مشاهده نسخه کامل : مرجع معرفي و بررسي درسها و کتابهاي گرایش سختافزار
سلام...
به نظرم باید تاپیکی مرتبط با کتاب ها و سر ?صل های دروس سخت ا?زار ارائه شده در دانشگاه های کشور ایجاد کرد. از آن جایی که در دانشگاه های مختل? ممکن است که کتاب های مخلتل?ی مرجع باشند ?کر می کنم این جا محل مناسبی برای معر?ی مراجع باشه (البته خواهد شد...!)
نکته: معر?ی یک مرجع به عنوان کتاب اصلی یک درس به معنای درس دادن همه ?صل های آن نیست!
ما اینو خوندیم (83 ?کر می کنم):
http://i10.tinypic.com/4uttaue.jpg
نام: اصول طراحی VLSI
نوشته: کامران اشراقیان ، داگلاس پاکنل
ترجمه: مرتضی صاحب الزمانی
ناشر: شیخ بهایی
?هرست مطالب:
?صل اول: مروری بر میکروالکترونیک و مقدمه ای بر تکنولوژی MOS
?صل دوم: خواص الکتریکی اصلی مدارهای MOS و BiCMOS
?صل سوم: ?رآیندهای طراحی مدارهای MOS و BiCMOS
?صل چهارم: م?اهیم اصلی مدار
?صل پنجم: تغییر مقیاس مدارهای MOS
?صل ششم: طراحی و چینش زیرسیستم
?صل ه?تم: ?رآیند طراحی زیرسیستم
?صل هشتم: تشریح ?رآیند طراحی- المان های محاسباتی
?صل نهم: حا?ظه، ثبات ها و جنبه های زمانی سیستم
?صل دهم: جنبه های عملی و آزمون پذیری
?صل یازدهم: چند پروژه ی طراحی CMOS
?صل دوازدهم: مدارها و سیستم های ?وق العاده سریع VLSI_ معر?ی تکنولوژی GaAs
ضمیمه ی ال?
ضمیمه ی ب
ضمیمه ی ج
سایر مراجع
واژه نامه ی ?ارسی به انگلیسی
واژه نامه ی انگلیسی به ?ارسی
نمایه
سلام...
به نظرم باید تاپیکی مرتبط با کتاب ها و سر ?صل های دروس سخت ا?زار ارائه شده در دانشگاه های کشور ایجاد کرد. از آن جایی که در دانشگاه های مختل? ممکن است که کتاب های مخلتل?ی مرجع باشند ?کر می کنم این جا محل مناسبی برای معر?ی مراجع باشه (البته خواهد شد...!)
نکته: معر?ی یک مرجع به عنوان کتاب اصلی یک درس به معنای درس دادن همه ?صل های آن نیست!
سلام
کار خوبي هست و من هم اگر ?رصت کنم ٬ تاپيک رو توسعه ميدهم ٬ اما يک تغييراتي لازم هست داده بشه تا کمي مخاطبان بيشتري پيدا کنه .
خيليها مايلند از م?اد درسي هر يک از دروس تخصصي رشته مهندسي کامپيوتر گرايش سختا?زار اطلاع پيدا کنند و کتابهاي مرجعي که در هر درس تدريس ميشه رو به صورت مستقل تهيه و مطالعه کنند.
بنابر اين پيشنهاد ميدم که همينطور که آغاز کرديد٬ درس به درس جلو بريم و در مورد هر درس يک توضيح مختصر داده بشه و کتابهاي مرجع اون درس معر?ي بشه.
ما اینو خوندیم (83 ?کر می کنم):
نام: اصول طراحی VLSI
نوشته: کامران اشراقیان ، داگلاس پاکنل
ترجمه: مرتضی صاحب الزمانی
ناشر: شیخ بهایی
نمایه
اين کتاب ديگه در دانشگاههاي معتبر تدريس کمتر تدريس ميشه ٬ چون آقاي دکتر صاحبزماني يک کتاب ديگه به نام طراحي VLSI ديجيتال نوشته اند که هم جديدتر هست و هم تالي?ه و م?اهيم رو به صورت قابل ?همتري توضيح داده .
http://www.adinebook.com/images-1/images/products/9649252746.240.jpg
اين کتاب رو هم انتشارات شيخ بهايي منتشر کرده :
شامل ?صلهاي :
آشنايي با VLSI
نظريه ترانزيسور MOS
مشخصههاي وارونگر
مدارهاي ترکيبي
?رايند طراحي مدارهاي CMOS
شناخت و برآورد کارايي مدار
منطق دومينو و منطق پوياي CMOS
هست که کاملا با سر?صلهاي درس VLSI در دانشگاههاي ايران مطابقت داره .
