مشاهده نسخه کامل : کارتهای گرا?یک ?یزیک !!!
سلام دوستان !!!
میشه بگید این کارتها طرز کارشون چطوره و به چه دردی میخورند ؟؟ مشخصات این کارتها رو بگید !!!
من از یکی از دوستان شنیدم کارت گرا?یک هایی برای استودیو درست شده که رمهای DDR5 هستند !!! :eek: آیا این صحت داره ؟؟ :confused:
منم میخوام در موردشون چیزی بدونم
البته ?ارسی بگید من بی سواد هم روشن بشم!
DX10 killer
20-08-2007, 15:08
سلام دوستان !!!
میشه بگید این کارتها طرز کارشون چطوره و به چه دردی میخورند ؟؟ مشخصات این کارتها رو بگید !!!
من از یکی از دوستان شنیدم کارت گرا?یک هایی برای استودیو درست شده که رمهای DDR5 هستند !!! :eek: آیا این صحت داره ؟؟ :confused:
لط?ا واضح تر یگید شما راجب کارت ?یزیک میخواهید بدونید یا کارت گرا?یک هایی که برای استودیو هستند؟
راجع به کارت ?یزیک توضیح بدهید لط?ا
DX10 killer
21-08-2007, 01:59
اصولا موقعی که شما بازی رو اجرا میکنید .پردازش های گرا?یکی توسط کارت گرا?یگ(GPU)انجام شده و پردازش های ?یزیک معمولا توسط سی پس یو انجام میشه ودر نهایت تمام این پردازش ها توسط سی پی یو هماهنگ میشه.
حالا این پردازش های ?یزیکی چی هستند؟
همه قوانین ?یزیکی که توی موتور بازی تعری? شده اند مثل جاذبه زمین و....یا مثلا خرد شدن سنگ یا ان?جار .حتی دود وحتی حرکت با?ت های بدن و صدها المان دیگه
با پیشر?ت سریع بازی ها و?یزیک در موتور اونها میشه گ?ت کم کم سی پی یو ها از قا?له عقب موندند.به عنوان مثال شما تا حا لا در بازیی خم شدن یک با?ت چوبی رو دیده اید مطمعنا نه!!
در سال 2005 هم nvidia وهم ATI به ?کر کار کردن بر روی ?یزیک ا?تادن وتا حدودی به وسیله جی پی یو هایی که تولید میکردند این کار رو انجام دادند ولی این کار چندان با سرعت پیشر?ت گیم ها همطراز نبود وانها پروزه جدیدی رو مطرح کردند اون هم است?اده از SLI ,Crosfire بود البته با این ت?اوت که این بار کارت دوم برای پردازش گرا?یکی به کار نمیر?ت بلکه برای پردازش ?یزیک به کار میر?ت .به همین منظور حتی مادر بردهایی با 3 اسلات PCI E هم ساخته شدند که 3 تا کارت گرا?یک رو در خود جا میدادند 2 تا برای پردازش گرا?یکی ویکی هم برای ?یزیک.اما..........
اما داستان به همین جا ختم نشد.اگه مایل هستید بیشتر بدونید بگید که من ادامه بدم. ;)
masoud123
21-08-2007, 02:27
DX10 killer ممنون ، اگه مي شه بيشتر توضيح بده.
Commando-BIG
21-08-2007, 04:51
كارتهاي ?يزيك 128 بيتي و128 مگ هستند وبه درگاه pci متصل ميشوند
چاخان كردن اونها تا GDDR4 بيشتر نيستندGDDR5 تازه داره روش كار ميشه
كارتهاي ?يزيك 128 بيتي و128 مگ هستند وبه درگاه pci متصل ميشوند
چاخان كردن اونها تا GDDR4 بيشتر نيستندGDDR5 تازه داره روش كار ميشه
میشه قیمت یه مدل رو بدی ؟؟؟ تو ایران هستش ؟؟؟ اون گرا?یکی که گ?ته بودم برای سرور گرا?یک دانشگاه صنعتی شری? است (?کر کنم) !!! من توی مجله یه دونه کارت ?یزیک دیدم که PCi-e بود !!! برای کسی که Striker Extreme داره خوبه چون pci دو تا بیشتر نداره و ممکنه با مودم و کارت های دیگه پر بشه !!!
