مشاهده نسخه کامل : چند سوال برای شروع اور ؟
سلام
من چند تا سوال در مورد اورکلاک داشتم :
1. چطوری میشه فهمید تا چه حد میشه فرکانس رم رو افزایش داد ؟
2. همچنین حداکثر fsb رو میتونم از کجا متوجه بشم ؟
3. میدونم که قبل از شروع اور باید باس PCI-E رو قفل کنم اون رو رو چه عددی باید تنظیم و قفل کرد و آیا نرم افزاری هست که بتونه نشون بده که این باس با چه فرکانسی داره کار میکنه ؟
سلام.
من هم در مورد اور همین سئوالات +.....سئوالات دیگه دارم.
ولی تا اونجایی که میدونم باس PCIE , PCI تو مین برد های جدید که امکانات اور دارند اتوماتیک قفل میشه.
سلام.
من هم در مورد اور همین سئوالات +.....سئوالات دیگه دارم.
ولی تا اونجایی که میدونم باس PCIE , PCI تو مین برد های جدید که امکانات اور دارند اتوماتیک قفل میشه.
یعنی میگید نمیخواد باس PCIE رو قفل کنم . مین من asus p5k-e هست.
دوستان حرفه ای اور کلاک چرا راهنمایی نمیکنند ؟
red_waves
17-06-2008, 02:25
چی که تا حالا من متوجه شدم اینکه اور کلاک چیزیه که هم تو خطش هستند و هیچ کسی نیست حساب نداره
چی که تا حالا من متوجه شدم اینکه اور کلاک چیزیه که هم تو خطش هستند و هیچ کسی نیست حساب نداره
منظورتون چیه متوجه نشدم ؟
red_waves
17-06-2008, 06:04
منظورم اینکه فنی نیست که بصورت علمی بشه در موردش مقالات و وایت پیپر خوند بیشتر تجربی هست
sadegh12718
19-06-2008, 13:45
این مقاله رو بخون میتونی اورکلاک رو شروع کنی!!!
http://forum.sakhtafzar.com/showthread.php?t=3997
باس PCI که خود به خود در 99 درصد مادربرد های امروزی قفل هست. باس PCI-E هم روی 100 باید باشه.
در مورد پیدا کردن حدکثر میزان fsb و باس ram باید بار ها و بارها آزمایش کنید . این آزمایش ها میتونه از صحیح بالا اومدن ویندوز باشه تا اجرای چندین ساعته برنامه های مثل OCCT و orthos و راه ساده تر برنامه SuperPi
vandelin
20-09-2008, 01:23
سلام
من چند تا سوال در مورد اورکلاک داشتم :
1. چطوری میشه فهمید تا چه حد میشه فرکانس رم رو افزایش داد ؟
2. همچنین حداکثر fsb رو میتونم از کجا متوجه بشم ؟
3. میدونم که قبل از شروع اور باید باس PCI-E رو قفل کنم اون رو رو چه عددی باید تنظیم و قفل کرد و آیا نرم افزاری هست که بتونه نشون بده که این باس با چه فرکانسی داره کار میکنه ؟
طبق گفته دوستان تنها راه امتحان کردنه
ولی خوشبختانه به اینکه خودت امتحات کنی میتونی از تجربیات دیگران استفاده کنی , سایت های زیادی هستند که مادربورد هارو آزمایش میکنند.
در ضمن مادر بورد شما باید بتونه تا fsb 500 بره. و گه کمی وقت صرف کنی میتونی تا 550 به راحتی ببری .البته به مدل cpu بستگی داره. مثلا 6750 به راحتی تا 3500 میره که باضریب های مختلف fsb های مختلفی لازمه.که بهترین حالت با ضریب پایینه که به علت بالا رفتن fsb خودبه خود رمها هم افزایش پیدا میکنن.
AMD>INTEL
20-09-2008, 01:48
دقيقا بايد پله پله رفت جلو . تا به مرز ناپداري برسي . بعد از اون به بعد بايد بصورت افزايش ولتاژ سيستم رو استيبل كني . رم هاي VALUE كه معمولا تو اور استفاده نميكنند . رم هائي كه پتانسيل اور دارند از سري HIGHEND هستند . البته بعضي از CPU ها محدوديت اور دارند . FSB WALL يعني بعد از يك حدي هر كاري كني بالاتر نميرن . بعضي ها هم ندارن . اين تو تمام المان ها صدق ميكنه از رم گرفته تا برد و گرافيك .
