مشاهده نسخه کامل : چند سوال در مورد فرمت هارد ؟؟؟؟؟
چند سوال در مورد فرمت هارد :
1.اولین باری که میخوایم هارد رو فرمت کنیم از چه روشی باید استفاده کنیم ؟منظورم اینه که باید در حین نصب ویندوز این کار رو کرد یا بعد از نصب ویندوز و داخل ویندوز باید اینکار رو کرد و یا اینکه روش دیگه ای هست ؟
2. تفاوت primary ، logical ، و extended چی هست ؟ و کدوم پارتیشن ها باید primary و کدومها باید logical یا extended باشه ؟
اگه مقاله ای در مورد موارد فوق دارید بذارید .
با تشکر
javadshahvand
06-07-2008, 09:35
چند سوال در مورد فرمت هارد :
1.اولین باری که میخوایم هارد رو فرمت کنیم از چه روشی باید استفاده کنیم ؟منظورم اینه که باید در حین نصب ویندوز این کار رو کرد یا بعد از نصب ویندوز و داخل ویندوز باید اینکار رو کرد و یا اینکه روش دیگه ای هست ؟
2. تفاوت primary ، logical ، و extended چی هست ؟ و کدوم پارتیشن ها باید primary و کدومها باید logical یا extended باشه ؟
اگه مقاله ای در مورد موارد فوق دارید بذارید .
با تشکر
آموزش پارتیشن بندی (http://www.ramehr.com/?p=337)
آموزش پارتیشن بندی (http://www.ramehr.com/?p=337)
آموزش جالبی بود . این پارتیشن بندی از طریق محیط داس بود و من هم در حین نصب ویندوز و هم بعد از نصب ویندوز این کار رو کردم و میخواستم بدونم که اینها با روشی که شما گفتید متفاوتند ؟
و دیگه اینکه میخواستم بیشتر در مورد منطق وجود اونها (primary ، logical ، extended ) بدونم ؟
یه مساله دیگه اینکه مثلا اگه بخواهیم چند تا ویندوز رو هارد نصب کنیم باید به ازای هر کدوم یه درایو پریماری داشته باشیم ؟
javadshahvand
06-07-2008, 16:20
آموزش جالبی بود . این پارتیشن بندی از طریق محیط داس بود و من هم در حین نصب ویندوز و هم بعد از نصب ویندوز این کار رو کردم و میخواستم بدونم که اینها با روشی که شما گفتید متفاوتند ؟
و دیگه اینکه میخواستم بیشتر در مورد منطق وجود اونها (primary ، logical ، extended ) بدونم ؟
یه مساله دیگه اینکه مثلا اگه بخواهیم چند تا ویندوز رو هارد نصب کنیم باید به ازای هر کدوم یه درایو پریماری داشته باشیم ؟
آموزش نصب ویندوز xp به صورت عکس (http://www.javadshahvand.blogfa.com/)
پارتیشن بندی دیگه از طریق بوت ویندوز xp انجام میشه و هیچ مشکلی هم نداره
primary ، logical ، extended (http://en.wikipedia.org/wiki/Partition_%28computing%29)
nabegheye432
06-07-2008, 21:07
با تشکر از جواد شاهوند
پارتیشن c همیشه primaryقرار میگیره که در محیط setup ویندوز xp بطور خودکار انجام میشه. چیزی که اکثر کاربرها رعایت نمیکنند این هست که بعد از پارتیشن بندی حتما پارتیشن یکبار باید full format بشه تا در آینده مشکل خرابی پارتیشن و پریدن پارتیشن پیش نیاد. متاسفانه کاربرها بخاطر بی حوصلگی همیشه quick فرمت میکنند.
AMD>INTEL
06-07-2008, 22:48
من روشهای مختلف رو تجربه کردم . ولی استفاده از disk manager ساخت شرکت تولید کننده هارد به نظرم بی دردسرترین و راحت ترین روش بوده
با تشکر از جواد شاهوند
پارتیشن c همیشه primaryقرار میگیره که در محیط setup ویندوز xp بطور خودکار انجام میشه. چیزی که اکثر کاربرها رعایت نمیکنند این هست که بعد از پارتیشن بندی حتما پارتیشن یکبار باید full format بشه تا در آینده مشکل خرابی پارتیشن و پریدن پارتیشن پیش نیاد. متاسفانه کاربرها بخاطر بی حوصلگی همیشه quick فرمت میکنند.
اگه قصد نصب چند ویندوز رو سیستم داشته باشیم باید برای هر کدوم یه درایو پریماری داشته باشیم ؟
javadshahvand
07-07-2008, 12:37
اگه قصد نصب چند ویندوز رو سیستم داشته باشیم باید برای هر کدوم یه درایو پریماری داشته باشیم ؟
نه نیازی نیست پریماری همون درایو C میشه
nabegheye432
07-07-2008, 20:31
من سعی میکنم به زبان کاملا ساده بگم ولی باید یکمی اصطلاحاتش رو دستکاری کنم. primary مثل تعیین پارتیشن اصلی یا default یا اول حساب میشه. ویندوز هیچ احتیاجی نداره که روی پارتیشن primary نصب بشه شما میتونید پارتیشن primary رو اصلا خالی بگذارید و هیچ سیستم عاملی روی آن نصب نکنید. primary فقط فایلهای بوت روی آن مینشیند که برای شروع راه اندازی سیستم، سیستم بدونه از کجا شروع کنه. قدیما با fdisk پارتیشن بندی میکردند و حتی اجازه میداد پارتیشنهای دیگر رو بغیر از c به عنوان primary انتخاب کنی. من اینکار رو انجام دادم ولی سیستم بدجوری قاطی کرد. چون نرم افزارها همشون c را به عنوان primary میشناسند.