راستی 1 سوال که ربطی به این تاپیک نداره !!!
کارت Pci اکسترنال و جود داره ؟؟؟
godofgame_black
21-08-2007, 13:49
سلام یه عکس از این کارت ?یزیک بگذارید و چند تا عکس هم از بازی هایی که ااز کارت ?یزیک است?اده شده بگذارید
hemat_gamer
21-08-2007, 14:25
http://www.technology-blog.com/images/blogs/asag-43332.jpg
این عکس کارت ?یزیک ایسوز(?کر میکنم):D
Commando-BIG
21-08-2007, 15:41
كارت ?يزيك معجزه نميكنه بلكه ?شار وارده بر سي پي يو رو كه در اثر پردازشهاي ?يزيكه بر ميداره به نظر من كه ارزش خريد نداره چون اگه تو ايران بياد 200 250 تومن ?روخته ميشه
DX10 killer
22-08-2007, 01:16
خب اول بهتره ادامه مطلب رو بگم وبعد با هم نتیجه گیری کنیم کارت ?یزیک چی کار میکنه وایا لازمه؟
DX10 killer
22-08-2007, 01:42
واما ادامه ماجرا
................................
nvidia ,ati برای کار روی این پروزه به سراغ havok ر?تند حتما اسمش تا حا حالا شنیدید موتور هاوک در تعداد بسیاری از بازی ها به کار ر?ته .نمونه هاش هم شامل lost palnet .oblivion وصدها بازی دیگر ..
قرار شد که هاوک بطور تخصصی تر روی ?یزیک کار کنه ودر نهایت هم از همون سیستمی که گ?تم است?اده کنه .که با نام Havok FX هم شناخته بشه .بنابراین قرار شد بازی های که با نامHAVOK FX بییایند از این تکنولوزی است?اده کنند .هاوک گ?ته بود برای پردازش ?یزیک ?قط به کارت Shader model 3 نیاز هست بنا براین هم nvidia و همATi میتونستند از این روش است?اده کنند.البته تا امروز هنوز همچین بازی نیومدهو?کر نکنم هم بیاد(خدا رو شکر!!)ولی با این حال هاوک بشدت روی ?یزیک بازی ها کار کرده البته در قالب پروزه بالا .اوج کار هاوک رو میتونید توی lost planet ببینید مخصوصا وقتی که با شلیک به تخته سنگ ها اونها رو به قطعات کوچکتر تقسیم میکنید مخصوصا با داشتن کارتهای سری 8 nvidia که از ویزگی (کوانتوم ا?کت )برخودار هستند میتونید با حداقل کاهش ?ریم از این ?یزیک است?اده شده در موتور هاوک لذت ببرید.
خب ازقضیه دور شدیم
البته هاوک هرگز قبول نکرد که یه کارت ?یزیک مستقل ارائه بده و تصمیمشون همون Havok FX بود. در همین حین سر وکله شرکتی به نام AGEIA پیدا شد که ....
ادامه دارد!....................
واما ادامه ماجرا
................................
nvidia ,ati برای کار روی این پروزه به سراغ havok ر?تند حتما اسمش تا حا حالا شنیدید موتور هاوک در تعداد بسیاری از بازی ها به کار ر?ته .نمونه هاش هم شامل lost palnet .oblivion وصدها بازی دیگر ..
قرار شد که هاوک بطور تخصصی تر روی ?یزیک کار کنه ودر نهایت هم از همون سیستمی که گ?تم است?اده کنه .که با نام Havok FX هم شناخته بشه .بنابراین قرار شد بازی های که با نامHAVOK FX بییایند از این تکنولوزی است?اده کنند .هاوک گ?ته بود برای پردازش ?یزیک ?قط به کارت Shader model 3 نیاز هست بنا براین هم nvidia و همATi میتونستند از این روش است?اده کنند.البته تا امروز هنوز همچین بازی نیومدهو?کر نکنم هم بیاد(خدا رو شکر!!)ولی با این حال هاوک بشدت روی ?یزیک بازی ها کار کرده البته در قالب پروزه بالا .اوج کار هاوک رو میتونید توی lost planet ببینید مخصوصا وقتی که با شلیک به تخته سنگ ها اونها رو به قطعات کوچکتر تقسیم میکنید مخصوصا با داشتن کارتهای سری 8 nvidia که از ویزگی (کوانتوم ا?کت )برخودار هستند میتونید با حداقل کاهش ?ریم از این ?یزیک است?اده شده در موتور هاوک لذت ببرید.
