مشاهده نسخه کامل : لینوکس در برابر ویندوز
red_waves
07-04-2008, 08:42
http://techfreep.com/images/winlinux.jpg
در این تاپیک می خواهیم یک سری بحث های در مورد قدرت لینوکس و ویندوز از دیدگاه های متفاوت بکنیم دوست داشتم مکینتاش و سان سولاریس را وارد بحث بکنم ولی بهتره قدم به قدم باشه
خواهشمند هستم در این تاپیک فقط از لحاظ علمی به بررسی بپردازید و اگر اطلاعات کافی ندارید نیازی به اظهار نظر نیست
بهتر هست قبل از شروع کسانی که تمایل دارند به معرفی سابقه ای که با لینوکس و ویندوز کار کردن بپردازند
بازم هم خواهش می کنم کسانی که احساس می کنند اطلاعاتی کافی دارند پست بدند تا زیاد شلوغ نشه و از موضوع علمی خارج نشویم
red_waves
07-04-2008, 08:45
من اولین سیستم عاملی که باهاش میشه گفت کار کردم ویندوز 95 بود
از سری ویندوز با 95، 98 ، ME , Santa , XP , Media Center , Vista, 2000, Server 2003 کار کردم و در حال حاضر از XP SP2 و یا SP3 استفاده می کنم
یکسال هست که با لینوکس آشنا شدم قبل از اون مثل خیلی ها فکر می کردم لینوکس محیط گرافیکی نداره و اگر هم داره نسبت به ویندوز خیلی ضعیف تره
من با توریع های Fedora, Mandriva, PC linux OS, Vixta, XPress Linux, FreeSpire , Ubuntu, Cent OS, Black Track, Mint Linux, FreeBSD , Open BSD و Parsix کار کردم و همچین با میزکارهای KDE و GNOME کار کردم
Mandriva و Parsix و میزکار GNOME را ترجیح میدم
در حال حاضر Parsix را رو بوت دارم و OpenBSD روی VMWare
toot_farangi
07-04-2008, 10:37
من با ابتدایی ترین سیستم عامل های مایکروسافتی کار کردم ، یعنی از داس تا ویستا
هنوز سعادت تست sp3 رو نداشتم :D
با اپل یا همون mac ، لینوکس فدورا و ابونتو کار کردم .
در حال حاظر بر روی سیستم شخصی خود لینوکس ابونتو و ویندوز ویستا را نصب دارم و از هر دو لذت می برم !
mehran.x86
07-04-2008, 23:20
تاپیک عالیه . ممنون Red_waves جان ;)
--------------------------------------------
خوب من هم به عنوان یک متخصص امنیت شبکه و برنامه نویسی کوچیک نظر خودمو اعلام می کنم . فقط خواهشآ کسی اینجا قصد دعوا نداره . هر کسی نظر خودشو بر پایه علم مطرح کنه تاپیک خوبی میشه
مایکروسافت از همون اولش فقط یک شانسی آورد که بیسیک ه مایکرو از اپل بهتر بود و تونست یک سری از مذخرفات و مرجع کاملی از انواع باگ ها :D رو به نام ویندوز وارد بازار کنه .
از اونجایی که کاربران طالب راحتی بودن (اابته بعضیا) و کامپیوتر رو فقط بخاطر سرگرمی 1.میخواستن از انواع اپن سورس ها چشم پوشی کردند و گول یک سری از زیبایی های اجمالی ویندوز رو خوردن ! شاید اون موقع KDE یا GNOME نبود و خط فرمانی بود اما انواع کامپایلر های برنامه نویسی توش بود
2.شاید اون موقع تو ویندوز بازی بود اما تو متن بازها میشد کرنل رو بررسی کرد . دیباگ کرد و کلی علم و تجربه به دست میاورد اما متاسفانه ....
به هر حال قدرت مایکرسافت هم زیاده اما هیچ وقت نمیشه مثلآ محیط گرافیکی ویستا رو با کامپایلر ها و فضای باز برنامه نویسی لینوکس مقایسه کرد
موفق و موید باشید ;)
red_waves
08-04-2008, 06:19
به به CCNA پس مشاوره شبکه سیسکو بیس هستید اینطور نیست ؟
Perl هم که تو پروفایل تون می بینم
شما که تو کار امنیت شبکه هستید بهتر می تونید لینوکس را پرزنت کنید
من تصمیم دارم که یک هفته ، ده روزی صبر کنم تا تمام کسایی که با سیستم عامل ها آشنایی دارند بیان تو این تاپیک بعد به بررسی قسمت به قسمت سیستم عامل های لینوکس و ویندوز بپردازیم
به هر حال قدرت مایکرسافت هم زیاده اما هیچ وقت نمیشه مثلآ محیط گرافیکی ویستا رو با کامپایلر ها و فضای باز برنامه نویسی لینوکس مقایسه کرد
من هم قدرت ماکروسافت را ستایش می کنم تا حالا که تونسته جلوی این همه دشمن به ایسته خیلی کار کرده
اگر حتی محیط گرافیکی مد نظر باشه من دسکتاپ سه بعدی و محیط ژله ای ماندرویا 64 بیت و یا ویکستا را به ویستا از لحاظ زیبایی ترجیح می دم
mehran.x86
08-04-2008, 09:49
سلام . ممنونم . الانم دارم واسه CCNP میخونم :p:)
البته پرل رو فقط واسه Exploiting و C واسه BUffer Over Flows
دوستان بحث دیگه به نظر شما مبحث کدینگ و الگوریتم ها در ویندوز و لینوکس باشه خوبه ؟
پ.ن : کسی تو پروژه پارسیکس هستش اینجا ؟!:rolleyes:
Mod chip
13-04-2008, 23:08
تاپیک عالیه . ممنون Red_waves جان ;)
خوب من هم به عنوان یک متخصص امنیت شبکه و برنامه نویسی کوچیک نظر خودمو اعلام می کنم . فقط خواهشآ کسی اینجا قصد دعوا نداره . هر کسی نظر خودشو بر پایه علم مطرح کنه تاپیک خوبی میشه
مایکروسافت از همون اولش فقط یک شانسی آورد که بیسیک ه مایکرو از اپل بهتر بود و تونست یک سری از مذخرفات و مرجع کاملی از انواع باگ ها :D رو به نام ویندوز وارد بازار کنه .
از اونجایی که کاربران طالب راحتی بودن (اابته بعضیا) و کامپیوتر رو فقط بخاطر سرگرمی 1.میخواستن از انواع اپن سورس ها چشم پوشی کردند و گول یک سری از زیبایی های اجمالی ویندوز رو خوردن ! شاید اون موقع KDE یا GNOME نبود و خط فرمانی بود اما انواع کامپایلر های برنامه نویسی توش بود
2.شاید اون موقع تو ویندوز بازی بود اما تو متن بازها میشد کرنل رو بررسی کرد . دیباگ کرد و کلی علم و تجربه به دست میاورد اما متاسفانه ....
موفق و موید باشید ;)
کاملا تایید میشه ولی حقیقت اینه که ماکروسافت هم به دنیای کامپیوتر خیلی خیلی خدمت کرده و داره میکنه شاید اگر ماکروسافت نبود واقعا دنیای کامپیوتر خیلی عقب تر از این حرفا بود . در اصل با راحت شدن دسترسی به کامپیوتر و عام شدن کامپیوتر بود که انقدر دنیای کامپیوتر رونق گرفت یعنی کامپیوتر وارد جزء هم شده و بدون شک یکی از اصلی ترین دلیل هاش ماکروسافت بود . فکر نمیکنم کسی بتونه منکر خدمات ماکروسافت به صنعت و دنیای کامپیوتر بشه . بدون شک اگر ویندوزی هم وجود نداشت انقدر کامپیوتر وارد جزء و خورده زندگی مردم نمیشد .
به نظر من برای کارهای روزمره و مولتی مدیا و از این جور جینگولک بازیا و حتی تا حد زیادی کارهای Office باید قبول کرد ویندوز فعلا خیلی بهتره .
ولی وقتی صحبت از شبکه و کد زنی و امنیت و البته کارهای بزرگتر مثل Cluster ها یا کامپیوترهای بزرگ یا مینفرمها میشه ویندوز حرفی برای زدن نداره گرچه جدیدا هم ماکروسافت جنب جوشش رو تو این زمینه ها داره بیشتر میکنه ولی هنوز کار داره . در مورد محیط گرافیکی اینوکس هم واقعا کسی لینوکس کار باشه و بدون لینوکس چیه و بچه دردی میخوره خیلی پایبند محیط گرافیکیش نمیشه .
من خودمم Mnadriva الان دارم رو سیستمم قبلشم Kubuntu6,7 و Suse 10 داشتم .
red_waves
20-04-2008, 22:05
سلام . ممنونم . الانم دارم واسه CCNP میخونم :p:)
البته پرل رو فقط واسه Exploiting و C واسه BUffer Over Flows
دوستان بحث دیگه به نظر شما مبحث کدینگ و الگوریتم ها در ویندوز و لینوکس باشه خوبه ؟
پ.ن : کسی تو پروژه پارسیکس هستش اینجا ؟!:rolleyes:
CCNP ! یکی از آرزوهای بلند مدت من هستش
بحث کدینگ و الگوریتم ها در ویندوز و لینوکس اگر مطرح بشه عالیه ولی فکر کنم تنها شما حرفی برای گفتن دارید من در باره الگوریتم های دستیابی لینوکس به حافظه های سخت افزاری مقاله ای خونده بودم ولی چیز زیادی ازش سردر نیاورده بودم ولی تو نتیجه گیریش علل برتری کرنل لینوکس را نسبت به ویندوز در بهره گیری از سخت افزارها را خلاصه گفته بود اگر شما بحث را باز تر کنید خیلی عالی تره میشه
مثل اینکه طرفداران ویندوز زیادی استقبال نکردن (من بر عکس فکر می کردم) به هر حال منتظر ماندن بیشتر از این جایز نیست
فکر کنم بهتره بررسی رو از پایین ترین و ابتدایی ترین سطح یعنی محیط ویژوال دو سیستم عامل مطرح کنیم بد نباشه
siavash_hardware
21-04-2008, 05:56
لینوکس
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد.
(تغییر مسیر از Linux)
پرش به: ناوبری, جستجو
پیشنهاد شده است که هسته لینوکس با این مقاله یا بخش ادغام گردد. (بحث).
لینوکس
خانواده Unix-like
نوع منبع منبع باز (Open Source)
آخرین نسخه پایدار ۲٫۶.۲۲٫۳ (Linux kernel) /
August ۱۵, ۲۰۰۷
پروانه Kernel: GNU General Public License/various
وضعیت رایج
لینوکس (به انگلیسی: Linux) نام یک سیستم عامل رایانهای است که معروفترین مثال نرمافزار آزاد و توسعه به روش اُپنسورس (متنباز) شناخته میشود. اگر بخواهیم دقیق باشیم فقط باید هستهٔ لینوکس را لینوکس بنامیم اما به طور معمول این کلمه به سیستمعاملهای یونیکسمانندی (یا گنو/لینوکسی) اطلاق میشود که بر مبنای هستهٔ لینوکس و کتابخانهها و ابزارهای پروژه گنو ساخته شدهاند. به مجموعهای از نرمافزارهای بنا شده بر اجزای گفته شده توزیع لینوکس (linux distribution) میگویند که به طور معمول شامل ابزارهای توسعه نرمافزار، پایگاههای داده، سرویس دهندههای وب مثل آپاچی، محیطهای رومیزی مثل گنوم و کیدیای و مجموعههای اداری مثل اُپن آفیس هستند.