دیگه از این ساده تر نمیتونستم بگم.;)
AMD>INTEL
07-07-2008, 21:39
http://partition.radified.com/
نه نیازی نیست پریماری همون درایو C میشه
من سعی میکنم به زبان کاملا ساده بگم ولی باید یکمی اصطلاحاتش رو دستکاری کنم. primary مثل تعیین پارتیشن اصلی یا default یا اول حساب میشه. ویندوز هیچ احتیاجی نداره که روی پارتیشن primary نصب بشه شما میتونید پارتیشن primary رو اصلا خالی بگذارید و هیچ سیستم عاملی روی آن نصب نکنید. primary فقط فایلهای بوت روی آن مینشیند که برای شروع راه اندازی سیستم، سیستم بدونه از کجا شروع کنه. قدیما با fdisk پارتیشن بندی میکردند و حتی اجازه میداد پارتیشنهای دیگر رو بغیر از c به عنوان primary انتخاب کنی. من اینکار رو انجام دادم ولی سیستم بدجوری قاطی کرد. چون نرم افزارها همشون c را به عنوان primary میشناسند.
دیگه از این ساده تر نمیتونستم بگم.;)
با تشکر از جواب دوستان
مشکلی که من دارم اینه که من ویستا رو روی c که پریماری هست داشتم و یه xp هم نصب کردم ولی بعد از نصب منوی انتخاب ویندوز برای سیستم من تشکیل نشد و کلا xp بوت میشد و ویستا رو نمیتونستم بوت کنم . میخواستم بدونم مشکل از کجاست؟
masoud123
08-07-2008, 17:47
دوست من شما بايد اول XP زو نصب كنيد بعد ويستا رو و هميشه روند اين بوده كه ويندوز جديدتر بعد از ويندوزهاي قديمي تر نصب بشه.
البته براي نصب ويندوز XP بعد از ويستا شما 2 راه داريد،
يكي اينكه بعد از نصب ويندوز XP شما DVD ويستا رو گذاشته و ويندوز ويستا رو ريپير كنيد كه بعد از ريپير منوي بوت بوجود مياد،
و راه دوم كه به نظر من بهتر هست بعد از نصب ويندوز XP استفاده از برنامه VistaBoot مي باشد كه براي اين كار درسته شده است و منوي بوت هر تعداد ويندوز نصب شده رو براي شما مياره، شما مي تونيد از سايت زير دانلود كنيد(برنامه رايگان است).
http://www.vistabootpro.org/index.php
nabegheye432
08-07-2008, 19:36
با تشکر از مسعود که بهترین توضیح را دادند.
البته در بعضی از مواقع repair خود ویندوز ویستا هم پاسخگو قضیه نیست آنهم موقعیکه در پائین بیان میکنم. ولی بهترین حالت نصب برای ویندوز xp و ویستا در کنار هم همین هست که شما اول ویندوز xp را روی درایو c نصب کن و بعد ویندوز ویستا را در درایو d این باعث میشه که هر دو ویندوز پارتیشن نصب شدشون c باشه. یعنی ویندوز xp شما روی c حقیقی نصب میشه و ویستای شما روی c مجازی. وقتی به داخل ویندوز ویستا میروید میبینید که ویستا هم روی c نشان داده میشه که این مجازی هست و درواقع روی همان d نصب شده. اگر چنین سیستمی را اجرا کنید این دو ویندوز هیچوقت برای هم مزاحمت ایجاد نمیکنند. ولی در صورتی که ویندوز xp را repair یا مجددا نصب کنید، تنها راه برگرداندن ویستا همان نرم افزاری هست که مسعود جان فرمودند.
بهترین پارتیشن برای ویستا پارتیشن بعد از ویندوز آخری هست. یعنی اینکه اگر شما 3 تا ویندوز نصب کردید ویستا را روی پارتیشن e نصب کنید. و پارتیشن شما باید 50 گیگ فضا داشته باشه. هرچه فضا بیشتر باشه سرعت ویستا بالاتر میره.