خب ازقضیه دور شدیم
البته هاوک هرگز قبول نکرد که یه کارت ?یزیک مستقل ارائه بده و تصمیمشون همون Havok FX بود. در همین حین سر وکله شرکتی به نام AGEIA پیدا شد که ....
ادامه دارد!....................
پس با این همه توضیحات میشه نتیجه گر?ت که اگه سی پی یو و رم و گرا?یکت قوی باشه نیازس به این کارتها نیست !!!
پس با این همه توضیحات میشه نتیجه گر?ت که اگه سی پی یو و رم و گرا?یکت قوی باشه نیازس به این کارتها نیست !!!
اخه مشکل اینه که تعداد بازی هایی که از این کارت ها میتونن است?اده کنن خیلی کمه(تا اون جایی که من میدونم ?قط GRAW و helgate:london میتونن از این کارت ها است?اده کنن)
AMD>INTEL
23-08-2007, 00:26
مطمئن باشد اين پردازشگر ?يزيك توسط دو غول بزگ انجام ميشه .شركت havok هم مجبور به ?روش ايده خودشون ميشه . ?رار اين هست كه سيستم sli يكي از كارت ها كار رندرينگ ?يزيك رو بر عهده ميگيره
ژ
DX10 killer
23-08-2007, 01:57
یه ذره زود نتیجه گیری کردی !!!یقیه داستان رو گوش کن
DX10 killer
23-08-2007, 02:27
ادامه داستان
AGEIA متولد میشود!!!
.................................................. ............
شرکت AGEIA کارت اولین (?علا اخرین) پردازشگر ?یزیک رو تولید کردکه به اختصارPPU گ?ته میشه و دو شرکت BFG وasus هم با این پردازنده اقدام به تولید کارت ?یزیک کردند هر دو کارت روی شکا? PCI قرار میگیرند ودارای 128 مگ حا?ظه از نوع DDR3 میباشد قیمتش هم در بدو تولید 300$ بود:eek: اما الان باقیمت 150 دلار به ?روش میرسه.
AGEIA شروع به بستن قرارداد با شرکت های بازی سازی کرد و نتیجه این امر هم این شد که در سال 2006 تعداد زیادی بازی ارائه بشه که یه logo جدید در اولشون بود( AGEIA PhysX )وهمچنین یه درایور مربوط به ?یزیک از شرکت اجیا که چه شما کارت ?یزیک داشته باشید چه نداشته باشید.برای اجرای بازی باید حتما اون رو روی سیستمتون نصب کنید .با نصب این درایور اگه کارت ?یزیک داشته باشید وبازی هم با مشارکت اجیا باشه .?یزیک بازی بر عهده کارت ?یزیک قرار میگیره.در این حالت جی پی یو وظی?ه پردازش گرا?یکی و سی پی یو هم وظی?ه هماهنگ کنندگی کامل رو بعهده میگیره(که از نظر اجیا این بهتر این حالت هست)
اما اگر کارت ?یزیک نداشته باشید این دایور از سی پی یو به صورت شبیه سازی شده برای پردازش ?یزیک بازی است?اده میکنه.
حالا به این نکته توجه کنید :اگر بازی کاملا بر مبنای HAVOK FX ساخته بشه عملا کارت ?یزیک اجیا هیچ کاری انجام نمیده(البته تا حالا هنوز چنین ات?قی نی?تاده ومثل اینکه nvidia ,ati از خیر این موضوع گذشتند!)
اما به راستی چه ?رقی بین این دو حالت پردازش ?یزیک(با کارت وبدون کارت)وجود داره.