لینوکس برای استفادهٔ ریزپردازندهها با معماری ۸۰۳۸۶ اینتل طراحی شده بود اما امروزه انواع مختلف معماریها را پشتیبانی میکند و در انواع و اقسام وسایل از کامپیوترهای شخصی گرفته تا ابررایانهها و تلفنهای همراه به کار میرود. این سیستم عامل که در ابتدا بیشتر توسط افراد مشتاق توسعه پیدا میکرد و به کار گرفته میشد توانستهاست پشتیبانی شرکتهای سرشناسی چون آی بی ام و هیولت-پاکارد را به دست آورد و با بسیاری از نسخههای خصوصی یونیکس رقابت کند. طرفداران لینوکس و بسیاری از تحلیلگران این موفقیت را ناشی از استقلال از فروشنده، کم هزینه بودن پیادهسازی، سرعت بالا, امنیت و قابلیت اطمینان آن میدانند.
تاریخچه پیشرفت سیستمهای یونیکس.فهرست مندرجات [مخفی شود]
۱ تاریخچه
۲ مجوز
۳ گنو/لینوکس
۴ توزیعهای لینوکس
۵ گستره
۶ کاربردهای سیستم عاملهای شکل گرفته بر پایه لینوکس
۷ نصب
۸ پیکربندی
۹ سرورهای لینوکس
۱۰ پشتیبانی
۱۱ توزیعهای لینوکس
۱۲ جستارهای وابسته
۱۳ مراجع
۱۴ پیوند به بیرون
[ویرایش] تاریخچه
لینوس تروالدز، خالق هسته لینوکسدر سال ۱۹۸۴ میلادی ریچارد استالمن که رئیس بنیاد نرمافزارهای آزاد بود پروژه گنو (GNU) را آغاز کرد. در این پروژه که یک جنبش نرمافزاری محسوب میشد برنامهنویسان با یکدیگر همکاری میکردند (این همکاری تا به حال نیز ادامه دارد).
آن زمان بیشتر ابزارهای پروژه گنو که با زبان برنامهنویسی سی و اسمبلی نوشته شده بود آماده کار بود اما تنها چیزی که کم بود وجود یک هستهٔ مناسب و آزاد بود. حتی سیستمعامل مینیکس نیز (با وجود در دسترس بودن متن کد آن) آراد نبود و حق نشر مخصوص به خودش را داشت. کار در پروژه گنو به سمت طراحی یک هسته مناسب متمرکز میشد اما به نظر میرسید که برای ایجاد این هسته حداقل چند سال دیگر زمان احتیاج است.
این تأخیر برای لینوس تُروالدز قابل تحمل نبود. بنابر این خودش دست به کار شد و با الهام از کد مینیکس کار را آغاز کرد. سرانجام در ۲۵ اوت سال ۱۹۹۱ ساعت ۲۰و۵۷ دقیقه شب به وقت گرینویچ پیامی تاریخی به گروه خبری comp.os.minix ارسال شد. ارسال کننده این پیام کسی نبود جز «لینوس بندیک تُروالدز». او یک دانشجوی فنلاندی بود که آن زمان در دانشگاه هلسینکی درس میخواند.
متن پیام او چنین بود:
«سلام به هر کس که آن بیرون از مینیکس استفاده میکند.
من در حال حاضر روی سیستم عاملی آزاد برای رایانههای AT ۳۸۶(۴۸۶) کار میکنم (فقط برای سرگرمی؛ مانند پروژهٔ گنو بزرگ و حرفهای نیست). از ماه آوریل کار را آغاز کردهام و هماکنون این سیستمعامل آمادهاست و کار میکند. دوست دارم از عقیدهٔ دیگران در مورد سیستمعاملم با خبر شوم. چه آنهایی که مینیکس را دوست دارند و چه آنهایی که دوست ندارند. چرا که سیستم من تا حدی شبیه به مینیکس است.
در حال حاضر (۱٫۰۸)bash و(۱٫۴۰) gcc را بر روی آن دارم و چیزهای دیگری که به نظر میرسد همه درست کار میکنند. این بدان معناست که طی چند ماه آینده چیز بهدردبخوری فراهم خواهم کرد، و دوست دارم بدانم مردم بیشتر چه امکاناتی لازم دارند. به هر پیشنهاد و نظری خوش آمد میگویم اما قول نمیدهم که آن را انجام دهم!
لینوس (torvalds@kruuna.helsinki.fi).
پ.ن. - بله این نرمافزار آزاد است. البته قابل انتقال بر روی انواع دیگر رایانه نیست (چرا که دستورات AT۳۸۶ را به کار میبرد) و ممکن است غیر از سختدیسک AT چیز دیگری را پشتیبانی نکند. این همه چیزی است که من دارم!»
لینوکس مانند مینیکس (یک سیستم عامل ساده نوشته شده توسط پروفسور آندرو تاننبام که برای آموزش طراحی سیستم عامل به کار میرفت) طراحی شده بود. اولین نسخهٔ لینوکس در سپتامبر ۱۹۹۱ در اینترنت منتشر شد. دومین نسخهٔ آن به فاصلهٔ کمی در اکتبر همان سال منتشر شد[1]. از آن پس هزاران برنامهنویس (هکر) در سراسر دنیا در این پروژه شرکت کردند. مقالهٔ «کلیسای جامع و بازار» مدل توسعه هسته لینوکس و نرم افزارهای مشابه را تشریح میکند.
پنگوئن تاکس نشانه و مایه خوش شانسی هستهٔ لینوکس است. لینوس تُروالدز مالک علامت تجاری لینوکس است که به عنوان «نرم افزار سیستم عامل رایانه برای تسهیل در استفاده و عملیات رایانه» به ثبت رسیدهاست.
[ویرایش] مجوز
هستهٔ لیونکس و اغلب بخشهای گنو تحت اجازهنامه عمومی همگانی گنو (جیپیاِل) منتشر میشوند. جیپیال لازم میداند که تغییرات کد منبع و کارهای مشتق شده نیز تحت مجوز جیپیال منتشر شوند.
[ویرایش] گنو/لینوکس
ریچارد استالمناز آنجایی که ابزارهای گنو که بخش عمدهٔ توزیعهای لینوکس را تشکیل میدهند از پروژه سیستم عامل آزاد گنو (که بسیار سابقهدارتر از هستهٔ لینوکس است) ریشه گرفتهاند، ریچارد استالمن و بنیاد نرمافزار آزاد درخواست کردهاند که سیستم ترکیب شده (از هستهٔ لینوکس و ابزارهای گنو) بدون توجه به نام توزیعاش، گنو/لینوکس خوانده شود.
علیرغم این که بعضی از توزیعها، گنو/لینوکس دبیان به طور خاص، از این نام استفاده میکنند بسیاری تنها به گفتن لینوکس اکتفا میکنند. تفاوت بین هستهٔ تروالدز و سیستمی که شامل این هستهاست، همیشه باعث سردرگمی ست و نامگذاری همچنان بحثانگیز باقی ماندهاست.
[ویرایش] توزیعهای لینوکس
لینوکس تقریباً همیشه یکی از اجزاء یک توزیع لینوکس (Distro) است. توزیعهای لینوکس توسط افراد، گروههای نه چندان متشکل و سازمانهای حرفهای گوناگون ایجاد میشوند. این توزیعها شامل تعدادی نرم افزار سیستم و برنامههای کاربردی به همراه روالی مشخص برای نصب آنها بر رایانه هستند. توزیعها معمولاً برای منظورهای مختلفی از جمله محلی سازی، پشتیبانی از یک معماری خاص، کاربردهای بلادرنگ (real-time applications) و سامانههای توکار (embedded systems) به وجود میآیند و بعضی از آنها آگاهانه تنها از نرم افزارهای آزاد استفاده میکنند.
یک توزیع همه-منظورهٔ معمولی شامل هسته لینوکس، کتابخانهها و ابزارهای گنو، پوستههای خط فرمان و انبوه بی شماری از نرم افزارهای کاربردی از مجموعههای اداری و سیستم پنجرهای اِکس گرفته تا مفسرها، ویرایشگرهای متن و ابزارهای علمی است.
[ویرایش] گستره
در بیش از یک میلیارد دلار: برآورد اندازه گنو/لینوکس که مقاله تحقیقی است بر روی توزیع رِدهت ۷٫۱، تعداد خطوط کد منبع (source lines of code – SLOC) را ۳۰ میلیون عنوان شدهاست. در این تحقیق با استفاده از روش (Constructive Cost Model – COCOMO) برآورد شدهاست که بر روی این توزیع حدود هشت میلیون نفر-سال کار توسعه انجام گرفتهاست. چنان که این نرمافزار توسط روشهای متعارف خصوصی توسعه مییافت، هزینه توسعهاش در ایالات متحده با روشهای توسعه متعارف خصوصی بالغ بر ۱/۰۸ میلیارد دلار (با قیمت دلار سال ۲۰۰۰) میشد.
بخش اعظم کد (۷۱٪) توسط زبان برنامهنویسی C نوشته شدهاست اما از بسیاری از زبانهای دیگر همچون ++C، لیسپ، اسمبلی، پرل، فرترن، پایتون و زبانهای اسکریپتنویسی مختلف استفاده شدهاست. اندکی بیش از نیمی از خطوط کد تحت مجوز عمومی گنو (جی پی اِل) هستند. هسته لینوکس ۲٫۴ میلیون خط برنامهاست و ۸٪ کل کد را تشکیل میدهد.
در پژوهشی که پس از آن انجام شد، به نام شمردن سیب زمینیها: اندازه دِبیین۲٫۲ همان تحلیل بر روی لینوکس دِبیین ۲٫۲ انجام گرفت. این توزیع دارای بیش از پنجاه و پنج میلیون خط کد بود که هزینه توسعهاش با روشهای توسعه متعارف خصوصی بالغ بر ۱٫۹ میلیارد دلار (با قیمت دلار سال ۲۰۰۰) میشد.
[ویرایش] کاربردهای سیستم عاملهای شکل گرفته بر پایه لینوکس
در گذشته یک کاربر لینوکس برای پیکربندی و نصب سیستم خود، نیازمند دانش بالایی از رایانه بود. این دلیل به علاوه جذاب بودن دسترسی به درون سیستم، باعث شده بود که به طور سنتی کاربران لینوکس را (بر خلاف کاربران ویندوز یا مَکاواِس) کسانی شکل بدهند که با تکنولوژی بیشتر دمخور هستند. افرادی که معمولاً با القاب «هَکِر» و «گیک» شناخته میشوند. این نگرش در سالهای اخیر با افزایش راحتی کار در لینوکس و گسترده شدن استفاده از بسیاری از توزیعها، اعتبار خود را از دست دادهاست. لینوکس در بازار سرورها و کاربردهای-ویژه (مانند پردازش تصویر و سرویسهای وِب) پیشرفت قابل ملاحظهای کرده و در حال ورود به بازار بزرگ رایانههای رومیزی است.
