مشاهده نسخه کامل : وجود بار الکتریکی بر بدنه کیس
zamanphp
05-08-2008, 13:53
با سلام
من تازگی یه سیستم خریده ام ولی یه مشکل کوچکی با هاش دارم
قضیه از این قراره که دستم به کیس و بدنه پشت اون می خوره بار الکتریکی منو می گیره و بخاطر همین مستقیما نمی تونم به اون دست بزنم
از جائی که سیستم رو گرفته بود دلیلش گفتند اگه پریز اون رو برعکس بزتم درست میشه ولی نشد
کسی می دونه مشکل چیه
من قبلا سیستم داشته ام ولی همچین مشکلی رو باهاش نداشته بودم
با تشکر
سلام
توی ایران هیچ کس از سیم ارت استفاده نمیکنه.
شما اگه سیمی که به پریز برق وصل کردی نگاه کنی میبینی علاوه بر اون دوتا سیخی که داخل پریز میرن یه قسمت فلزی در وسط دوشاخه وجود داره.
اون در واقع همون اتصال بدنه هست یا زمین هست.
ما قدیم تو آشپزخونه مون داشتیم
اما خوب روزگاره دیگه
هر کی خونه بسازه دیگه سیم ارت قرار نمیده.
milkseller
05-08-2008, 18:26
فکر کنم اگه کیس رو با سیم به لوله ی آب وصل کنی مشکلت حل میشه
AMD>INTEL
05-08-2008, 21:44
سیم ارت راه حلش هست . ولی حتما پاور شما یا کیس شما غیر استاندارد هست .
zamanphp
06-08-2008, 07:18
ولی حتما پاور شما یا کیس شما غیر استاندارد هست
یعنی پاورم اصل نیست؟
با تشکر از همگی
milkseller
06-08-2008, 07:21
ولی من فکر نمیکنم اینطوری باشه
یادمه مهندس عمرانی میگفت که این یه مساله ی طبیعیه
delusive1
06-08-2008, 08:27
تا اونجا که من دفعه پیش همین مشکل رو با آقای عمرانی در میان گذاشتم ایشون گفتند که تنها مشکل ارت می باشد. چون کیس من یکی از مدل های گرین هست و این برق گرفتگی یا جریان به حدی است که وقتی دست من به کیس میخوره باعث میشه دستم بسوزه از درد. تنها راه حل هم اتصال یک سیم از کیس به سیم شوفاژ میباشد:)
ببینین این یه مساله کاملا عادی هست و همونجور که توضیح دادم برمیگرده به سیم ارت.
بهترون نوع پاور ها هم وقتی ارت نشن این مشکل رو دارن.
من خودم بار ها با پاور های مختلف تست کردم.
با پاور TVM تا پاور های خوب کولر مستر و گرین و سیلور استون.
همگی این مشکل رو دارن.
شما میتونی چند کار بکنی.
1-اتصال یک سیم از بدنه کیس به لوله آب یا شوفاژ.
2-ساختن ارت با استفاده از روشهای جدید.
البته این روش اصلا به صرفه نیست همون اتصال به لوله بهتره.
یادمه قدیم که ساختمون میساختند زمین رو 10 متر میکندند و یک سینی با مساحت تقریبا 2 متر پهن میکردند و سیم ارت رو این جوری به وجود می آوردند.
اما امروزه دیگه این کار رو نمی کنن چون هزینه داره.
red_waves
06-08-2008, 10:19
کیس و پاور من گرین هست ولی وقتی بدون دمپایی به کیس دست میزنم من هم برق می گیره
مشکل ارت هست که در اکثر خانه های مسکونی یا وجود ندارد و یا اگر هم باشه غیر استاندارد هست چون چاه ارت نداره
ببینین این یه مساله کاملا عادی هست و همونجور که توضیح دادم برمیگرده به سیم ارت.
بهترون نوع پاور ها هم وقتی ارت نشن این مشکل رو دارن.
من خودم بار ها با پاور های مختلف تست کردم.
با پاور TVM تا پاور های خوب کولر مستر و گرین و سیلور استون.
همگی این مشکل رو دارن.
شما میتونی چند کار بکنی.
1-اتصال یک سیم از بدنه کیس به لوله آب یا شوفاژ.
2-ساختن ارت با استفاده از روشهای جدید.
البته این روش اصلا به صرفه نیست همون اتصال به لوله بهتره.
