مشاهده نسخه کامل : چند سوال در ارتباط با چیپست و مادربرد
mehran.x86
04-03-2008, 23:18
با سلام خدمت دوستان و استاید محترم سایت سخت افزار :)
یک سوالی از شما سروران گرامی داشتم با کسب اجازه :rolleyes:....
میخواستم ببینم چیپست چه تاثیری بر کارایی سیستم داره ؟ مثلآ اگر یک مادربرد با چیپست p35 چه تفاوتی با یه مادربرد با چیپ 945 داره ؟
----------------------------------------------------
و اما مادربرد : دوستان مثلآ یک مادربرد مثل ASRock Conroe 1333-D667 با این که از bus 1333 پشتیبانی می کنه پس چرا ارزونه ؟ چون که چیپش 945 ؟ یا چون که کراس فایر یا SLI نداره و DDR2 667 هست ؟؟ و عاقلانه است اگر آدم . (مثلآ) کارت گرافیک 3870 بذاره روش ؟ . در کل میخواستم دلیل ارزونیش رو بدونم
ببخشید سرتون رو درد آوردم . راستش چون اطلاع دقیقی از اینا ندارم گفتم که شما اساتید کمک بگیرم :(
پیشاپیش ممنون از پاسخ های مفیدتان ;)
خوب این جوری سلام میدی آدم روش نمیشه جواب بده چون من شامل نمیشم!
ولی من این اطلاعات رو دارم:
fsb یا تقریباً فرکانس کار cpu ها توسط چیپ ست کنترل میشه که بر روی سرعت cpu تاثیر مستقیم دارد.
فرکانس رم و تایمینگ و ولتاژ رم ها توسط چیپ ست کنترل میشه.
نوع cpu و sli یا کراس فایر هم که دیگه همه می دونن.
در گاه های pcie 1,2 کنترل میشن .
البته ساتا و pci و bios توسط پل های جنوبی و شمالی پردازش میشن ولی سر آخر با چیپ ست هست که کنترل میشن
خیلی ها cpu رو مغز کامپیوتر میدونن که با این توصیف چیپ ست باید سمت راست یا چپ مغز یا مثلاً مخچه باشه!
از این بیشتر اطلاع ندارم.این ها رو هم منتظر تایید دوستان باشید!
mehran.x86
05-03-2008, 14:04
خوب این جوری سلام میدی آدم روش نمیشه جواب بده چون من شامل نمیشم!
ولی من این اطلاعات رو دارم:
fsb یا تقریباً فرکانس کار cpu ها توسط چیپ ست کنترل میشه که بر روی سرعت cpu تاثیر مستقیم دارد.
فرکانس رم و تایمینگ و ولتاژ رم ها توسط چیپ ست کنترل میشه.
نوع cpu و sli یا کراس فایر هم که دیگه همه می دونن.
در گاه های pcie 1,2 کنترل میشن .
البته ساتا و pci و bios توسط پل های جنوبی و شمالی پردازش میشن ولی سر آخر با چیپ ست هست که کنترل میشن
خیلی ها cpu رو مغز کامپیوتر میدونن که با این توصیف چیپ ست باید سمت راست یا چپ مغز یا مثلاً مخچه باشه!
از این بیشتر اطلاع ندارم.این ها رو هم منتظر تایید دوستان باشید!
سلام قربان . ممنون از توضیحات کامل و دقیقتون . تازه فهمیدم چیپست خیلی مهمه از از اونی بود که فکر می کردم :D
red_waves
05-03-2008, 14:15
البته بهتره بگیم که مغز یک کامپیوتر چیپ ست شمالی یک مادربرد هستش در کامپیوتر دو پل ارتباطی چیپ ست شمالی و جنوبی باعث میشوند که تمام قطعات با همدیگر در تعامل باشند
همانطور که دوستمون گفتند چیپ ست شمالی با CPU, Graphic Card و در اینتل با Ram در ارتباط هست و چیپست جنوبی با ATA , USB و .. در ارتباط هست
واضحتر بگم هر کاری که می خواهید بکنید این دو چیپست در اون دخیلند و بر سرعت عملیات تاثیر زیادی می زارند
alidadash
06-03-2008, 00:43
سلام
چون چیپستها هم نیمه هادی محسوب میشن مثل پردازنده های مرکزی دارای سرعت کلاک هستن.
چیپستی که سرعت ساعت بالاتری داره و با فناوری ساخت کوچکتری ساخته شده قدرت بیشتری داره.
معمولاً فناوری ساخت چیپستها از CPU و GPU ها بزرگتر هست
vBulletin v3.8.5, Copyright © 2000-2006, Jelsoft Enterprises Ltd.