لینوکس اساس مجموعه نرمافزار سرور موسوم به لامپ (لینوکس), آپاچی, مایسیکوئل (MySQL), پرل/پیاچپی/پایتون) را تشکیل میدهد که میان توسعهدهندگان وب محبوبیت گستردهای کسب کردهاست.
از لینوکس همچنین اغلب در سیستمهای کارگذاشته استفاده میشود. قیمت اندک آن باعث میشود انتخابی ایدهآل برای ابزارهایی مانند سیمپیوتر (رایانهای که برای جمعیت کم درآمد کشورهای در حال توسعه طراحی شده) باشد.
لینوکس با داشتن محیطهای رومیزی مانند گنوم و کی دی ای، رابط کاربری همچون اپل مکینتاش و مایکروسافت ویندوز را در کنار دیگر محیطهای گرافیکی و رابط خط فرمان یونیکس-مانند سنتیاش، عرضه میکند. هرچند نرمافزارهای گرافیکی لینوکس برای بسیاری از مصارف وجود دارند، در بسیاری زمینهها نرمافزارهای خصوصی هنوز از گستره و میزان محبوبیت بیشتری برخوردارند.
[ویرایش] نصب
در ابتدا، مشکل بودن نصب سیستمهای بر پایه لینوکس مانعی برای پذیرش آن بود، اما در سالهای اخیر نصب لینوکس بسیار آسان شدهاست. بسیاری از توزیعها دارای نصبی آسان و قابل مقایسه با نسخههای ویندوز میباشند. علاوه بر این، رایانههای شخصی که با توزیعهای لینوکس وارد بازار شدهاند و به آسانی از بسیاری از فروشندههای اصلی، همچون هیولت- پاکارد و وال- مارت قابل تهیه میباشد.
بیشتر شیوههای عمومی نصب لینوکس، توسط همه توزیعهای مهم پشتیبانی میشود، که شامل اجرا از طریق لوح فشرده، حاوی برنامههای نصب و راهاندازی نرم افزارها میباشد. این لوح فشرده میتواند از طریق تصویر استاندارد (ISO image) بارگدازی شده باشد، به تنهایی و به قیمت بسیار پائین خریداری شود، یا میتواند در مجموعه نرم افزارهای تجاری اضافی ارائه شود.
بعضی توزیعها، همچون دبیان (Debian)، از طریق دستگاههای کوچکی مثل فلاپی دیسک، نیز قابل نصب هستند. پس از نصب ابتدایی بیشتر نرم افزارها از طریق اینترنت و لوح فشرده قابل بار گذاری و نصب میباشند.
بعضی توزیعها، همچون [ناپیکس] (Knoppix)، میتوانند به صورت بی درنگ از طریق دیسکهای زنده بسیار سریع تر از نصب بر روی دیسک سخت اجرا شوند. به این صورت که، یکبار از لوح فشرده راه اندازی میشود و میتوان از لینوکس بدون هیچگونه تغییری در محتویات دیسک سخت استفاده کرد. به همین نحو بعضی توزیعهای حداقل، همچون تامزروتبوت (Tomsrtbt)، بدون نیاز به تغییر محتویات دیسک سخت از طریق فلاپی دیسک، به صورت بی درنگ قابل اجرا میباشد.
همچنین بسیاری توزیعها از راه انداری بر روی شبکه پشتیبانی میکنند، پس همه مراحل نصب و پیکربندی دستگاه میتواند بر روی شبکه انجام شود.
[ویرایش] پیکربندی
بیشتر پیکربندیها در پوشهای با نام etc/ ذخیره شدهاست، در صورتیکه کاربر- مخصوص باشد، فایلهای پنهان در پوشه خانه کاربر قرار دارد. تعدادی از برنامهها از پایگاه داده پیکربندی به عوض فایل استفاده میکنند. خوب است بدانید که فولدر یا پوشهٔ /etc مربوط به فایلهای کانفیگ هستند که تمامی تنظیمات زمان اجرای آن سیستم عامل و وظایف آن را پیکر بندی میکند. بعضی از این تغییرات نیاز به یک سوئیچ -reconfigure برای اعمال و بروز شدن پیکر بندیهای جدید دارد و نیازی به رستارت کل سرور نمیباشد و بعضی دیگر به اندازه رستارت شدن یک سرویس که با دستور کوتاه service servicename restart نیز به سرعت و دقت امکان پذیر است.
راههای بسیاری برای ایجاد تغییرات وجود دارد. آسانترین راه، استفاده از ابزارهای آماده توزیعهایی همچون یاست (YaST) در [(رایانه)] (SuSE) یا مرکز کنترل در مندریک (Mandrake) استفاده کرد. انواع دیگر آن، مانند لینوکسکانف (Linuxconf)، ابزارهای سیستم گنوم، و وبمین (Webmin) برای توزیعهای ویژه نیستند. آنها شامل بسیاری از امکانات پیکربندی توسط خط فرمان میباشند.از آنجایی که به طور متداول اکثر تنظیمات در فایلهای متنی ذخیره شدهاند، آنها را میتوان با هر ویرایشگر متنی پیکر بندی نمود.
[ویرایش] سرورهای لینوکس
سرویس Server یا دایمون Daemon به وظیفهای از یک وب سرور اطلاق میشود که در توپولوژی یک شبکه برای وظیفهای خاص، نقشی را بر عهده میگیرد و بهتر بگوییم :«برای وظیفهای خاص ددیکیت Dedicated Server میشود. مثلاً وقتی شما یک سرور HP خریداری میکنید و آن را اختصاص به وب سرور میدهید و میگوئید:»سروری برای سایتهای وب راه اندازی کردم."
لیست نمونههای سرویسها و پکیجهای مختلف با اهداف مختلف به شرح زیر است:
اسکوئید = پروکسی-کش Proxy-Cache سرور لینوکس میباشد SQUID
بایند = دی.ان.اس DNS سرور لینوکس میباشد BIND
آپاچی = وب سرور Web لینوکس میباشد APACHE
squirrelmail
و بسیاری از سرویسهای دیگر مورد نیاز شما به عنوان «مدیر اجرایی شبکه و امنیت» که میتوانید از این پکیجها استفاده کنید. در ضمن بدانید بر پایهٔ سیستم عامل لینوکس میتوان از دیگر ابزار فایروال به نام Smoothwall Firewall نیز نام برد که براحتی نصب شده و پیکربندی میشود این سیستم عامل به صورت خودکار برای این سرویس نصب شده و نیازی به نصب پکیج مجزا ندارد و شبکهٔ شما را از لحاظ دیوارهٔ آتش به بقیهٔ محصولات بی نیاز میکند.
سرویسهای دیگری نظیر vpn ftp apache php MySql sftp vsftp mail هم وجود دارند که در لینوکس سرورها نصب میشوند.
[ویرایش] پشتیبانی
به طور معمول پشتیبانی فنی توسط فروشندگان تجاری و دیگر کاربران لینوکس در اجتماعات آنلاین، گروههای خبری و فهرستهای پستی ارائه میشود. گروه کاربران لینوکس (LUGs) در همه جهان به کاربران بسیاری یاری میرساند.
به طور کلی، مدل کسب و کار فروشندگان تجاری وابسته به پرداخت جهت پشتیبانی میباشد، مخصوصا برای کاربران تجاری.
[ویرایش] توزیعهای لینوکس
توزیعهای گنو/لینوکس بسیار زیادند. هر توزیعی برای کاربردی خاص ایجاد شده در زیر به برخی از آنها اشاره شدهاست:
فدورا کُر
لینوکس تجاری رِدهَت
ناپیکس
دبیان
اِسلَکوِر
جِنتو
لینسپایر (لیندوز قدیم)
مندریوا (ماندریک قدیم)
توربو لینوکس
سوزه
کانِکتیوا
لیبرانت
اوبونتو
کوبونتو
لینوکس شریف
پارسیکس گنو/لینوکس
مينت
شبدیکس
فارلیکس
کارآمد
سرآمد
قابل ذکر است که توزیعهای لینوکس شریف، پارسیکس، شبدیکس، فارلیکس، کارآمد و سرآمد از توزیعهایی هستند که در کشور ایران و توسط برنامه نویسان ایرانی ایجاد و در حال توسعه هستند.
siavash_hardware
21-04-2008, 06:03
مقایسه ویندوز و لینوکس
http://www.amigazone.com/images/heilbill.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_vs_windows
لینوکس
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد.
(تغییر مسیر از Linux)
پرش به: ناوبری, جستجو
پیشنهاد شده است که هسته لینوکس با این مقاله یا بخش ادغام گردد. (بحث).
لینوکس
خانواده Unix-like
نوع منبع منبع باز (Open Source)
آخرین نسخه پایدار ۲٫۶.۲۲٫۳ (Linux kernel) /
August ۱۵, ۲۰۰۷
پروانه Kernel: GNU General Public License/various
وضعیت رایج
لینوکس (به انگلیسی: Linux) نام یک سیستم عامل رایانهای است که معروفترین مثال نرمافزار آزاد و توسعه به روش اُپنسورس (متنباز) شناخته میشود. اگر بخواهیم دقیق باشیم فقط باید هستهٔ لینوکس را لینوکس بنامیم اما به طور معمول این کلمه به سیستمعاملهای یونیکسمانندی (یا گنو/لینوکسی) اطلاق میشود که بر مبنای هستهٔ لینوکس و کتابخانهها و ابزارهای پروژه گنو ساخته شدهاند. به مجموعهای از نرمافزارهای بنا شده بر اجزای گفته شده توزیع لینوکس (linux distribution) میگویند که به طور معمول شامل ابزارهای توسعه نرمافزار، پایگاههای داده، سرویس دهندههای وب مثل آپاچی، محیطهای رومیزی مثل گنوم و کیدیای و مجموعههای اداری مثل اُپن آفیس هستند.
لینوکس برای استفادهٔ ریزپردازندهها با معماری ۸۰۳۸۶ اینتل طراحی شده بود اما امروزه انواع مختلف معماریها را پشتیبانی میکند و در انواع و اقسام وسایل از کامپیوترهای شخصی گرفته تا ابررایانهها و تلفنهای همراه به کار میرود. این سیستم عامل که در ابتدا بیشتر توسط افراد مشتاق توسعه پیدا میکرد و به کار گرفته میشد توانستهاست پشتیبانی شرکتهای سرشناسی چون آی بی ام و هیولت-پاکارد را به دست آورد و با بسیاری از نسخههای خصوصی یونیکس رقابت کند. طرفداران لینوکس و بسیاری از تحلیلگران این موفقیت را ناشی از استقلال از فروشنده، کم هزینه بودن پیادهسازی، سرعت بالا, امنیت و قابلیت اطمینان آن میدانند.