در كل آزمون و خطاست . البته نميشه گفت علمي كاملا نيست . ولي احتياج به وقت و آشنائي با سخت افزار پايه و يكسري لوازم كه ميشه قطعات خوب و كولينگ خوب رو نام برد .
vandelin
20-09-2008, 02:43
سلام
فکر کنم بهتر اینو تو تاپیک راهنمایی اوور مطرح میکردی
چارچوب کلی overclock
1.در ابتدا تمامیه قابلیتهای ذخیره انرژی و از ایین جور چیزا رو غیر فعال کنید(ppm,limit cpuid,c1e,smart fan)
2.سپس برای اینکه رمها مشکلی ایجاد نکنند ضریب آن را روی کمترین حالت قرار میدهیم
3.فرکانس مسیر رابه مقدار 50 مگاهرتز بالا میبریم(به طور مثال برای پردازنده 6750 که دارایفرکانس 1333 است , مقدار پیشفرض 266 میشود که با 50 , به 316 میسد )معمولا مادربرد های P35 تا450 به راحتی میرسند که این مقدار در مادربورد های حرفه ای حدود550 است.
4.سپس اگر سیستم بوت شدبا استفاده از برنامه های تست پایداری , از صحت عملکرد سیستم مطمئن میشویم
5.در صورت نبود مشکل سیستم را reset و مقدار fsb را افزایش میدهیم.این کار را تا زمانی انجام میدهیم که برنامه تست پایداری مشکلی را گزارش کند.در این صورت فرکانس را پایین میاوریم تا مشکل رفع شود.(باید توجه داشت برای اینکه کاملا از درستی سیستم مطمئن شویم برنامه تست حداقل باید 3 ساعت اجرا شود)
مثلا یکی از مادربوردهای P35 که خودم امتحان کردم تا 540 fsb رفت, در اینجا ما به مرز تحمل مادربورد میرسیم
6.سپس نوبت به اوور رم میرسد, برای اینکار تنها میتوان از ضریب استفاده کرد.معمولا رم های خوب 800 با cl4 میتوان به بالای1000(معمولا تا 1080) ودر بعضی رمهای عالی به مرز 1200 رسید. (به قسمت آخر در رابطه با ولتاژ توجه کنید)
7.اما کار هنوز تمام نشده وراهی برای افزایش بیشتر وجود دارد,افزایش ولتاژ.(البته اینکار چندان بدون ضرر نیست طبق گفته intel افزایش به مقدار 0.1 ولت عمر cpu را از 10 به 5 سال کاهش میدهد).برای اینکار باید به برنامه تست توجه داشت.به طور مثال برنامه "ORTHOS",در این برنامه با توجه به هسته شما تعداد پنجره های بازشده متفاوت است که در6750 که دارای دو هسته است , دو پنجره باز میشود,
همانطور که گفتم مرز بورد من 540 بود.در این مرحله مقدار افزایش باید 5 تا 5تا ویا حتی تکی باشد.
fsb را به 545 رسانده, اگر در پنجره اول error ظاهر شد باید مقدار ولتاژ cpu ویا ram را افزایش دادو اگر در پنجره دوم بود باید مقدار ولتاژ chipset ویا فرکانس مسیر را افزایش داد.(این کار تقریبا تجربی است, و مثلا برای رمهای 800 به ازای هر 100 مگاهرتز 0.1 لازم است).
8.اینکار هم تا زمانی موثر هست و بالاخره به جایی میرسیم که افزایش ولتاژ هم تاثیری ندارد.در مادر بورد قبلی به مقدار 560 رسیدم که برای یک بورد 115 تومنی بد نیست.
نکات مهم:
برای محاسبه فرکانس cpu از این فرمول استفاده میکنیم ضریبcpu*فرکانس مسیر=فرکانس cpu
بنابراین برای بالا بردن مقدار دو راه بیشتر نداریم.در اینتل این ضریب قفل است و فقط میتوان ان را پایین اورد(البته در بعضی مدل ها که قیمت بیشتری نیز دارند این ضریب باز است همانند اکستریم از اینتل و فنوم از amd)
پس راه دیگر افزایش فرکانس مسیر است که میتوان در ضریبهای مختلف به مقادیر مختلفی رسید:
3500=8*437.5
3500=7*500
3500=6*583.3
از انجا که فرکانس مسیر 583 بسیار مشکل است لذا میتوان از ان صرف نظر وسراغ 7 و 6 رفت , البته به نظر من معمولا ضریب پایین وفرکانس مسیر بالاتر بهتر است.
باید توجه داشت که بعد از هر بار بوت تست پایداری باید با استفاده ازبرنامه های بنچمارک سیستم را ازمایش و بر روی کاغذ به همراه دیگر اطلاعات اوور نظیر fsb و voltage یادداشت کرد. زیرا معمولا بالاترین مقدار بیشترین کارایی را ندارد.بدین صورت میتوانید به بالا ترین کیغیت برسید(در بورد قبلی بالاترین امتیاز در فرکانس 543 بدست آمدکه مقدار 32m در super prime دقیقه14 بود, ولی در در 560 به بیش از 15 دقیقه رسید)
همچنین استفاده از خنک کننده های خوب بسیار ضروری است.ممکن است گرما صدمات جبران ناپذیری به قطعات شما وارد کند.