خب کمی صبر کنید براتون میگم (قضیه از اینجا جالبتر میشه)!!;)
.................................................. ...........
DX10 killer
26-08-2007, 02:04
ادامه.
.........................................
اولین اختلا? ?احش رو میتونید توی GOST RECON AW1 ببینید.وقتی خودم این بازی رو با سیستمی به این مشخصات(cpu P4 3Ghz .ram 1GB .VGA 6800 ULTRA)اجرا کردم متوجه شدم ?یزیک به کار ر?ته در این بازی میتونه سی پی یو رو کاملا خلع سلاح کنه!!! کا?ی که 3 تا 4 object رو با هم من?جر کنید در این حالت ?ریم ریت شما به 0 هم میرسه .با است?اده از کارت ?یزیک این مشکل کاهش ?ریم کاملا از بین میره به عکس پایین توجه کنید.
در این حالت میشه ?رض کرد با است?اده از سی پی یو های جدید که چند هستهای نیز میباشند میشه این مشکل رو حل کرد .ولی اجیا هرگز این ?رصت رو به user ها نداد .در ادامه میگم چرا!
در همین حال که اجیا مشغول بزرگ کردن محصول خودش بود سرو کله یه شرکت خیلی گنده هم این وسط پیدا شد وطبق معمول خودش رو نخود اش کرد.ماکروسا?ت رو میگم!!
ماکروسا?ت خبر از کار بر روی Direct Physx داد که طبق اون ?یزیک توسط همون کارت گرا?یک پردازش میشد.ماکروسا?ت با این کار میخواست اجیا رو کاملا محو کنه.که البته بعد از مدتی دیگه خبری از ماکروسا?ت و Direct Physx نشد!!
برگردیم سر بحث خودمون
بعد از مدتی اجیا شروع به تبلیغ جدیدی کرد.از نظر اجیا ?یزیک بازی دارای دو جنبه هستش:1. همون قوانین ?یزیکی که ما راجبش صحبت کردیم که نمونه کاملش رو میتونید در HL2 ببینید که احتیاجی هم به کارت نداره(البته لذت بردن از همون ?یزیک در باری gost recon نیازمند داشتن کارت ?یزیک هستش)
2. ا?کتهای ?یزیکی :این یکی رو بدون داشت کارت ?یزیک اصلا قادر به دیدنش نیستشد(میشه گ?ت اجیا انحصاری کرده)که شامل ان?جار های بسیار طبیعی و قطعات ناشی از ان?جار به مقدار چندین برابر وا?کت های حرکت با?ت های بدن.اگر تمونه X360 همین بازی رو ببینید تمام خصوصیت هایی رو که گ?تم اونجا مشاهده میکنید.
خب حالا ?کر میکنید تگه بشه از این ا?کت های ?یزیک چشم پوشی کرد .ایا میشه همون ?یزیک بازی رو با سی پی یو های چند هسته ای ?علی بخوبی اجرا کرد.در جواب دادن عجله نکنید(هنوز قسمت اخر این داستان مونده!!!!)
DX10 killer
30-08-2007, 05:41
قسمت اخر..
اجیا مرده یا زنده!!!!!!
.................................