تاریخچه پیشرفت سیستمهای یونیکس.فهرست مندرجات [مخفی شود]
۱ تاریخچه
۲ مجوز
۳ گنو/لینوکس
۴ توزیعهای لینوکس
۵ گستره
۶ کاربردهای سیستم عاملهای شکل گرفته بر پایه لینوکس
۷ نصب
۸ پیکربندی
۹ سرورهای لینوکس
۱۰ پشتیبانی
۱۱ توزیعهای لینوکس
۱۲ جستارهای وابسته
۱۳ مراجع
۱۴ پیوند به بیرون
[ویرایش] تاریخچه
لینوس تروالدز، خالق هسته لینوکسدر سال ۱۹۸۴ میلادی ریچارد استالمن که رئیس بنیاد نرمافزارهای آزاد بود پروژه گنو (GNU) را آغاز کرد. در این پروژه که یک جنبش نرمافزاری محسوب میشد برنامهنویسان با یکدیگر همکاری میکردند (این همکاری تا به حال نیز ادامه دارد).
آن زمان بیشتر ابزارهای پروژه گنو که با زبان برنامهنویسی سی و اسمبلی نوشته شده بود آماده کار بود اما تنها چیزی که کم بود وجود یک هستهٔ مناسب و آزاد بود. حتی سیستمعامل مینیکس نیز (با وجود در دسترس بودن متن کد آن) آراد نبود و حق نشر مخصوص به خودش را داشت. کار در پروژه گنو به سمت طراحی یک هسته مناسب متمرکز میشد اما به نظر میرسید که برای ایجاد این هسته حداقل چند سال دیگر زمان احتیاج است.
این تأخیر برای لینوس تُروالدز قابل تحمل نبود. بنابر این خودش دست به کار شد و با الهام از کد مینیکس کار را آغاز کرد. سرانجام در ۲۵ اوت سال ۱۹۹۱ ساعت ۲۰و۵۷ دقیقه شب به وقت گرینویچ پیامی تاریخی به گروه خبری comp.os.minix ارسال شد. ارسال کننده این پیام کسی نبود جز «لینوس بندیک تُروالدز». او یک دانشجوی فنلاندی بود که آن زمان در دانشگاه هلسینکی درس میخواند.
متن پیام او چنین بود:
«سلام به هر کس که آن بیرون از مینیکس استفاده میکند.
من در حال حاضر روی سیستم عاملی آزاد برای رایانههای AT ۳۸۶(۴۸۶) کار میکنم (فقط برای سرگرمی؛ مانند پروژهٔ گنو بزرگ و حرفهای نیست). از ماه آوریل کار را آغاز کردهام و هماکنون این سیستمعامل آمادهاست و کار میکند. دوست دارم از عقیدهٔ دیگران در مورد سیستمعاملم با خبر شوم. چه آنهایی که مینیکس را دوست دارند و چه آنهایی که دوست ندارند. چرا که سیستم من تا حدی شبیه به مینیکس است.
در حال حاضر (۱٫۰۸)bash و(۱٫۴۰) gcc را بر روی آن دارم و چیزهای دیگری که به نظر میرسد همه درست کار میکنند. این بدان معناست که طی چند ماه آینده چیز بهدردبخوری فراهم خواهم کرد، و دوست دارم بدانم مردم بیشتر چه امکاناتی لازم دارند. به هر پیشنهاد و نظری خوش آمد میگویم اما قول نمیدهم که آن را انجام دهم!
لینوس (torvalds@kruuna.helsinki.fi).
پ.ن. - بله این نرمافزار آزاد است. البته قابل انتقال بر روی انواع دیگر رایانه نیست (چرا که دستورات AT۳۸۶ را به کار میبرد) و ممکن است غیر از سختدیسک AT چیز دیگری را پشتیبانی نکند. این همه چیزی است که من دارم!»
لینوکس مانند مینیکس (یک سیستم عامل ساده نوشته شده توسط پروفسور آندرو تاننبام که برای آموزش طراحی سیستم عامل به کار میرفت) طراحی شده بود. اولین نسخهٔ لینوکس در سپتامبر ۱۹۹۱ در اینترنت منتشر شد. دومین نسخهٔ آن به فاصلهٔ کمی در اکتبر همان سال منتشر شد[1]. از آن پس هزاران برنامهنویس (هکر) در سراسر دنیا در این پروژه شرکت کردند. مقالهٔ «کلیسای جامع و بازار» مدل توسعه هسته لینوکس و نرم افزارهای مشابه را تشریح میکند.
پنگوئن تاکس نشانه و مایه خوش شانسی هستهٔ لینوکس است. لینوس تُروالدز مالک علامت تجاری لینوکس است که به عنوان «نرم افزار سیستم عامل رایانه برای تسهیل در استفاده و عملیات رایانه» به ثبت رسیدهاست.
[ویرایش] مجوز
هستهٔ لیونکس و اغلب بخشهای گنو تحت اجازهنامه عمومی همگانی گنو (جیپیاِل) منتشر میشوند. جیپیال لازم میداند که تغییرات کد منبع و کارهای مشتق شده نیز تحت مجوز جیپیال منتشر شوند.
[ویرایش] گنو/لینوکس
ریچارد استالمناز آنجایی که ابزارهای گنو که بخش عمدهٔ توزیعهای لینوکس را تشکیل میدهند از پروژه سیستم عامل آزاد گنو (که بسیار سابقهدارتر از هستهٔ لینوکس است) ریشه گرفتهاند، ریچارد استالمن و بنیاد نرمافزار آزاد درخواست کردهاند که سیستم ترکیب شده (از هستهٔ لینوکس و ابزارهای گنو) بدون توجه به نام توزیعاش، گنو/لینوکس خوانده شود.
علیرغم این که بعضی از توزیعها، گنو/لینوکس دبیان به طور خاص، از این نام استفاده میکنند بسیاری تنها به گفتن لینوکس اکتفا میکنند. تفاوت بین هستهٔ تروالدز و سیستمی که شامل این هستهاست، همیشه باعث سردرگمی ست و نامگذاری همچنان بحثانگیز باقی ماندهاست.
[ویرایش] توزیعهای لینوکس
لینوکس تقریباً همیشه یکی از اجزاء یک توزیع لینوکس (Distro) است. توزیعهای لینوکس توسط افراد، گروههای نه چندان متشکل و سازمانهای حرفهای گوناگون ایجاد میشوند. این توزیعها شامل تعدادی نرم افزار سیستم و برنامههای کاربردی به همراه روالی مشخص برای نصب آنها بر رایانه هستند. توزیعها معمولاً برای منظورهای مختلفی از جمله محلی سازی، پشتیبانی از یک معماری خاص، کاربردهای بلادرنگ (real-time applications) و سامانههای توکار (embedded systems) به وجود میآیند و بعضی از آنها آگاهانه تنها از نرم افزارهای آزاد استفاده میکنند.
یک توزیع همه-منظورهٔ معمولی شامل هسته لینوکس، کتابخانهها و ابزارهای گنو، پوستههای خط فرمان و انبوه بی شماری از نرم افزارهای کاربردی از مجموعههای اداری و سیستم پنجرهای اِکس گرفته تا مفسرها، ویرایشگرهای متن و ابزارهای علمی است.
[ویرایش] گستره
در بیش از یک میلیارد دلار: برآورد اندازه گنو/لینوکس که مقاله تحقیقی است بر روی توزیع رِدهت ۷٫۱، تعداد خطوط کد منبع (source lines of code – SLOC) را ۳۰ میلیون عنوان شدهاست. در این تحقیق با استفاده از روش (Constructive Cost Model – COCOMO) برآورد شدهاست که بر روی این توزیع حدود هشت میلیون نفر-سال کار توسعه انجام گرفتهاست. چنان که این نرمافزار توسط روشهای متعارف خصوصی توسعه مییافت، هزینه توسعهاش در ایالات متحده با روشهای توسعه متعارف خصوصی بالغ بر ۱/۰۸ میلیارد دلار (با قیمت دلار سال ۲۰۰۰) میشد.
بخش اعظم کد (۷۱٪) توسط زبان برنامهنویسی C نوشته شدهاست اما از بسیاری از زبانهای دیگر همچون ++C، لیسپ، اسمبلی، پرل، فرترن، پایتون و زبانهای اسکریپتنویسی مختلف استفاده شدهاست. اندکی بیش از نیمی از خطوط کد تحت مجوز عمومی گنو (جی پی اِل) هستند. هسته لینوکس ۲٫۴ میلیون خط برنامهاست و ۸٪ کل کد را تشکیل میدهد.
در پژوهشی که پس از آن انجام شد، به نام شمردن سیب زمینیها: اندازه دِبیین۲٫۲ همان تحلیل بر روی لینوکس دِبیین ۲٫۲ انجام گرفت. این توزیع دارای بیش از پنجاه و پنج میلیون خط کد بود که هزینه توسعهاش با روشهای توسعه متعارف خصوصی بالغ بر ۱٫۹ میلیارد دلار (با قیمت دلار سال ۲۰۰۰) میشد.
[ویرایش] کاربردهای سیستم عاملهای شکل گرفته بر پایه لینوکس
در گذشته یک کاربر لینوکس برای پیکربندی و نصب سیستم خود، نیازمند دانش بالایی از رایانه بود. این دلیل به علاوه جذاب بودن دسترسی به درون سیستم، باعث شده بود که به طور سنتی کاربران لینوکس را (بر خلاف کاربران ویندوز یا مَکاواِس) کسانی شکل بدهند که با تکنولوژی بیشتر دمخور هستند. افرادی که معمولاً با القاب «هَکِر» و «گیک» شناخته میشوند. این نگرش در سالهای اخیر با افزایش راحتی کار در لینوکس و گسترده شدن استفاده از بسیاری از توزیعها، اعتبار خود را از دست دادهاست. لینوکس در بازار سرورها و کاربردهای-ویژه (مانند پردازش تصویر و سرویسهای وِب) پیشرفت قابل ملاحظهای کرده و در حال ورود به بازار بزرگ رایانههای رومیزی است.
لینوکس اساس مجموعه نرمافزار سرور موسوم به لامپ (لینوکس), آپاچی, مایسیکوئل (MySQL), پرل/پیاچپی/پایتون) را تشکیل میدهد که میان توسعهدهندگان وب محبوبیت گستردهای کسب کردهاست.
از لینوکس همچنین اغلب در سیستمهای کارگذاشته استفاده میشود. قیمت اندک آن باعث میشود انتخابی ایدهآل برای ابزارهایی مانند سیمپیوتر (رایانهای که برای جمعیت کم درآمد کشورهای در حال توسعه طراحی شده) باشد.
لینوکس با داشتن محیطهای رومیزی مانند گنوم و کی دی ای، رابط کاربری همچون اپل مکینتاش و مایکروسافت ویندوز را در کنار دیگر محیطهای گرافیکی و رابط خط فرمان یونیکس-مانند سنتیاش، عرضه میکند. هرچند نرمافزارهای گرافیکی لینوکس برای بسیاری از مصارف وجود دارند، در بسیاری زمینهها نرمافزارهای خصوصی هنوز از گستره و میزان محبوبیت بیشتری برخوردارند.
[ویرایش] نصب
در ابتدا، مشکل بودن نصب سیستمهای بر پایه لینوکس مانعی برای پذیرش آن بود، اما در سالهای اخیر نصب لینوکس بسیار آسان شدهاست. بسیاری از توزیعها دارای نصبی آسان و قابل مقایسه با نسخههای ویندوز میباشند. علاوه بر این، رایانههای شخصی که با توزیعهای لینوکس وارد بازار شدهاند و به آسانی از بسیاری از فروشندههای اصلی، همچون هیولت- پاکارد و وال- مارت قابل تهیه میباشد.