یادمه قدیم که ساختمون میساختند زمین رو 10 متر میکندند و یک سینی با مساحت تقریبا 2 متر پهن میکردند و سیم ارت رو این جوری به وجود می آوردند.
اما امروزه دیگه این کار رو نمی کنن چون هزینه داره.
لوله آب و یا شوفاژ احتمال داره خودش برق داشته باشه من توصیه به چنین کاری نمی کنم
J.Omrani
06-08-2008, 16:13
به نام آنکه جانشین همه نداشتن هاست
دوست خوب من؛
سلام،
طبق استاندارد، هر پاور می بایست در قسمت فیلترینگ ورودی خود ، دارای دو خازن تخلیه اضافه ولتاژ های ناگهانی شبکه باشد. تست HI POT یکی از بهترین روشهای تست این تخلیه ولتاژ می باشد که عموما برای پاور، ولتاژی بین 1800 الی 3200 ولت را در ورودی در نظر می گیرند. این خازنها به گونه ای در این قسمت تعبیه می شوند که یک پایه اشان برروی گراند و به صورت مشترک است و پایه دوم هر کدام برروی فاز و نول وصل شده است. در هر حالتی ، این خازنها نیمی از ولتاژ ورودی پاور را می بایست به بدنه تخلیه نمایند ولی جریان آن می بایست زیر 0.200A باشد. با توجه به ولتاژ برق شهری ما، (200 الی 220 ولت) اگر پاوری کمتر از 100 الی 110 ولت به بدنه منتقل نماید، در طراحی و یا نوع قطعه مورد استفاده در این قسمت دارای اشکال بوده است.
بهترین روش تخلیه این ولتاژ، تعبیه و کابل کشی مخصوص ارت در سیم کشی ساختمان است. خوشبختانه این موضوع در حال حاضر اجباری شده است ولی متاسفانه در گذشته اینگونه نبوده که موجب بروز خسارتهای مالی زیادی به مصرف کنندگان و تحمیل ضررهای مالی بسیاری برای دولت شده است.
البته لمس این ولتاژ و احساس آن برروی بدنه کیس ، به مکان و نوع استفاده کاربر مرتبط می باشد. شما اگر با پای غیر مسلح و چسبیده به زمین، به کیس خود دست بزنید ، بیشترین حالت این ولتاژ را احساس خواهید نمود ولی در همان شرایط اگر کفش به پایتان باشد یا فرش زیر پایتان باشد ( به شرطی که قسمت دیگری از بدنتان با زمین یا ابزارهای متصل به آن ، تماس نداشته باشد) این ولتاژ را احساس نخواهید نمود.
http://i26.tinypic.com/2q24vfl.gif (http://www.green-case.com)
در عکس فوق ( سمت راست) نمونه پاور از رده خارج شده 250 وات گرین را با این دو خازن ملاحظه می فرمایید و در قسمت چپ عکس فوق یک نمونه غیر استاندارد از پاورهای بازار را ملاحظه می فرمایید. پاور سمت راست در این تست ، ولتاژ 105 ولت برروی بدنه خود داشت در حالی که پاور سمت چپ ، ولتاژی در حدود 45 ولت را برروی بدنه داشت. اغلب ما ممکن است فکر کنیم که پاور سمت چپ نتیجه بهتری داشته است، در حالی که اینچنین نیست و شما به وضوح مشاهده می فرمایید که این پاور اصلا دارای این خازنها نیست! پس طبیعی است که ولتاژ پایین تری نشان دهد. وجود این خازنها در مواقع خاص به کمک می آیند ( اضافه ولتاژ های ناگهانی شبکه مانند رعد و برق و...) و مانع از آسیب کلی سیستم ما می شوند. البه به شرطی که قبلا نسبت به تخلیه این ولتاژ اقدام نموده باشیم. پس بهتر است اگر سیم کشی ساختمان ما ، راهکاری برای ارت ارائه ننموده است، خودمان اقدام به این کار نماییم و با یک سیم ، بدنه کیسمان را به رادیاتور یا لوله آب در نزدیکی آن محل متصل نماییم. (لوله گاز به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود).
نکته:
هر چقدر میزان توان خروجی پاور بالاتر و یا شرایط مصرف از پاور بالاتر رود، در عین حالی که این ولتاژ ثابت است ، به دلیل افزایش شدت جریان مصرفی در قسمت ورودی پاور، میزان شدت جریان این ولتاژ القایی افزایش می یابد ولی در حداکثر حالت خود، کمتر از 200mA می باشد. همچنین توجه داشته باشید که این قضیه در فصولی که نوسانات ولتاژ -فرکانسی برق شهری بیشتر است، (مانند تابستان) بیشتر نمود پیدا می کند.