بعد از گست ریکن 1 برای مدتی سرو صدای اجیا خوابید ولی بعد از مدتی اجیا اعلام کرد که بر روی بازی به نام cell factor کار میکنه که تنها با کارت ?یزیک قادر به بازی کردنش هستید .این خبر شک بزرگی به همه وارد کرد وا پخش شدن اولین تریلرهای این بازی شک خیلی بزرگتری به همه وارد کرد!?یزیک بازی واقعا خارق العاده بود .البته اجیا مقداری سیاستش رو عوض کرد و در با عرضه این بازی که به صورت free عرضه شد.شما میتونتسید تنها دو map از بازی رو که ?یزیکش از نظر اجیا متوسط بود رو بدون کارت ?یزیک اجرا کنید.خب از اونجایی که بنده دستم از کارت ?یزیک خالی بود این بازی رو در همون دو نقشه با دو سیستم تست کردم .نتیجه واقعا جالب بود .سیستم اول یه p4 ,vga:6800ultra بود که اصلا حر?ی برای گ?تن نداشت نهایتا 8 ?ریم تازه منهای ا?کتهای خاص.وسیستم دوم همین سیستمی که توی پرو?ایلم هست .با این سیستم وقتی وارد بازی شدیم اختلا? زیادی دیدیم در همون صحنه اول بازی 25?ریم گر?تیم!!بنده هم خوشحال از اینکه بالاخره تونستم از پس اجیا بر بیام اما چند لحظه بعد وقتی چند گلوله شلیک شد وصدها جعبه و شی دیگر به هوا ر?ت ?ریم ریت بشدت ا?ت کردو در حدود 4 تا 10 ?ریم که دیگه اصلا قابل بازی کردن نبود .ولی من ویکی از دوستان همچنان مبهوت ?یزیک بازی بودیم.نمونه خیلی خاصی که بدون کارت هم تونستیم اون روببینیم پاره شدن یک پرچم در اثر برخود اشیا بود که واقعا شاهکار بود مطمئنا هیچ جا همچین چیزی ندید!!
البته تمام اینها در رزولوشن 1024 بود با بالا بردن رزولوشن سیستم کاملا نابود میشد.
به هرصورت این بازی رو اجیا برای تبلیغ محصول خودش درست کرده بود وقرار نبود هم با هر سخت ا?زاری اجرا بشه.بعد از این بازی اجیا بخواب چند ماهه ر?ت وخبر خاصی ازش نبود وهمه ?کر میکردن که اجیا واقعا مرده.ولی با اومدن گست ریکن 2 اجیا خودش رو زنده کرد.
اجیا در این بازی به طور کامل ?یزیک رو انحصاری کرد به طوری که شما بدون کارت ?قط میتونید ?یزیک بازی رو روی متوسط بگذارید که با این انتخاب دیگر حتی از ?یزیک به کار ر?ته در شماره اول این بازی هم خبری نمیشد که شما بخواهید با سخت ا?زار جدیدتون اون رو تست کنید.
بنابراین اجیا با انحصاری کردن ?یزیک جای خودش رو کاملا س?ت کرد.?قط امیدوارم این ات?اق برای بازی های اینده نیا?ته(که صد البته می ا?ته)
..........................................
اینم پایان داستان ما!!!
من امروز ?همیدم که epic میخواد تو UT3 در بعضی از مپ ها و مراحل بازی رو طوری بسازه که بدون کارت ?یزیک اجرا نشن!
تو این لینک ملت 8 ص?حه سر این موضوع سر هم زدن!
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1207243
من ?علا" تا ص?حه 3 رو خوندم
ولی خیلی جالب بود که gamer های قدیمی از تغییرات خوششون نمیاد چون دیگه بهترین نیستند ولی یه چیزایی رو درست میگن :
وقتی میتونی با یه راکت لانچر یه ساختمون رو با خاک یکسان کنی دیگه بازی تاکتیکی معنی خودشو از دست میده
ولی نابود شدنی بودن تمام مپ به طبیعی تر شدن بازی کمک میکنه و جلوی (camping) رو(?کر کنم همون خ? کردن خودمون) رو میگیره
آقا من به موضوع علاقمند شدم ر?تم یه لیست از بازیهایی که این کارت ساپورت می کنه گر?تم نگاه کنید:
Auto Assault Net Devil
Bet on Soldier: Blackout Saigon Kylotonn Entertainment
Bet on Soldier: Blood of Sahara Kylotonn Entertainment
Bet on Soldier: Blood Sport (Patch) Kylotonn Entertainment
Beowulf Ubisoft
Bladestorm: The Hundred Years' War Koei
CellFactor: Revolution Artificial Studios, Immersion
City of Villains Cryptic Studios
Dark Physics The Game Creators
Fallen Earth - Coming Soon Icarus Studios
Gears Of War Epic Games
Infernal Metropolis Software
Monster Madness: Battle For Suburbia Artificial Studios
Mobile Suit Gundam: Crossfire BEC
Medal Of Honor: Airborne EA
Red Steel Ubisoft Paris
RoboBlitz Naked Sky
Stoked Rider: Alaska Alien Bongfish
Switchball Atomic Elbow
Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter GRIN
Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (single player mode) Ubisoft Paris
Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 PC GRIN
Tom Clancy's Rainbow Six Vegas Ubisoft Montreal
Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent (multiplayer mode) Ubisoft Shanghai
Unreal Tournament 3 (AGEIA Extreme Mods) Epic Games
Unreal Tournament 3 Epic Games
Warmonger Operation: Downtown Destruction Net Devil
لیست بهتر و جدیدتر رو اینجا ببینید، اما جالبیش به اینه که حتی چند تا از بازی های PS3 و X360 هم از این کلاسهای بازی است?اده می کنن!