بیشتر شیوههای عمومی نصب لینوکس، توسط همه توزیعهای مهم پشتیبانی میشود، که شامل اجرا از طریق لوح فشرده، حاوی برنامههای نصب و راهاندازی نرم افزارها میباشد. این لوح فشرده میتواند از طریق تصویر استاندارد (ISO image) بارگدازی شده باشد، به تنهایی و به قیمت بسیار پائین خریداری شود، یا میتواند در مجموعه نرم افزارهای تجاری اضافی ارائه شود.
بعضی توزیعها، همچون دبیان (Debian)، از طریق دستگاههای کوچکی مثل فلاپی دیسک، نیز قابل نصب هستند. پس از نصب ابتدایی بیشتر نرم افزارها از طریق اینترنت و لوح فشرده قابل بار گذاری و نصب میباشند.
بعضی توزیعها، همچون [ناپیکس] (Knoppix)، میتوانند به صورت بی درنگ از طریق دیسکهای زنده بسیار سریع تر از نصب بر روی دیسک سخت اجرا شوند. به این صورت که، یکبار از لوح فشرده راه اندازی میشود و میتوان از لینوکس بدون هیچگونه تغییری در محتویات دیسک سخت استفاده کرد. به همین نحو بعضی توزیعهای حداقل، همچون تامزروتبوت (Tomsrtbt)، بدون نیاز به تغییر محتویات دیسک سخت از طریق فلاپی دیسک، به صورت بی درنگ قابل اجرا میباشد.
همچنین بسیاری توزیعها از راه انداری بر روی شبکه پشتیبانی میکنند، پس همه مراحل نصب و پیکربندی دستگاه میتواند بر روی شبکه انجام شود.
[ویرایش] پیکربندی
بیشتر پیکربندیها در پوشهای با نام etc/ ذخیره شدهاست، در صورتیکه کاربر- مخصوص باشد، فایلهای پنهان در پوشه خانه کاربر قرار دارد. تعدادی از برنامهها از پایگاه داده پیکربندی به عوض فایل استفاده میکنند. خوب است بدانید که فولدر یا پوشهٔ /etc مربوط به فایلهای کانفیگ هستند که تمامی تنظیمات زمان اجرای آن سیستم عامل و وظایف آن را پیکر بندی میکند. بعضی از این تغییرات نیاز به یک سوئیچ -reconfigure برای اعمال و بروز شدن پیکر بندیهای جدید دارد و نیازی به رستارت کل سرور نمیباشد و بعضی دیگر به اندازه رستارت شدن یک سرویس که با دستور کوتاه service servicename restart نیز به سرعت و دقت امکان پذیر است.
راههای بسیاری برای ایجاد تغییرات وجود دارد. آسانترین راه، استفاده از ابزارهای آماده توزیعهایی همچون یاست (YaST) در [(رایانه)] (SuSE) یا مرکز کنترل در مندریک (Mandrake) استفاده کرد. انواع دیگر آن، مانند لینوکسکانف (Linuxconf)، ابزارهای سیستم گنوم، و وبمین (Webmin) برای توزیعهای ویژه نیستند. آنها شامل بسیاری از امکانات پیکربندی توسط خط فرمان میباشند.از آنجایی که به طور متداول اکثر تنظیمات در فایلهای متنی ذخیره شدهاند، آنها را میتوان با هر ویرایشگر متنی پیکر بندی نمود.
[ویرایش] سرورهای لینوکس
سرویس Server یا دایمون Daemon به وظیفهای از یک وب سرور اطلاق میشود که در توپولوژی یک شبکه برای وظیفهای خاص، نقشی را بر عهده میگیرد و بهتر بگوییم :«برای وظیفهای خاص ددیکیت Dedicated Server میشود. مثلاً وقتی شما یک سرور HP خریداری میکنید و آن را اختصاص به وب سرور میدهید و میگوئید:»سروری برای سایتهای وب راه اندازی کردم."
لیست نمونههای سرویسها و پکیجهای مختلف با اهداف مختلف به شرح زیر است:
اسکوئید = پروکسی-کش Proxy-Cache سرور لینوکس میباشد SQUID
بایند = دی.ان.اس DNS سرور لینوکس میباشد BIND
آپاچی = وب سرور Web لینوکس میباشد APACHE
squirrelmail
و بسیاری از سرویسهای دیگر مورد نیاز شما به عنوان «مدیر اجرایی شبکه و امنیت» که میتوانید از این پکیجها استفاده کنید. در ضمن بدانید بر پایهٔ سیستم عامل لینوکس میتوان از دیگر ابزار فایروال به نام Smoothwall Firewall نیز نام برد که براحتی نصب شده و پیکربندی میشود این سیستم عامل به صورت خودکار برای این سرویس نصب شده و نیازی به نصب پکیج مجزا ندارد و شبکهٔ شما را از لحاظ دیوارهٔ آتش به بقیهٔ محصولات بی نیاز میکند.
سرویسهای دیگری نظیر vpn ftp apache php MySql sftp vsftp mail هم وجود دارند که در لینوکس سرورها نصب میشوند.
[ویرایش] پشتیبانی
به طور معمول پشتیبانی فنی توسط فروشندگان تجاری و دیگر کاربران لینوکس در اجتماعات آنلاین، گروههای خبری و فهرستهای پستی ارائه میشود. گروه کاربران لینوکس (LUGs) در همه جهان به کاربران بسیاری یاری میرساند.
به طور کلی، مدل کسب و کار فروشندگان تجاری وابسته به پرداخت جهت پشتیبانی میباشد، مخصوصا برای کاربران تجاری.
[ویرایش] توزیعهای لینوکس
توزیعهای گنو/لینوکس بسیار زیادند. هر توزیعی برای کاربردی خاص ایجاد شده در زیر به برخی از آنها اشاره شدهاست:
فدورا کُر
لینوکس تجاری رِدهَت
ناپیکس
دبیان
اِسلَکوِر
جِنتو
لینسپایر (لیندوز قدیم)
مندریوا (ماندریک قدیم)
توربو لینوکس
سوزه
کانِکتیوا
لیبرانت
اوبونتو
کوبونتو
لینوکس شریف
پارسیکس گنو/لینوکس
مينت
شبدیکس
فارلیکس
کارآمد
سرآمد
قابل ذکر است که توزیعهای لینوکس شریف، پارسیکس، شبدیکس، فارلیکس، کارآمد و سرآمد از توزیعهایی هستند که در کشور ایران و توسط برنامه نویسان ایرانی ایجاد و در حال توسعه هستند.
عزیزم همه کاربران این سایت خودشون بلدند سرچ کنند.شما خودتو زحمت ننداز.
اگه از خودت مطلبی داری مشتاق شنیدنیم...
red_waves
22-04-2008, 07:04
http://i29.tinypic.com/2uz4chz_th.jpg (http://i29.tinypic.com/2uz4chz.jpg) http://i31.tinypic.com/33zfi45_th.jpg (http://i31.tinypic.com/33zfi45.jpg) http://i31.tinypic.com/xcnfxs_th.jpg (http://i31.tinypic.com/xcnfxs.jpg)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8d/KDE_logo.svg/50px-KDE_logo.svg.png
Vixta
Fedora با لباس Vista
این بار Fedora ظاهری آشنا برای کاربران ماکروسافت فراهم آورده است.
Vixta با KDE از لحاظ زیبایی ( هر چند محیط کار سه بعدی و ژله ای مانند ندارند ) فوق العاده هست و به یاری توزیع پدر آماده است البته نباید در مواجه شدن با این زیبایی فریبنده قدرت Fedora 8 را فراموش کنیم که vixta گوشه ای از توانایی ها آن را دارد
اخرین نسخه Vixta در تاریخ April 15, 2008 با نام BLUE Release 4) EDU 099.Beta2!) عرضه شده است.
این نسخه بر روی لایو DVD عرضه شده است و مدت زمان 4 دقیقه و 18 ثانیه نصب می شود
از قابلیت های مهم آن می توان
Office, Adobe, Skype, aMSN, Java
Mobile 3G cards ready
Multimedia ready
Educational Software Suites
K Desktop Environment
برای دانلود می توانید از لینک زیر استفاده نمایید
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=206087
من خودم آخرین باری که vixta را نصب کردم از ورژن 0.95 استفاده کردم بخاطر محیط میزکار K زیاد باهاش کار نکردم
http://vixta.sourceforge.net/images/stories/vixta/blue4edu.p.png (http://vixta.sourceforge.net/images/stories/vixta/blue4edu.png)
BLUE Release 4 EDU
http://vixta.sourceforge.net/images/stories/vixta/vixta.pequeno.png (http://vixta.sourceforge.net/images/stories/vixta/vixta.png)
Stable Version 098.01- 3DRelease
http://i151.photobucket.com/albums/s149/trmanco/vixta_logo.png (http://vixta.sourceforge.net/)
siavash_hardware
22-04-2008, 11:21
عزیزم همه کاربران این سایت خودشون بلدند سرچ کنند.شما خودتو زحمت ننداز.
اگه از خودت مطلبی داری مشتاق شنیدنیم...
عزیزم شما انگار سر اون قضیه لپتابایی که سرت کلا گزاشتن هنوز ناراحتی:D:D:D
http://forum.sakhtafzar.com/showthread.php?p=43017#post43017
انجمن برای اطلاع رسانی هست شما هم سرچ کن اطاعات مفیدتو بزار بقیه استفاده کنن چرا پست الکی میدی؟؟
::عزیزم شما انگار سر اون قضیه لپتابایی که سرت کلا گزاشتن هنوز ناراحتی:D:D:D
http://forum.sakhtafzar.com/showthread.php?p=43017#post43017
انجمن برای اطلاع رسانی هست شما هم سرچ کن اطاعات مفیدتو بزار بقیه استفاده کنن چرا پست الکی میدی؟؟
لپ تاپ رو چسبیده نمینویسن.گذاشتن رو هم با اون ز نمینویسن.اطاعات رو هم که اشتباه نوشتی.مدرسه رفتی اصلا؟:rolleyes:
انگار اولین مطلب باز کننده محترم این تاپیک رو نخوندی که خواهش کرده بودند فقط کسانی که اطلاعات کافی دارند اینجا مطلب بنویسند نه من و جنابعالی که حتی دی وی دی لینوکس رو هم از نزدیک ندیده ای چه رسد به نصب و استفاده از آن.
وقتی ما بیایم یه سرچ تو گوگل بکنیم و مطلب ویکی پدیا رو اینجا بزاریم کسی هم که به موضوع علاقه داره با دیدن این پست فکر میکنه مطالب دیگر هم همینقدر بی محتوا است و رغبتی به خواندن بقیه نشون نمیده.