در مورد درس VLSI :
اين درس يکي از دروس تخصصي رشته مهندسي کامپيوتر گرايش سختا?زار هست که در اصل از رشته الکترونيک در مقطه کارشناسي ارشد آورده شده است. در واقع م?اد اين درس در مقطع کارشناسي سختا?زار بسيار مشابه م?اد اون در مقطع کارشناسي ارشد الکترونيک هست. (اصلا جاي تعجب نداره چون دروس تخصصي کارشناسي سختا?زار اکثرا متعلق به کارشناسي ارشد الکترونيک هستند)
در اين درس به بررسي Bottom-Up ?رايد طراحي مدارهاي ?وقالعاده مجتمع (VLSI) پرداخته ميشود.
منظور از Bottom-Up اين هست که ابتدا به جزئيات نيمههاديها و چگونگي ساخت ترانزيسوترها در ?رايدهاي صنعتي ساخت IC اشاره ميشه بعد در سطحهاي ساده سازي بالاتر به مدارهاي CMOS که کاربرد ?راواني در VLSIها دارند اشاره ميشه .
من اين درس رو ترم پيش پاس کردم ٬ واقعا يکي از لذت بخشترين واحدهايي بود که در مقطع کارشناسيام اخذ کرده بودم.
مرجع تدريس اين درس براي ما کتاب Modern VLSI Design نوشته wolf بود که ?کر کنم الان در تمامي دانشگاههاي معتبر هم همين کتاب تدريس ميشه ٬ البته تا قبل از اينکه کتاب جديد آقاي دکتر صاحب زماني منتشر بشود :
http://www.princeton.edu/~wolf/modern-vlsi/vlsi-cover.GIF
?صلهاي اين کتاب عبارتند از :
Chapter 1, Digital Systems and VLSI:
Chapter 2, Transistors and Layout:
Chapter 3, Logic Gates:
Chapter 4, Combinational Logic Networks:
Chapter 5, Sequential Machines:
Chapter 6, Subsystem Design:
Chapter 7, Floorplanning:
Chapter 8, Architecture Design:
Chapter 9, Chip Design:
Chapter 10, CAD Systems and Algorithms:
ما 5 ?صل ابتدايي اين کتاب رو که در واقع بخش اصلي اون هستند خونديم .
این کتاب توسط دکتر حسابی در دانشگاه شری? هم ارائه میشه http://sharif.ir/~hessabi/VLSI/index.html
الکترونیک دیجیتال:
معرو? ترین کتاب که هم در امیرکبیر و هم در شری? مرجع هست کتاب Digital Integrated Circuits نوشته demassa هست. نص? کتاب درباره مدارهای مبتنی بر BJT هست و نیمه بعدی درباره CMOS.
http://i8.tinypic.com/4r7747o.jpg
مدارهای RTL، DTL، TTL، ECL و انواع گیت های مبتنی بر آن ها به همراه توضیحات کامل برای مقادیر VOH، VOL، VIL و VIH و توان مصر?ی در نیمه اول کتاب آمده است.
در نیمه دوم از گیتهای مبتنی بر NMOS (انواع شکل های آن) تا CMOS به همراه پارامترها و گیتهای ?وق الذکر به ت?صیل صحبت شده و در آخر درباره مدارهای مبتنی بر GaAs مختصر توضیحی داده شده که تدریس نمیشه
?صل های کتاب به شرح زیر هستند:
Properties and Definitions of Digital ICS.
Diodes.
Bipolar Junction Transistors.
Diode-Transistor Logic (DTL).
Schottky Transistor-Transistor (STTL).
Other TTL Gates.
Basic Emitter-Coupled Logic (ECL).
MECL III and ECL 10K.
Other ECL Gates.
Introduction to MOS Digital Circuits.
Resistor Loaded NMOS Inverter.
Enhancement-Depletion Loaded NMOS Inverter.
NMOS Gates.
CMOS Inverter.
CMOS Tri-State Gates.
CMOS Drivers.
Dynamic CMOS.
BiCMOS.
Latches and Flip-Flops.
Semiconductor Read-Only Memories.
Direct Coupled NMESFET Logic (DCFL) Inverter.
Schottky Diode NMESFET Logic (SDFL) Inverter.
Other Gallium Arsenide Logic Family Inverters.
Gallium Arsenide NMESFET Gates.
Appendices.
Supplementary Reading.
Selected Answers.
Index.