با تشکر از پاسخ دوستان
مشکل با راهنمایی شما حل شد و من اول xp و بعد vista رو نصب کردم .ولی یه مشکلی که داشتم این بود که برای بار اول بعد از نصب xp ، ویستا رو به صورت Autorun داخل xp نصب کردم که باز هم منوی بوت تشکیل نشد و فقط ویستا بوت میشد . ولی برای بار دوم dvd ویستا رو گذاشتم و بعد ریستارت ، و بوت رو به صورت دستی روی dvd قرار دادم که مشکل حل شد . میشه بگید در حالت اول هم امکان تشکیل منوی بوت هست یا نه ؟
nabegheye432
09-07-2008, 21:21
با تشکر از پاسخ دوستان
مشکل با راهنمایی شما حل شد و من اول xp و بعد vista رو نصب کردم .ولی یه مشکلی که داشتم این بود که برای بار اول بعد از نصب xp ، ویستا رو به صورت Autorun داخل xp نصب کردم که باز هم منوی بوت تشکیل نشد و فقط ویستا بوت میشد . ولی برای بار دوم dvd ویستا رو گذاشتم و بعد ریستارت ، و بوت رو به صورت دستی روی dvd قرار دادم که مشکل حل شد . میشه بگید در حالت اول هم امکان تشکیل منوی بوت هست یا نه ؟
معمولا چنین چیزی امکان پذیر نیست مگر تحت شرایطی.
اینکه شما گفتید ویستا را از روی xp نصب کردید تعجب کردم که چطوری این شرایط را پشت سر گذاشتید. ولی در این حالت نه تنها از بوت خبری نیست بلکه خود xp هم نابود میشه.
موفق باشید;)
معمولا چنین چیزی امکان پذیر نیست مگر تحت شرایطی.
اینکه شما گفتید ویستا را از روی xp نصب کردید تعجب کردم که چطوری این شرایط را پشت سر گذاشتید. ولی در این حالت نه تنها از بوت خبری نیست بلکه خود xp هم نابود میشه.
موفق باشید;)
من این کار رو کردم و ویستا نصب شد .فقط همونطوری که شما گفتید xp دیگه بوت نمیشد .و من برای همین مجبور شدم ویستا و xp رو مجدد نصب کنم
masoud123
10-07-2008, 02:46
وقتي شما از روي XP اقدام به نصب ويستا مي كنيد، ويستا بصورت جدا از XP نصب نمي شود بلكه ويندوز XP به ويستا ارتقا پيدا مي كند.
وقتي شما از روي XP اقدام به نصب ويستا مي كنيد، ويستا بصورت جدا از XP نصب نمي شود بلكه ويندوز XP به ويستا ارتقا پيدا مي كند.
فکر کنم اینطور نباشه چون همون ابتدا سووال میکنه که قصد Upgrade رو دارید یا New installation که وقتی New installation رو انتخاب میکنید از شما میخواد که پارتیشنی که میخواهید روش ویستا رو نصب کنید مشخص کنید و با انتخاب پارتیشنی غیر از پارتیشن xp شما میتونید ویستا رو بدون اینکه xp رو از بین ببره داشته باشید و گفتم تنها مشکلی که هست منوی بوت رو تشکیل نمیده و مستقیم ویستا بوت میشه .
Alexilver
10-07-2008, 19:11
فکر کنم اینطور نباشه چون همون ابتدا سووال میکنه که قصد Upgrade رو دارید یا New installation که وقتی New installation رو انتخاب میکنید از شما میخواد که پارتیشنی که میخواهید روش ویستا رو نصب کنید مشخص کنید و با انتخاب پارتیشنی غیر از پارتیشن xp شما میتونید ویستا رو بدون اینکه xp رو از بین ببره داشته باشید و گفتم تنها مشکلی که هست منوی بوت رو تشکیل نمیده و مستقیم ویستا بوت میشه .
درسته باید New Installation رو بزنید؛
من تازه ویستا نصب کردم، روی XP نصب کردم و در پارتیشن دوم، منوی بوت هم تشکیل میشه.
درسته باید New Installation رو بزنید؛
من تازه ویستا نصب کردم، روی XP نصب کردم و در پارتیشن دوم، منوی بوت هم تشکیل میشه.
میشه دقیقا توضیح بدید که چطوری نصب کردید ؟
از xp نصب کردید یا بوت رو دستی از رو dvd قرار دادید؟
Alexilver
10-07-2008, 19:38
میشه دقیقا توضیح بدید که چطوری نصب کردید ؟
از xp نصب کردید یا بوت رو دستی از رو dvd قرار دادید؟
XP رو با بوت از روی CD روی درایو C نصب کردم.
بعد هم روی XP نصب Vista رو اجرا و نصب کردم روی درایو D.
در ضمن فکر کنم با دستکاری فایل بوت بتونید منوی بوت رو هم تشکیل بدید.
nabegheye432
11-07-2008, 09:39
چنین نوع نصبی دو مورد پیش می آورد. یکی اینکه compatibility ویندوز قوی تر میشود و یکی اینکه امکان داره در بعضی از نرم افزارها جوابگو نباشد.
در مورد دستکاری کردن در فایل بوت فایلهای boot.bak و boot.ini در ویندوز xp جوابگو هستند ولی در ویندوز ویستا تعمیر بوت، نرم افزاری انجام میشود. فایلی که بوت ویندوز ویستا را ترمیم میکند به نام BCDEDIT.exe هست که میتوانید در search استارت منو بنویسید و ببینیدش.
موفق باشید;)
vBulletin v3.8.5, Copyright © 2000-2006, Jelsoft Enterprises Ltd.