من که کار اصلی اش 3d max هستش وقتی کارهای سنگین با سیستمش انجام می ده یعنی ?ایلی را render می کنه با هیچ مشکلی مواجه نیست و ?قط وقتی که بازی می کنه سیستم ریست می شه.
با توجه به اینکه مشکل به گرما ارتباط دارد (آزمایش پنکه) و داغ شدن شدید لوله های کارت گرا?یک به احتمال زیاد اشکال از کارت گرا?یک هست
رم هم به هیچ وجه داغ نیست در ضمن اگر رم مشکلی داشته باشه با کم کردن ?رکانس و بالا بردن تایمینگ و دستکاری ولتاژ احتمالا باید مشکل حل بشه و اگر باری روی رم هست باید برداشته بشه
ببینی من ابتدا بایوس را آپدیت کردم ?رکانس را روی 667 و 533 قرار دادم. ولتاژ را روی 2.1 بردم و حتی تایمینگ را به CL8--8-8-18 ا?زایش دادم ولی باز هم سیستم ریست شد
در مورد پاور هم که برایتان نوشتم ?کر می کنم 580 وات برای این سیستم کا?ی باشد.
شما به من گ?تید که مشکل از نحوه گردش هوا در کیس هست من هم با گر?تن چند عکس و آپلود آنها موقعیت کیس را برای شما تشریح کردم
حالا اگر می شود شما به من کمک بکنید ببینید اگر راهی هست که بتوانم گردش هوا را درکیسم بهتر کنم به من بگویید.
دوم اینکه به من بگویید چگونه می توانم با دسترسی به تنظیمات کارت گرا?یک و تنظیم کردن آنها اگر کارت گرا?یک من به طور خودکار اوورکلاک می شود آن را از این حالت در بیاورم و یا ببینم می توانم از طریق دستکاری Core Clock یا Memory Clock به جایی برسم.
می خواستم اصلا می شود دور ?ن کارت گرا?یکی را تنظیم کرد
مدل کارت گرا?یک MSI 7900 GTO هست و همینطور که می بینید خیلی بزرگ هست 7900GTO ?قط توسط شرکت MSI تولید شده و در مقاله ای که در سایت Hardware.info قرار داده شده بود این کارت گرا?یکی را بسیار خوب و دارای قابلیت اوورکلاک بالا دانسته بود و همچنین آن را قابل مقایسه با 7900GTX می دانست. ما توجه به این مقاله و قیمت مناسب تر آن نسبت به 7900GTX آن را خریداری نمودیم ولی الان نمی دانم چرا انقدر داغ می کند.
البته من تا اینجا از تمام دوستان که کمک کردن به خصوص جناب آقای AMD>INTEL تشکر می کنم
AMD>INTEL
17-08-2007, 01:07
اخه دوست من وقتي جيپست ich8 مشكل داشته باشه سيستم هنگ ميكنه .
شما يك كاري كن تو قسما ستينگ ------ تو قسمت ادونس----statup and recover تيك جلو automical resatrt رو بردار. حالا به جاي ريست ص?حه bsod مياد اون كدش رو برام بخون . تونسني عكس كاملش
ببینید رم بیشتر از اینها تست شده یعنی حداقل 20 لوپ تست شده.
در ضمن مگر شما پست های من را نمی خونید بابا صد بار براتون آمایش پنکه را نوشتم و گ?تم که یه جایی تو سیستمم داره داغ می شه.
دوقطعه توی سیستمم داغ می شه یکی پل جنوبی دوم کارت گرا?یک
برای تست کردن پل جنوبی همانگونه که در شکل می بینید یک ?ن جلوش قرار دادم ولی با وجود خنک شدنش بازهم سیستم در حالت بازی کردن ریست می شد
رم داغ نمی شه. من رم را روی ?رکانس 667 و 533 هم راه اندازی کردم. و ولتاژ را هم تا 2.1 رساندم و تایمینگ را هم به CL8-8-8-18 تغییر دادم ?ایده ای نداشت.
البته هنوز مطمئن نیستم که مشکل از رم نباشد.
یک مساله دیگری که وجود دارد این است که سیستم در هنگام انجام Rendering با 3d Max دچار مشکل نمی شود ولی هنگام بازی کردن مشکل دار میشود.
می خواستم ببینم اگر کارت گرا?یکی داغ بشه اصلا سیستم ریست می شه یا نه
کارت گرا?یک MSI 7900GTO هست
بعد اینکه مگر شما نگ?تید یک ?کری به حال گردش هوا در کیس بکنم خوب این هم عکس ها به نظر شما چه ?کری بکنم.
AMD>INTEL
17-08-2007, 01:23
من تا ?ردا جواب قطعي به سما ميدم
من تا ?ردا جواب قطعي به سما ميدم
پس این جواب قطعی شما چی شد؟
در ضمن می خواستم ببینم آیا برنامه ای هست که دمای کارت گرا?یک را نشون بده؟
اگه کارت گرا?یک شما امکاش رو داشته باشه به وسیله برنامه هایی مثل riva tuner میشه دما رو تحت نظر گر?ت.
vBulletin v3.7.1, Copyright © 2000-2006, Jelsoft Enterprises Ltd.