Printer Ready Icon
من ?كر ميكردم به شما كتاب الكترونيك ديجيتال دكتر صديقي رو تدريس ميكنند، چون اين كتاب براي انتشارات اميركبير هست و ايشون هم احتمالا بايد از اساتيد شما باشه :
http://www.aku-press.com/Images/IMG156.jpg
لينك كتاب در انتشارات اميركبير : http://www.aku-press.com/Book.asp?Seq=461
سر ?صلهاي اين كتاب عبارتند از :
?صل 1: مقدمهاي بر الكترونيك ديجيتال
?صل 2: ديودها
?صل 3: آشنايي با طرز كار MOSFET ها و روابط حاكم در آنها
?صل 4: منطقهاي NMOS و CMOS
?صل 5: مدارهاي CMOS پويا
?صل 6: مدارهاي منطقي مبتني بر ترانزيستورهاي دو قطبي
?صل 7: مقايسه بين خانوادههاي منطقي و بررسي چگونگي ارتباط بين آنها
?صل 8: تكنولوژيهاي پيشر?ته
البته به ما اين كتاب رو تدريس نكردند ، خودم هم نميدونم چي تدريس شده بهمون. من خيلي از م?اهيم الكترونيك ديجيتال رو سر كلاس VLSI ?را گر?تم و خيلي از م?اهيم ديگرش رو هم بايد براي كنكور يادبگيرم.
سلام...
ات?اقاً ما با همین دکتر صدیقی درس داشتیم. حدود یک سال و نیم بعد از ما بود که کتابش چاپ شد. ما هم که دیگه ر?ته بودیم. کتابش به خاطر ?ارسی بودنش شاید خوب باشه ولی من مطمئنم که از کتاب demassa کامل تر نیست.
کتاب demassa همون طور که گ?تم همه چیز را گ?ته و حتی برای کنکور هم به نظرم خوبه
من کتاب demassa رو نخوندم ولی کتاب دکتر صدیقی رو که ترم پیش به عنوان مرجع دیجیتال خوندم اینقدر مختصر و خلاصه است که آدم خندش می گیره در کل بیشتر یک مرور گذرا انجام داده تا ارایه کامل مطالب
در مورد کتاب اشراقیان هم من چاپ پرینتس هال 2005 رو امسال از نمایشگاه گر?تم که 13 ?صل داره و گویا ?صل 12 و 13 با ترجمه ارایه شده ?رق می کنه البته من ?قط سر?صلهاش رو مرور کردم .
در مورد کتاب اشراقیان هم من چاپ پرینتس هال 2005 رو امسال از نمایشگاه گر?تم که 13 ?صل داره و گویا ?صل 12 و 13 با ترجمه ارایه شده ?رق می کنه البته من ?قط سر?صلهاش رو مرور کردم .
منظورتون كتاب VLSI اشتراقيان هست ؟ مگه از چاپ 2005 اش هن ترجمهاي تو بازار هست ؟
اشراقیان با چه کسی؟ weste؟ paknel؟ خودش به تنهایی؟
قبلاً اشراقیان با پاکنل بود (که توی پست دوم هست). در همون زمان اشراقیان با weste هم کتاب داشتند که من ?قط ترجمه جلد اولش و دیدم. البته کتاب قدیمی هست.
الان هم weste با harris هست که کتاب cmos vlsi design را نوشتند.
درس معماريكامپيوتر بدون اغراق يكي از اصليترين و مهمترين درسهاي رشته مهندسي كامپيوتر سختا?زار هست كه معمولا در سال سوم به دانشجويان داده ميشه، به طوري كه دانشجو بعد از دو سال مطالعه علوم اوليه كامپيوتر، پس از گذراندن اين درس، ديد طراحي نسبت به سيستمهاي كامپيوتري پيدا ميكنه.
اصولا در تمامي رشتههاي مهندسي آنچه كه خيلي ارزشمند هست، دادن ديد طراحي دانشجو و تربيت كردن يك طراح ميباشد، گرچه اكثر ?ارق التحصلان رشته مهندسي سختا?زار، وارد بعد طراحي سيستمهاي كامپيوتري در ايران نميشوند.
عموميترين مرجعي كه براي اين درس در دانشگاههاي كشور وجود داره ، كتاب معماري سيستمهاي كامپيوتري نوشته موريس مانو هست ، اين كتاب توسط دكتر سپيدنام (از دانشگاه ?ردوسي مشهد) ترجمه شده و در بازار قابل دسترسي هست. به ما هم همين كتاب رو تدريس كردند.