اوور 4هسته ای ها فقط کمی تفاوت داره و اگه وقت کنم اونم میزارم.
موفق باشید
خیلی تا پیک خوبیه همه دوستان کمک کردن و مطرح کردن.
اما منم یه چیزی بگم
اور کلاک در اصل یه امر عملیه.
باید دست به عمل زد
چیزی نمیشه فوقش دوتا رم و CPU و مادربرد میسوزونی.
اما اگه بتونی بسوزونی اونوقته که حرفه ای شدی.
البته این آخری برداشت از یه ضرب المثل چینی بود.
دوستان ادامه بدن.
سلام
فکر کنم بهتر اینو تو تاپیک راهنمایی اوور مطرح میکردی
چارچوب کلی overclock
1.در ابتدا تمامیه قابلیتهای ذخیره انرژی و از ایین جور چیزا رو غیر فعال کنید(ppm,limit cpuid,c1e,smart fan)
2.سپس برای اینکه رمها مشکلی ایجاد نکنند ضریب آن را روی کمترین حالت قرار میدهیم
3.فرکانس مسیر رابه مقدار 50 مگاهرتز بالا میبریم(به طور مثال برای پردازنده 6750 که دارایفرکانس 1333 است , مقدار پیشفرض 266 میشود که با 50 , به 316 میسد )معمولا مادربرد های P35 تا450 به راحتی میرسند که این مقدار در مادربورد های حرفه ای حدود550 است.
4.سپس اگر سیستم بوت شدبا استفاده از برنامه های تست پایداری , از صحت عملکرد سیستم مطمئن میشویم
5.در صورت نبود مشکل سیستم را reset و مقدار fsb را افزایش میدهیم.این کار را تا زمانی انجام میدهیم که برنامه تست پایداری مشکلی را گزارش کند.در این صورت فرکانس را پایین میاوریم تا مشکل رفع شود.(باید توجه داشت برای اینکه کاملا از درستی سیستم مطمئن شویم برنامه تست حداقل باید 3 ساعت اجرا شود)
مثلا یکی از مادربوردهای P35 که خودم امتحان کردم تا 540 fsb رفت, در اینجا ما به مرز تحمل مادربورد میرسیم
6.سپس نوبت به اوور رم میرسد, برای اینکار تنها میتوان از ضریب استفاده کرد.معمولا رم های خوب 800 با cl4 میتوان به بالای1000(معمولا تا 1080) ودر بعضی رمهای عالی به مرز 1200 رسید. (به قسمت آخر در رابطه با ولتاژ توجه کنید)
7.اما کار هنوز تمام نشده وراهی برای افزایش بیشتر وجود دارد,افزایش ولتاژ.(البته اینکار چندان بدون ضرر نیست طبق گفته intel افزایش به مقدار 0.1 ولت عمر cpu را از 10 به 5 سال کاهش میدهد).برای اینکار باید به برنامه تست توجه داشت.به طور مثال برنامه "ORTHOS",در این برنامه با توجه به هسته شما تعداد پنجره های بازشده متفاوت است که در6750 که دارای دو هسته است , دو پنجره باز میشود,
همانطور که گفتم مرز بورد من 540 بود.در این مرحله مقدار افزایش باید 5 تا 5تا ویا حتی تکی باشد.
fsb را به 545 رسانده, اگر در پنجره اول error ظاهر شد باید مقدار ولتاژ cpu ویا ram را افزایش دادو اگر در پنجره دوم بود باید مقدار ولتاژ chipset ویا فرکانس مسیر را افزایش داد.(این کار تقریبا تجربی است, و مثلا برای رمهای 800 به ازای هر 100 مگاهرتز 0.1 لازم است).
8.اینکار هم تا زمانی موثر هست و بالاخره به جایی میرسیم که افزایش ولتاژ هم تاثیری ندارد.در مادر بورد قبلی به مقدار 560 رسیدم که برای یک بورد 115 تومنی بد نیست.
نکات مهم:
برای محاسبه فرکانس cpu از این فرمول استفاده میکنیم ضریبcpu*فرکانس مسیر=فرکانس cpu
بنابراین برای بالا بردن مقدار دو راه بیشتر نداریم.در اینتل این ضریب قفل است و فقط میتوان ان را پایین اورد(البته در بعضی مدل ها که قیمت بیشتری نیز دارند این ضریب باز است همانند اکستریم از اینتل و فنوم از amd)
پس راه دیگر افزایش فرکانس مسیر است که میتوان در ضریبهای مختلف به مقادیر مختلفی رسید:
3500=8*437.5
3500=7*500
3500=6*583.3
از انجا که فرکانس مسیر 583 بسیار مشکل است لذا میتوان از ان صرف نظر وسراغ 7 و 6 رفت , البته به نظر من معمولا ضریب پایین وفرکانس مسیر بالاتر بهتر است.