اینجا سایت خبری نیست که واسه اطلاع رسانی باشه.یه سایت تخصصیه که امثال شما با اطلاعات کم توش زیاد پیدا نمیشن.پس کسی استفاده ای از پست شما نمیکنه.
murizaki_2000
22-04-2008, 14:53
::
لپ تاپ رو چسبیده نمینویسن.گذاشتن رو هم با اون ز نمینویسن.اطاعات رو هم که اشتباه نوشتی.مدرسه رفتی اصلا؟:rolleyes:
انگار اولین مطلب باز کننده محترم این تاپیک رو نخوندی که خواهش کرده بودند فقط کسانی که اطلاعات کافی دارند اینجا مطلب بنویسند نه من و جنابعالی که حتی دی وی دی لینوکس رو هم از نزدیک ندیده ای چه رسد به نصب و استفاده از آن.
وقتی ما بیایم یه سرچ تو گوگل بکنیم و مطلب ویکی پدیا رو اینجا بزاریم کسی هم که به موضوع علاقه داره با دیدن این پست فکر میکنه مطالب دیگر هم همینقدر بی محتوا است و رغبتی به خواندن بقیه نشون نمیده.
اینجا سایت خبری نیست که واسه اطلاع رسانی باشه.یه سایت تخصصیه که امثال شما با اطلاعات کم توش زیاد پیدا نمیشن.پس کسی استفاده ای از پست شما نمیکنه.
نه ..... متاسفانه سايت از اون حالت تخصصي در اومده و شده پاتوق يه سري نخاله مثل شما كه مي گردن غلط املايي اين و اون رو بگيرن و نمره بدن !!!! نمي دونم مديريت سايت كجاست و چرا چند وقته سايت رو به امون خدا ول كرده ؟؟؟؟
siavash_hardware
22-04-2008, 16:01
به هر حال یک سایت مهم دیگه در باره لینوکس شما د راین سایت میتونید بدون عضو شدن هم پست بزنید
http://www.technotux.org/html/index.php
حالا یک نسخه از لینوکس رو که به نظر من جانشین ویندوز میتونه باشه رو معرفی میکنم
http://friendlylinux.org/wp-content/photos/opensuse.png
اولین نسخه از لینوکس هست که تنظیمات بسیاری رو به صورت gui برای کاربران مهیا کرده تنظیمات مربوط به شبکه
این سیستم عامل عالی هست yast2 د سکتاب سه بعدی این سیستم عامل همه رو جذب خودش کردهcompiz و زمانی که اومد
حال aero ویستا رو اساسی گرفت
http://208.65.153.253/watch?v=xC5uEe5OzNQ
http://cybernetnews.com/wp-content/uploads/2007/10/opensuse-compiz.jpg
اخرین نسخه های این سیستم عامل رو من لینکشو میزارم
ftp://suse.mirrors.tds.net/pub/opensuse/distribution/
نصب کنید پشیمون نمیشید واقعا عالی هست . یکبار نصب کنید دیگه حاضر به کارکردن با ویندوز نمیشید.:D :eek:
با استفادا از نرم افزار wine که بر روی اکثر نسخه های لینوکس هست شما میتونید بازی ها و نرم افزارهای
تحت سیستم عامل ویندوز رو اجرا کنید
siavash_hardware
22-04-2008, 16:21
نسخه دیگر لینوکس که در حال حاضر با ویندوز 2003 ماکروسافت داره رقابت میکنه redhat linux هست
شرکت redhat از نسخه 9 به بعد فکر میکنم اومد و لینوکس رو دردو نسخه عرضه کرد نسخه تجاری به نام redhat linux و نسخه مجانی برای کاربران عادی به نام fedora کلا شرکت redhat در زمینه ساخت محیط های گرافیکی
برای کاربران چیز خاصی نداره ولی پایداری و کد های این شرکت میشه گفت بهترین کدها در بین نسخه های لینوکس هست من خودم از فدورا زیاد خوشم نمیاد ولی Red Hat Enterprise Linux بسیار پر قدرت هست و در حال حاضر یکی از نسخه های پر طرفتار در بین سیستم عاملهای شبکه هست
اخرین ورژن این سیستم عامل رو من دانلود کردم rhel-5.1-server-i386-dvd.iso البته لینک مستقیم نداره و باید از torrent بگیرید کسانی که به فکر کار کردن با شبکه هستند مخصوصا در خارج از ایران توصیه میکنم این ورژن از لینوکس رو حتما کار کنن
http://www.redbridge.se/catalog/images/Red%20Hat%20AS%203.gif
siavash_hardware
22-04-2008, 16:38
این نسخه از لینوکس یعنی ubuntu که در ایران به نظر میرسه پرطرفتار ترین نسخه باشه بر مبنای debian ساخته شده
http://www.debian.org/devel/debian-desktop/debian-desktop.png
که خود debin یکی از کاملترین نسخه های لینوکس هست
این شرکت با ارسال نسخه های خود به صورت رایگان به ایران در بین ایرانیان بسیا ر معروف هست
نسخه live 6در 10 سی دی برای من فرستاده شد وقتی اومد در خونه کلی حال کردم.:D:D:D
در ضمن شما میتوانید محیط کاری و محیط نصب رو کاملا فارسی انتخاب کنید شرکت دل یک سری از کامپوتر هاشو
با این سیستم عامل میفروشه با اینکه فروشش کم هست ولی باعث نگرانی ماکرو سافت شده
http://laptoping.com/wp-content/dell_inspiron_e1505n_ubuntu.jpg
دانلود این سیستم عامل رایگان هست و ابزارهای خوبی در محیط گرافیکی داره بسته های این سیستم عامل بر خلاف redhat , suse که rpm هستند با فرمت deb هست
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
red_waves
22-04-2008, 22:13
در این زمینه من هم با دوستمون mrreza هم عقیده هستم اگر نیازمند هیستوری لینوکس بود سایر دوستان هم می تونستند کمک کنند.
سعی ما بررسی لینوکس کنرل هست نه تعریف آن
نه ..... متاسفانه سايت از اون حالت تخصصي در اومده و شده پاتوق يه سري نخاله مثل شما كه مي گردن غلط املايي اين و اون رو بگيرن و نمره بدن !!!! نمي دونم مديريت سايت كجاست و چرا چند وقته سايت رو به امون خدا ول كرده ؟؟؟؟
مثل اینکه شما هم دل پری دارید
اگر مدیریت ضعیف است باز هم اهانت مستقیم به شخص جایز نیست و تجاوز به حقوق بشر محسوب می شود ؛ شما برتر هستید اگر دیگران نیستند
به هر حال یک سایت مهم دیگه در باره لینوکس شما د راین سایت میتونید بدون عضو شدن هم پست بزنید
http://www.technotux.org/html/index.php
بله گنو تاکس ، گنو ایران ، گنو دانلود ، انجمن ابونتو ، انجمن پارسیکس و ... پر از دوستان هواداران گنو هستند که آماده پاسخگویی به سوالات همه هستند.
حالا یک نسخه از لینوکس رو که به نظر من جانشین ویندوز میتونه باشه رو معرفی میکنم
بهتره که بگیم زوزه شریک ویندوز یا اینکه لینوکس عصیانگر
حال aero ویستا رو اساسی گرفت
زوزه در زیبایی فوق العاده هست و برخی جاها عنوان بهشت نرم به زوزه اختصاص داده اند قدرت فوق العاده ای نظیر فدورا داره ناسلامتی فرزند Slackware هست دیگه
زیباییش در برابر ویستا را نمی دونم سایر دوستان نظر باید بدن
نصب کنید پشیمون نمیشید واقعا عالی هست . یکبار نصب کنید دیگه حاضر به کارکردن با ویندوز نمیشید.:D :eek:
اگر این پست با مشکل مواجه نشود در پایان نتیجه گیری خوبی خواهیم داشت.
با استفادا از نرم افزار wine که بر روی اکثر نسخه های لینوکس هست شما میتونید بازی ها و نرم افزارهای تحت سیستم عامل ویندوز رو اجرا کنید
نکته جالبی را گفتید من تا حالا بازی را امتحان نکرده بودم شما جواب گرفته اید ؟
نسخه دیگر لینوکس که در حال حاضر با ویندوز 2003 ماکروسافت داره رقابت میکنه redhat linux هست
شرکت redhat از نسخه 9 به بعد فکر میکنم اومد و لینوکس رو دردو نسخه عرضه کرد نسخه تجاری به نام redhat linux و نسخه مجانی برای کاربران عادی به نام fedora کلا شرکت redhat در زمینه ساخت محیط های گرافیکی
برای کاربران چیز خاصی نداره ولی پایداری و کد های این شرکت میشه گفت بهترین کدها در بین نسخه های لینوکس هست من خودم از فدورا زیاد خوشم نمیاد ولی Red Hat Enterprise Linux بسیار پر قدرت هست و در حال حاضر یکی از نسخه های پر طرفتار در بین سیستم عاملهای شبکه هست
اخرین ورژن این سیستم عامل رو من دانلود کردم rhel-5.1-server-i386-dvd.iso البته لینک مستقیم نداره و باید از torrent بگیرید کسانی که به فکر کار کردن با شبکه هستند مخصوصا در خارج از ایران توصیه میکنم این ورژن از لینوکس رو حتما کار کنن
redhat پیرمرد بخشنده
البته مطرح کردن redhat انتخاب زیاد مناسبی نیست چرا که آخرین ورژن اون در 2003-03-31 دیستریبیوت شده و دیگر redhat وجود ندارد و زیر شاخه ها جایگزین آن شده اند
Fedora , Mandrake, aLinux , Scientifice Linux, SE Linux از زیر شاخه های قوی redhat هستند.
این نسخه از لینوکس یعنی ubuntu که در ایران به نظر میرسه پرطرفتار ترین نسخه باشه بر مبنای debian ساخته شده
در ضمن شما میتوانید محیط کاری و محیط نصب رو کاملا فارسی انتخاب کنید شرکت دل یک سری از کامپوتر هاشو
با این سیستم عامل میفروشه با اینکه فروشش کم هست ولی باعث نگرانی ماکرو سافت شده
http://laptoping.com/wp-content/dell_inspiron_e1505n_ubuntu.jpg
دانلود این سیستم عامل رایگان هست و ابزارهای خوبی در محیط گرافیکی داره بسته های این سیستم عامل بر خلاف redhat , suse که rpm هستند با فرمت deb هست
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
تمام لینوکس ها رایگان هستند بهتر بود برای ubuntu سنگ تمام می گذاشتید
Linux Mint ، Freespire ، gNewSense از فرزندان ubuntu هستند
Kubuntu، Xubuntu، Edubuntu، Gobuntu، NUbuntu از پروژه های موازی ubuntu هستند که همگی از کنرل 2.6.22 و کامپایلر GCC 4.1.2 استفاده می کنند.
همچنین از فرمت ext3 برای پارتیشن بندی هارد دیسک استفاده می کند.
ubuntu دارای ورژن های 32 بیت و 64 بیت و همچنین ورژن مخصوص پردازنده های Itanium نیز دارد البته توزیع های که پردازنده های Sun را فول ساپورت کند نیز عرضه کرده است ولی بطور جدی پیگیری نشد و ناتمام باقی ماند.
میز کارهای GNOME ، KDE و Xfce را در اختیار کاربران خود قرار داده است.