در اين كتاب پس از معر?ي م?اهيم محاسبات ?رايند طراحي يك سيستم كامپيوتري جهت پردازش اطلاعات به نام كامپيوتر پايه يا base computer بررسي شده است، در انتهاي كتاب هم گريزي زده شده به م?اهيم پردازش برداري و موازي كه به هيچ وجه م?هومي نيستند و خواندنش رو به هيچ كس پيش نهاد نميدم.
خيلي وقته كه اين كتاب ديگه در دانشگاههاي مطرح ايران تدريس نميشه، مرجع اصلي كنكور هم ديگه نيست، خيلي خيلي قديمي هست.
در حال حاضر دو كتاب زير در دانشگاههاي معتبر ايران تدريس ميشه :
http://vig-fp.prenhall.com/bigcovers/0131856448.jpg
کتاب اولی که جایگزین اصلی کتاب موریس مانو در دانشگاه های داخل کشور هست ، کتاب Computer Organization an Architecture نوشته آقای william stallings میباشد که نسخه 2004 این کتاب را آقای دکتر سپیدنام ترجمه و انتشارات علوم رایانه آن را منتشر کرده است. در این کتاب سعی شده به صورت جامع به تمامی مباحث مطرح شده در حوزه سازمان دهی و معماری کامپیوتر اشاره شود که base آموزشی کتاب بر روی پردازنده های پنتیوم و PowerPC هست اما بر خلا? کتاب های دیگری که در ادامه معر?ی می کنم ، زیاد وارد بحث معماری داخلی پردازنده نشده و در بسیاری از موارد مانند بخش pipelining به توضیح کلی ?ارق از جزئیات معماری و کنترلی Datapath پرداخته است.
ضمنا نسخه ebook این کتاب به زبان اصلی را ميتوانيد از اينجا (http://www.sakhtafzar.com/forum/showpost.php?p=8689&postcount=28)دانلود كنيد.
http://images.amazon.com/images/P/1558606041.01.LZZZZZZZ.jpg
کتاب دوم که من زمان گذراندن واحد معماری کامپیوتر خود خیلی ازش است?اده کردم کتاب Computer Organization and Design نوشته John Hennessy و David Patterson هست که این کتاب برای شروع مرجع بسیار عالی هست و مباحث رو از مقدماتی تا پیشر?ته در حد تشریح تک تک اجزای Datapath توضیح داده مزیت اصلی این کتاب این است که base آموزشی آن بر مبنای پردازنده MIPS می باشد که در این کتاب سعی شده معماری این پردازنده RISC کاملا تشریح گردد. من ندیدم این کتاب تو ایران جایی تدریس بشه اما مرجع کمکی اکثر اساتید هستش، متاس?انه نسخه ترجمه شده این کتاب وجود ندارد و تنها نسخه چاپی زبان اصلی آن موجود است. این کتاب در دانشگاه تهران مرجع تدریس آقای دکتر ص?ری می باشد. ?كر ميكنم اصلي ترين مرجع طراحان كنكور هم همين كتاب باشه.
اين كتاب رو هم ميتونيد از اينجا (http://www.sakhtafzar.com/forum/showpost.php?p=8690&postcount=29)دانلود كنيد.
منظورتون كتاب Vlsi اشتراقيان هست ؟ مگه از چاپ 2005 اش هن ترجمهاي تو بازار هست ؟
نه دوست عزیز من این کتاب رو از نمایشگاه گر?تم و چاپ پرینتیس هال هند هستش
اشراقیان با چه کسی؟ weste؟ paknel؟ خودش به تنهایی؟
قبلاً اشراقیان با پاکنل بود (که توی پست دوم هست). در همون زمان اشراقیان با weste هم کتاب داشتند که من ?قط ترجمه جلد اولش و دیدم. البته کتاب قدیمی هست.
الان هم weste با harris هست که کتاب cmos vlsi design را نوشتند.
مول?ین کتاب Essentials of VLSI Circuits and Systems چاپ 2005
Kamran Eshraghian
Douglas A.Pucknell
Sholeh Eshraghian
نه دوست عزیز من این کتاب رو از نمایشگاه گر?تم و چاپ پرینتیس هال هند هستش
دقيقا، كتاب خيلي جالبي هست، من نخوندمش اما س?ارش دادم امسال كتابخونه دانشگاهمون خريد، اگه ?رصتي بشه، حتمي تو برنامه مطالعاتيم قرار ميدمش .
ترجمه اين كاب رو من دارم(معماري پترسن منظورم)
به ما هم همين رو درس مي دن قبلا هم گ?ته بودم :d
vBulletin v3.7.1, Copyright © 2000-2006, Jelsoft Enterprises Ltd.