http://www.ageia.com/images/spacer.gif
این هم چیپستشه که می خواد از این به بعد تو لپتاپهای سسری بازی بذاره. واقعا جالبه آقا کسی قیمتی ازش در نیاورد؟
اگه تا 90 تومن باشه به نظر ارزش داره با اسکرین شاتهایی که دوستمون گذاشت، من عاشق ا?کت های پرتاب توی بازیها بودم.
rockstar
23-12-2007, 14:12
اقا دست گلت درد نکنه تو ضیحات بسیار جالبی بود
تو Ghost Recon 2 گزینه ?یزیک خاموش بود پس قضیه این بوده :D
rockstar
23-12-2007, 14:54
با وجود این کارتها نباید Rocket Luncher دست بچه بدیم :D
http://tinypic.info/files/2e0z1rffdjn6or3s5727.jpg
چند وقت پيش در قسمت اخبار كارت گرا?يك
برد ELsa گذاشتم كه نسب به بقيه قيمت واقعا كمتري داره قيمتي در حدود 37 يورو
كه با اسلات PCI هم هست
جالب اينجا بود كه بازي CellFactor: Revolution داخلش بود كه بهترين بازي بوده كه توانسته از بيشتر ا?كت هاي ?يزيكي است?اده كنه
DX10 killer
23-12-2007, 16:59
توی بازی Ur2007 که عکسش توی صح?ه قبل هست ?یزیک کاملا انحصاری هستش .یعنی بدون کارت ?یزیک هیچی ?یزیک بازی نمیبینید.کا?یه با همون راکت لاتچر به دیوار شلیک کنید حتی اثر ان?جار هم روی دیوار نمی بینید!!!!
در مورد کارتهای Elsa هم باید یگم بااین قیمت واقعا ارزش خرید رو پیدا میکنند.امیدوارم این کارتها وارد ایران هم بشه
rockstar
24-12-2007, 10:49
توی بازی Ur2007 که عکسش توی صح?ه قبل هست ?یزیک کاملا انحصاری هستش .یعنی بدون کارت ?یزیک هیچی ?یزیک بازی نمیبینید.کا?یه با همون راکت لاتچر به دیوار شلیک کنید حتی اثر ان?جار هم روی دیوار نمی بینید!!!!
?کر کنم یک سری Map خاص اینجوریه و بیشتر مربوط به قسمت Warfare هست
DX10 killer
24-12-2007, 15:12
کجای مینبرد نصب میشه ؟؟؟
روی اسلات PCI-E یاPCI
یعنی باید گرا?یک رو برداریم و اونو بذاریم ........
من ?کر میکردم در کنار کارت گرا?یک کار میکنه
rockstar
24-12-2007, 20:35
بدون کارت مگه میشه؟؟؟
?کر کنم باید کنار کارتت بگذاری و بهترین حالت هم ?کر کنم 2تا کارت گرا?یک یه دونه ?یزیک :d
DX10 killer
25-12-2007, 02:25
یعنی باید گرا?یک رو برداریم و اونو بذاریم ........
من ?کر میکردم در کنار کارت گرا?یک کار میکنه
نه دوست من .کارت گرا?یک شما یا در اسلات PCI -E هستش یا در اسلات Agp ولی کارت های ?یزیکی که ?علا تولید شده اند در اسلات PCI معمولی مین قرارمیگیرند
vBulletin v3.7.0, Copyright © 2000-2006, Jelsoft Enterprises Ltd.