در دو روز آینده شاهد عرضه ورژن 8 Ubuntu خواهیم بود
متاسفم که بطور کامل نتونستم Ubuntu را معرفی کنم ( آخه Ubuntu یک چیزه دیگه هست ) همین مورد فقط در ذهنم مانده بود سعی می کنم مجددا بطور کامل تر Ubuntu را معرفی کنم
siavash_hardware
22-04-2008, 23:21
نکته دیگر اینکه linux تا حد امکان قابل کوچک شدن هست
نکته بسیار جالب اینکه اکثر نسخه های لینوکس در هر دو مد workstation , server کار میکنن
و مثل ویندوز نیست که برای ایجاد dns server حتما باید ویندوز رو عوض کنید
نکته مهم دیگر تمام سرویسهاس شبکه در linux رایگان هست و شما لازم نیست برای هر کاربر یا هر دستگاه
که به linux نصب میشه پول بدید .
مثلا isa server در ویندوز رو باید با قیمت بالا خریداری کنید در حالی که در لینوکس squid کاملا رایگان هست
به نظر من کسانی که شبکه کار میکنن اگر لینوکس رو بلد نباشن در اینده خیلی به مشکل میخورن
چون خیلی از کارشناسان بر این عقیده هستند که شبکه در لینوکس بسیار ارزانتر و پرقترتمند تر از ویندوز هست
در اخر هم بله wine بازی هم اجرا میکنه حتی 3dmark 2001 هم من روش run کردم و به خوبی جواب داد
http://appdb.winehq.org/
red_waves
24-04-2008, 23:54
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/9/94/Ubuntu_Logo.svg/200px-Ubuntu_Logo.svg.png (http://www.ubuntu.com/)
Linux For Human Beings
Ubuntu یکی از معتبرترین مشتقات دبیان هست که تا کنون توانسته آبروی دبیان را جا کند
Linux Mint ، Freespire ، gNewSense از فرزندان ubuntu هستند
ubuntu دارای ورژن های 32 بیت و 64 بیت و همچنین ورژن مخصوص پردازنده های Itanium نیز دارد البته توزیع های که پردازنده های Sun را فول ساپورت کند نیز عرضه کرده است ولی بطور جدی پیگیری نشد و ناتمام باقی ماند.
Ubuntu چندین توزیع برای کاربران خود عرضه کرده است خود Ubuntu با میزکار GNOME بر روی desktop ، laptop و server ها در نظر گفته است
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/09/Kubuntu_logo.png/201px-Kubuntu_logo.png (http://www.kubuntu.org/)
Kubuntu با میزکار KDE
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/1/1b/Xubuntu_Logo.svg/200px-Xubuntu_Logo.svg.png (http://www.xubuntu.org/)
Xubuntu با میز کار Xfce
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/c4/Edubuntu_Logo.svg/200px-Edubuntu_Logo.svg.png (http://edubuntu.org/)
Edubuntu نسخه مخصوص برنامه های آموزشی جهت بکارگیری در مدارس برای کودکان مشابه نسخه های Child
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/27/Gobuntu_logo.svg/250px-Gobuntu_logo.svg.png (http://www.ubuntu.com/products/whatisubuntu/gobuntu)
Gobuntu نسخه ای کاملا متشکل از نرم افزارهای رایگان و متن باز
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/fd/Ubustulogo.png/200px-Ubustulogo.png (http://ubuntustudio.org/)
Ubuntu Studio که این نسخه برای کاربردهای multimedia آماده شده است
و توزیع Ubuntu JeOS که جدیدترین توزیع Ubuntu محسوب میشه این پروژه بیشتر اسکوپش را در مورد virtual appliances قرار داده
نسخه جدید که امروز در تاریخ April 24, 2008 با نام 8.04 (Hardy Heron) عرضه شده است و نسخه Desktop آن تا سال 2011 و نسخه Server آن تا سال 2013 پشتیبانی می شود
این نسخه از Linux kernel 2.6.22 و کامپایلر GCC 4.1.2 بهره می برد.
فرمت هارد دیسک مانند نسخه قبلی همان ext3 هست.
OpenOffice ورژن 2.4 و GIMP 2.4.5 همراه آن نصب می شود.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/77/Ubuntu_8.04.png/300px-Ubuntu_8.04.png
نسخه بعدی که قرار است ماه های پایانی سال 2008 عرضه شود Intrepid Ibex نام دارد که قرار است تا سال 2010 ساپورت گردد
نسخه پیشین 7.10 که با نام Gutsy Gibbon در تاریخ 2007-10-18 عرضه شده بود تا سال 2009 ساپورت می شود
برای دانلود ورژن جدید می توانید از لینک های زیر استفاده کنید.
Ubuntu (http://www.ubuntu.com/getubuntu/download)
Kubuntu (http://www.kubuntu.org/download.php)
Xubuntu (http://www.xubuntu.org/get)
Edubuntu (http://edubuntu.org/Download)
Gobuntu (http://cdimage.ubuntu.com/gobuntu/releases/7.10/release/)
Ubuntu Studio (http://ubuntustudio.org/downloads)
Mythbuntu (http://mythbuntu.org/downloads)
siavash_hardware
25-04-2008, 18:43
یک مسئله مهم در رابطه کار کردن با linux این هست که به دلیل اینکه محیط گرافیکی در linux در هر نسخه متفاوت هست
یعنی مثل ویندوز نیست که ایکانها جای ثابت داشته باشن بنابر این شما باید بیشتر در محیط terminal کار کنید
شبیه command line ها در ویندوز هست ولی بسیار کامل و پر قدرت هست معروفترینش bash هست
http://richbradshaw.files.wordpress.com/2007/11/bash_screenshot.png
برای علاقه مندان یک سری کتاب در اینجا قرار دادم
http://www.4shared.com/network/search.jsp?sortType=1&sortOrder=1&sortmode=2&searchName=linux+bash&searchmode=2&searchName=linux+bash&searchDescription=&searchExtention=&sizeCriteria=atleast&sizevalue=10&start=0
javadshahvand
29-04-2008, 10:58
As always, Ubuntu 8.04 LTS is available for both 32-bit and 64-bit systems as a free download from Ubuntu.com (http://www.ubuntu.com/getubuntu/download).
red_waves
03-05-2008, 07:17
http://www.parsix.org/html/themes/parsix/images/logo.png
http://parsix.org/html/images/screenshots/1.0/1.0-desktop-thumb.png (http://parsix.org/html/images/screenshots/1.0/1.0-desktop.png) http://parsix.org/html/images/screenshots/0.90/0.90-desktop-thumb.png (http://parsix.org/html/images/screenshots/0.90/0.90-desktop.png)
نسخه Ramon نسخه Barry
پارسیکس گنو/لینوکس یک دیسک زنده ( Live CD ) مبتنی بر لینوکس KANOTIX و Debian است که در آن از میزکار GNOME به عنوان میزکار پیشگزیده استفاده شده و سعی بر آن بوده تا با حذف بستههای نرمافزاری اضافی، یک میزکار سبک با امکانات لازم در اختیار کاربران قرار داده شود. پارسیکس گنو/لینوکس علاوه بر زبانهای متعدد دیگر، همچنین بطور پیشگزیده از صفحه کلید فارسی پشتیبانی کرده و با استفاده از کلیدهای Alt+Shift یا Alt+Ctrl میتوانید در آن فارسی تایپ نمایید. پارسیکس گنو/لینوکس همچنین حاوی واژهنامه آزاد و بازمتن xFarDic و قلمهای آزاد فارسی از پروژه FPF (Free Persian Font ) میباشد.
آخرین نسخه پایدار عرضه شده از پارسیکس Parsix GNU/Linux 1.0 با نام Ramon می باشد. Parsix Ramon r1 شامل آپدیت های جدید و بسیاری از مشکلات و خفره های امنیتی آن فیکس شده اند.
این نسخه در 23 اسفند ماه 86 با کرنل 2.6.23.14عرضه شده است.
در نسخه جدید از GNOME 2.20.3 ، OpenOffice.org 2.3.1 ، Iceweasel 2.0.0.12 ، GIMP 2.4.4 ، glibc 2.7 ،Pidgin 2.3.1 Exaile 0.2.1 , xFarDic 0.10.3 و کلی بسته های نرم افزاری دیگر دیده می شود.
http://parsix.org/html/images/screenshots/1.0/1.0-xfardic-thumb.png (http://parsix.org/html/images/screenshots/1.0/1.0-xfardic.png)
تصویر از دیکشنری فارسی پارسیکس
همچنین نسخه تستی Parsix GNU/Linux 1.5 با نام Viola در یکم اردیبهشت ماه عرضه شده است که بهره گیری از OpenOffice.org 2.4.0 و GNOME 2.22.1 با کرنل 2.6.24.4 از جمله برتری های آن است البته باید توجه شود که این نسخه فعلا بتا هست.
سایت پارسکیس (http://www.parsix.org/)
انجمن های پارسیکس (http://www.parsix.org/html/PNphpBB2-viewforum-f-2.html)
red_waves
04-05-2008, 15:57
جناب mehran.x86 از شما دعوت می کنم تا در مورد Debian توضیح مختصری بدهید با وجود شما من جرئت این کار را ندارم
red_waves
09-05-2008, 16:35
http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/Pcloslogo7.png
PCLinuxOS
PCLinuxOS در سال 2003 از Mandrake متولد شد و تاکنون به عنوان یک نسخه بهبود یافته Mandrake شناخته می شود
آخرین نسخه پایداری که عرضه شده است آن PCLinuxOS 2007 Final می باشد
http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl.jpg) http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl2-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl2.jpg) http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl3-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl3.jpg) http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl4-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl4.jpg)
این نسخه از کرنل 2.6.16 و کامپایلر GCC 3.3.1 بهره می گیرد و همچنین بسته های نرم افزاری RPM را می پذیرد
متاسفانه فقط نسخه 32 بیتی از آن عرضه شده است و هنوز نسخه 64 بیتی برای آن عرضه نشده است.
میزکار KDE تنها میزکاری هست که توسط PCLinuxOS استفاده شده است.
http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl5-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl5.jpg) http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl6-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl6.jpg) http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl7-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl7.jpg) http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl8-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/beryl7.jpg)
البته نسخه پایدار جدید و قوی آن با نام PCLinuxOS MiniMe 2008 در راه است که کلی اصلاحات در آن صورت گرفته و بزودی عرضه خواهد شد و همچنین میزکار GNOME 2.21.2 نیز در آن استفاده شده است
http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/PCLOS_08_minime-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/PCLOS_08_minime.jpg)
نسخه PCLinuxOS MiniMe 2008
http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/PCLinuxOS-.93a-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/PCLinuxOS-.93a.jpg) http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/pclosgnomeb-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/PCLinuxOS/pclosgnomeb.jpg)
وب سایت PCLinuxOS (http://www.pclinuxos.com/)
red_waves
20-05-2008, 10:19
http://linuxspace.persiangig.com/Mandriva/Mandriva_logo.png (http://www.mandriva.com/)
Mandriva Linux
Phenomenon of Art & Authority
Mandriva Linux یکی از پیرترین سیستم عامل های Unix-Like می باشد که تا قبل از 2005 با نام Mandrake Linux این توریع را می شناختیم ولی در ابتدای سال 2005 با خرید Conectiva Linux توسط Mandrakesoft و ادغام شدن Mandrake Linux و Conectiva Linux را به Mandriva Linux تغییر نام داد.