باید توجه داشت که بعد از هر بار بوت تست پایداری باید با استفاده ازبرنامه های بنچمارک سیستم را ازمایش و بر روی کاغذ به همراه دیگر اطلاعات اوور نظیر fsb و voltage یادداشت کرد. زیرا معمولا بالاترین مقدار بیشترین کارایی را ندارد.بدین صورت میتوانید به بالا ترین کیغیت برسید(در بورد قبلی بالاترین امتیاز در فرکانس 543 بدست آمدکه مقدار 32m در super prime دقیقه14 بود, ولی در در 560 به بیش از 15 دقیقه رسید)
همچنین استفاده از خنک کننده های خوب بسیار ضروری است.ممکن است گرما صدمات جبران ناپذیری به قطعات شما وارد کند.
اوور 4هسته ای ها فقط کمی تفاوت داره و اگه وقت کنم اونم میزارم.
موفق باشید
خيلي عالي بود دوست عزيز واقعا به دردم خورد.
فقط يه سوالي كه دارم اينه كه چرا بايد با افزايش فركانس مسير ضريب رو كاهش داد مثلا شما گفتيد كه
8*437 يا 7*500
مثلا نميشه 8*500 رو اعمال كنيم.
در ضمن به تاريخ تاپيك توجه كرديد من اين تاپيك رو حدود 3 ماه پيش زدم فكر نميكردم ديگه بالا بياد . در هر حال از راهنمايي هاي دوستان متشكرم
vandelin
21-09-2008, 00:44
فقط يه سوالي كه دارم اينه كه چرا بايد با افزايش فركانس مسير ضريب رو كاهش داد مثلا شما گفتيد كه
8*437 يا 7*500
مثلا نميشه 8*500 رو اعمال كنيم
میشه اینکارو کرد ولی دو مشکل وجود داره یکی اینکه پایدار کردن تو 4000 سخت ونیاز به افزایش ولتاژ زیادی داره دوم افزایش ولتاژ باعث مصرف برق بیشتر گرمای بیشتر وعمر قطعات کمتر.
در ضمن طبق معماری جدید cpu های اینتل(نسبت به P4)بر خلاف سری قبلی یکی از دلایل بهبود سرعت این افزایش پهنای باندانتقال اطلاعات, نه سرعت پردازش,یعنی ممکه حتی تو4000 سرعت پایینتر از 3500 باشه.
در ضمن به تاريخ تاپيك توجه كرديد من اين تاپيك رو حدود 3 ماه پيش زدم فكر نميكردم ديگه بالا بياد . در هر حال از راهنمايي هاي دوستان متشكرم
ها!!! اگه به ساعت پست های من نگاه کنی میفهمی
AMD>INTEL
21-09-2008, 01:09
http://63.74.115.230/tips444/
AMD>INTEL
21-09-2008, 01:11
http://www.asusreviews.com/forum/showthread.php?tid=6
میشه اینکارو کرد ولی دو مشکل وجود داره یکی اینکه پایدار کردن تو 4000 سخت ونیاز به افزایش ولتاژ زیادی داره دوم افزایش ولتاژ باعث مصرف برق بیشتر گرمای بیشتر وعمر قطعات کمتر.
در ضمن طبق معماری جدید cpu های اینتل(نسبت به P4)بر خلاف سری قبلی یکی از دلایل بهبود سرعت این افزایش پهنای باندانتقال اطلاعات, نه سرعت پردازش,یعنی ممکه حتی تو4000 سرعت پایینتر از 3500 باشه.
ها!!! اگه به ساعت پست های من نگاه کنی میفهمی
ميشه بگيدچرا بايد ولتاژ رو زياد كرد ؟
فرض ميكنيم كه cpu مثلا در حالت ( 7 * 500 ) كار ميكنه. خوب اگه ضريب رو 8 كنيم كه ديگه ولتاژ نميخواد. ميخواد؟
تا اونجايي كه من ميدونم زماني كه fsb رو افزايش ميديم بايد ولتاژ رو افزايش داد .
AMD>INTEL
21-09-2008, 03:01
از اين كاملتر پيدا نكردم
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1198647
vandelin
21-09-2008, 13:14
مسلما وقتی cpu رو 4000 کار کنه مصرف بیشتری هم داره,بعد ما ضریب رو 8 نمیکنیم بلکه 8 هست ودر واقع به 7 کاهش دادیم , دقیقا مثل کاری که با رم میکنیم, اگه بعداز اوور ضریب رو پایین نیاریم فرکانسش خیلی بالامیره
vBulletin v3.7.0, Copyright © 2000-2006, Jelsoft Enterprises Ltd.