Mandrake و Conectiva یک از زیر شاخه های مستقیم Red Hat می باشند که تنها زیر شاخه های که از Red Hat پیش از آن دو جدا شده بود Caldera بود که در سال 2003 متوقف شد و Mandriva را می توان اولین فرزند Red Hat دانست
http://www.redhat.com/g/chrome/logo_rh_home.png
http://www.conectiva.com.br/img/lay/logo.png (http://www.mandriva.com.br/)
ALT Linux , PC LinuxOS, Annvix زیر شاخه هایی هستند که از Mandriva Linux منشعب می شوند.
ویرایش های Mandriva
Mandriva Linux Free: این ویرایش به توزیع سنتی معروف است مانند ویندوز با قرار دادن دیسک در درایو نوری در هنگام بوت شدن می توان مستقیما نصب نمود. این ویرایش برای روی DVD و چند CD قابل درسترسی می باشد.
Mandriva Linux One: این ویرایش مشابه Mandriva Linux Free هست با این تفاوت که ابتدا در هنگام بوت سیستم عامل بطور Live اجرا می گردد و بعد در صورت تمایل می توان در محیط گرافیکی سیستم عامل نصب نمود مسلما استفاده از این ویرایش برای نصب بسیار ساده تر هست ولی مدت زمان بیشتری را برای نصب طلب می کند.
Mandriva Linux Powerpack: این توزیع مانند Mandriva Linux Free به صورت سنتی نصب می شود ولی در این ویرایش بسته های نرم افزاری غیر رایگان زیادی دیده می شود که Java ،Flash، RealPlayer،Adobe Reader، Cedega و همچنین بسته کامل درایورهای کارت گرافیک های NVIDIA و ATI از جمله این بسته های نرم افزار می باشند
Mandriva Flash: عرضه فلش های 4 گیگابایتی که روی آنها آخرین نسخه Live ریخته شده است ( که با اتصال به USB کامپیوتر با سرعتی فراتر از Live CD های فعلی یک سیستم عامل Live خواهدی داشت ) را انجام می دهد
آخرین نسخه
آخرین نسخه عرضه شده توسط Mandriva حدود 40 روز پیش با نام Mandriva Linux 2008 Spring عرضه شده است
این نسخه از کرنل 2.6.24.4 بهره مند است و فرمت ext3 را بعنوان پاراتیشن بندی پیش فرض هارد دیسک در نظر دارد. بسته های نرم افزاری RPM در ماندریوا قابل اجرا هستند
Mandriva نسخه هایی برای پردازندهای 32 و 64 بیتی عرضه کرده است و همچنین برای پردازنده های Power PC نیز نسخه ای عرضه نموده
این نسخه مانند نسخه های پیشین میزکار های GNOME, KDE را در بر دارد.
مزیت منحصر به فردی که در این نسخه دیده می شود این هست که در حالت Live بدون نصب هیچگونه نرم افزاری فرمت NTFS را بطور کامل پشتیبانی می کنند پیش از این پشتیبانی کامل از NTFS یک مشکل برای کاربران بود.
http://linuxspace.persiangig.com/Mandriva/Mandriva-Screenshot-04-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/Mandriva/Mandriva-Screenshot-04.jpg)
در حالت Live مانند سایر نسخه های قبلی خود دارای افکت های سه بعدی می باشد.
http://linuxspace.persiangig.com/Mandriva/Mandriva-Screenshot-02-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/Mandriva/Mandriva-Screenshot-02.jpg) http://linuxspace.persiangig.com/Mandriva/Mandriva-Screenshot-05-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/Mandriva/Mandriva-Screenshot-05.jpg)
http://linuxspace.persiangig.com/Mandriva/Mandriva-Screenshot-06-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/Mandriva/Mandriva-Screenshot-06.jpg) http://linuxspace.persiangig.com/Mandriva/Mandriva-Screenshot-07-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/Mandriva/Mandriva-Screenshot-07.jpg)
از Live موزیک پلیر استفاده میکند بطوری که هنگامی که موس را بر روی یک موزیک نگه می دارد (کلیک نمی کنید) آهنگ پخش می شود.
http://linuxspace.persiangig.com/Mandriva/Mandriva-Screenshot-03-th.jpg (http://linuxspace.persiangig.com/Mandriva/Mandriva-Screenshot-03.jpg)
سازگاری بیشتر با برخی مودم ها پیدا کرده است.
نرم افزار HPlip ( پشتیانی از تمام سخت افزارهای عرضه شده توسط HP ) را در بسته های نرم افزاری خود دارد.
در پایان من این توزیع را برای کسانی که عاشق زیبایی هستند پیشنهاد می کنم بخاطر ویژگی های منحصر به فرد این توزیع استفاده از این سیستم عامل برای کنفرانس فوق العاده هست و به همراه داشتن Live CD این توزیع یکی از لوازم ضروری یک مهندس هست
mehran.x86
28-05-2008, 23:25
جناب mehran.x86 از شما دعوت می کنم تا در مورد Debian توضیح مختصری بدهید با وجود شما من جرئت این کار را ندارم
با سلام . خواهشآ ما رو شرمنده نفرمایین . شما و دوستان دیگر ماشاالله استادین .. برای CCNP هم میتونم کمکتون کنم :)
راستی من این توضیحات و شات هایی رو که در این تاپیک قرار دادین رو دیدم .. اما به نظر من متن باز اونقدر بزرگ هست که نیازی نداشته باشه تا این گونه توزیع هایی رو بیرون بده اما خوب واسه جذب کاربر خوبه ...
در مورد دبیان راستش توضیحی که میشه در مورد این غول بزرگ ! داد اینه که تقریبآ یکی از عواملی بوده که تیم های کوچک و بزرگ در سراسر دنیا دست به گسترش و ارائه ی توزیع های جدید بکنند ...
بگذریم .. در مورد اون مبحث کدینگ و الگوریتم ها چون که دوستان اطلاعات زیادی ندارند بهتر می دونم ادامه ندیم .. در مورد رقابت بین برنامه های مشابه در لینوکس و ویندوز فکر می کنم بشه بحث داغی رو راه انداخت اگر موافق باشید ..؟!
red_waves
29-05-2008, 05:23
با سلام . خواهشآ ما رو شرمنده نفرمایین . شما و دوستان دیگر ماشاالله استادین .. برای CCNP هم میتونم کمکتون کنم :)
راستی من این توضیحات و شات هایی رو که در این تاپیک قرار دادین رو دیدم .. اما به نظر من متن باز اونقدر بزرگ هست که نیازی نداشته باشه تا این گونه توزیع هایی رو بیرون بده اما خوب واسه جذب کاربر خوبه ...
در مورد دبیان راستش توضیحی که میشه در مورد این غول بزرگ ! داد اینه که تقریبآ یکی از عواملی بوده که تیم های کوچک و بزرگ در سراسر دنیا دست به گسترش و ارائه ی توزیع های جدید بکنند ...
بگذریم .. در مورد اون مبحث کدینگ و الگوریتم ها چون که دوستان اطلاعات زیادی ندارند بهتر می دونم ادامه ندیم .. در مورد رقابت بین برنامه های مشابه در لینوکس و ویندوز فکر می کنم بشه بحث داغی رو راه انداخت اگر موافق باشید ..؟!
شما کاملا درست می فرمایید ولی فکر کنم وقتی صحبت از توزیع می کنیم بیشتر محیط ویژوال ها متفاوت باشند و تقریبا کرنل و ساختارها تفاوتی با هم نداشته باشند مثلا PC LinuxOS و Mandriva میشه گفت که هیچ فرقی باهم ندارند
همانطور که شما هم اشاره نمودید من شات ها را برای این گذاشتم که دیگه کسی از زیبایی های ویستا حرف نزنه
اگر بخواهیم به بررسی تخصصی بپردازیم دیگر نیاز به بیان توزیع نباشه پارامترهایی مثل Compiler، GUI ، Linux kernel , package Format & management ، Mandatory access control RSBAC و .... که باز هم بحث خوبی هست و مطرح نمودنش خالی از لطف نیست فقط دو مشکل داریم اولا خیلی تخصصی میشه نیازمند یک پیش زمینه می باشد و احتمال اینکه بنده اشتباهاتی داشته باشم وجود داره و دوما بحث کمی خشک میشه و طرفدار کمتر پیدا میکنه
با تشکر
mehran.x86
30-05-2008, 16:56
شما کاملا درست می فرمایید ولی فکر کنم وقتی صحبت از توزیع می کنیم بیشتر محیط ویژوال ها متفاوت باشند و تقریبا کرنل و ساختارها تفاوتی با هم نداشته باشند مثلا PC LinuxOS و Mandriva میشه گفت که هیچ فرقی باهم ندارند
همانطور که شما هم اشاره نمودید من شات ها را برای این گذاشتم که دیگه کسی از زیبایی های ویستا حرف نزنه
اگر بخواهیم به بررسی تخصصی بپردازیم دیگر نیاز به بیان توزیع نباشه پارامترهایی مثل Compiler، GUI ، Linux kernel , package Format & management ، Mandatory access control RSBAC و .... که باز هم بحث خوبی هست و مطرح نمودنش خالی از لطف نیست فقط دو مشکل داریم اولا خیلی تخصصی میشه نیازمند یک پیش زمینه می باشد و احتمال اینکه بنده اشتباهاتی داشته باشم وجود داره و دوما بحث کمی خشک میشه و طرفدار کمتر پیدا میکنه
با تشکر
خوب در مورد امنیت لینوکس چطور ؟ secure کردن کامل .. یا مبحث شبکه و RU And IDS\s در *NIx ?
با تشکر
red_waves
31-05-2008, 05:31
به نکته بسیار عالی اشاره کردید که من فراموش کرده بودم ولی در حضور شما من جسارت نمی کنم که در این زمینه حرفی بزنم
کار ، کار خود شما تازه بهتر خیلی چیزها هم می تونیم از شما یاد بگیریم
یک سوال که برای من پیش آمد این بود که چگونه میشه از Apachi بهتره گرفت به عبارت دیگه چگونه سیستم خودمون را می تونیم یک لوکال وب سرور کنیم
چون من متاسفانه برای شبیه سازی این محیط از easyphp استفاده می کنم
mehran.x86
08-06-2008, 14:02
با سلام و معذرت خواهی بابت تآخیر ..
در مورد مبحث امنیت لینوکس خوب بحث اونقدر گسترده و پیچیدست که نمیشه دقیق توضیح داد اما خوب باید به این نکته توجه داشت که لینوکس به دلیل متن باز بودن امکان SECURE کردن بیشتر هست چون ما به صورت مستقیم دسترسی بر روی هسته ی برنامه رو داریم ... در مورد IDS های سخت افزاری یک مقاله دارم آماده می کنم که تو BSD اونو کار کردم ..اگر تمام شد اینجا هم قرار میدم
در مورد مبحث وب سرور که سوال کردید
1. از چه سیستم عاملی استفاده می کنید ؟ اگر از ویندوز استفاده می کنین که باید همون Easy PHP استفاده بشه ... اما پیشنهاد من LINUX red hat هست که به طور معمول وب سرور آپاچی رو ارائه میده
vBulletin v3.7.1, Copyright © 2000-2006, Jelsoft Enterprises Ltd.