لوله آب و یا شوفاژ احتمال داره خودش برق داشته باشه من توصیه به چنین کاری نمی کنم
با توجه به این نکته که لوله آب یا رادیاتور در داخل زمین کار شده است، بهترین گزینه (در شرایط فعلی) برای تخلیه این ولتاژ القایی می باشد. توجه داشته باشید که در این حالت معمولا بین گراند و نول، معمولا تفاوت سطح ولتاژی در حدود 5 ولت وجود دارد ولی بین گراند و رادیاتور، نمی بایست ولتاژ خاصی وجود داشته باشد. اینکه شما فرمودید لوله شوفاژ دارای برق است، خیلی عجیب به نظر می رسد. حتما در اولین فرصت نسبت به چک نمودن مسیر عبوری ولتاژ در این مکان، اقدام فرمایید. ممکن است علت این ولتاژ القایی مورد اشاره شما، مربوط به یک اتصالی در مسیر باشد.
با تقدیم احترام
دوست خوب من؛
سلام،
طبق استاندارد، هر پاور می بایست در قسمت فیلترینگ ورودی خود ، دارای دو خازن تخلیه اضافه ولتاژ های ناگهانی شبکه باشد. تست HI POT یکی از بهترین روشهای تست این تخلیه ولتاژ می باشد که عموما برای پاور، ولتاژی بین 1800 الی 3200 ولت را در ورودی در نظر می گیرند. این خازنها به گونه ای در این قسمت تعبیه می شوند که یک پایه اشان برروی گراند و به صورت مشترک است و پایه دوم هر کدام برروی فاز و نول وصل شده است. در هر حالتی ، این خازنها نیمی از ولتاژ ورودی پاور را می بایست به بدنه تخلیه نمایند ولی جریان آن می بایست زیر 0.200A باشد. با توجه به ولتاژ برق شهری ما، (200 الی 220 ولت) اگر پاوری کمتر از 100 الی 110 ولت به بدنه منتقل نماید، در طراحی و یا نوع قطعه مورد استفاده در این قسمت دارای اشکال بوده است.
بهترین روش تخلیه این ولتاژ، تعبیه و کابل کشی مخصوص ارت در سیم کشی ساختمان است. خوشبختانه این موضوع در حال حاضر اجباری شده است ولی متاسفانه در گذشته اینگونه نبوده که موجب بروز خسارتهای مالی زیادی به مصرف کنندگان و تحمیل ضررهای مالی بسیاری برای دولت شده است.
البته لمس این ولتاژ و احساس آن برروی بدنه کیس ، به مکان و نوع استفاده کاربر مرتبط می باشد. شما اگر با پای غیر مسلح و چسبیده به زمین، به کیس خود دست بزنید ، بیشترین حالت این ولتاژ را احساس خواهید نمود ولی در همان شرایط اگر کفش به پایتان باشد یا فرش زیر پایتان باشد ( به شرطی که قسمت دیگری از بدنتان با زمین یا ابزارهای متصل به آن ، تماس نداشته باشد) این ولتاژ را احساس نخواهید نمود.
http://i26.tinypic.com/2q24vfl.gif (http://www.green-case.com)
در عکس فوق ( سمت راست) نمونه پاور از رده خارج شده 250 وات گرین را با این دو خازن ملاحظه می فرمایید و در قسمت چپ عکس فوق یک نمونه غیر استاندارد از پاورهای بازار را ملاحظه می فرمایید. پاور سمت راست در این تست ، ولتاژ 105 ولت برروی بدنه خود داشت در حالی که پاور سمت چپ ، ولتاژی در حدود 45 ولت را برروی بدنه داشت. اغلب ما ممکن است فکر کنیم که پاور سمت چپ نتیجه بهتری داشته است، در حالی که اینچنین نیست و شما به وضوح مشاهده می فرمایید که این پاور اصلا دارای این خازنها نیست! پس طبیعی است که ولتاژ پایین تری نشان دهد. وجود این خازنها در مواقع خاص به کمک می آیند ( اضافه ولتاژ های ناگهانی شبکه مانند رعد و برق و...) و مانع از آسیب کلی سیستم ما می شوند. البه به شرطی که قبلا نسبت به تخلیه این ولتاژ اقدام نموده باشیم. پس بهتر است اگر سیم کشی ساختمان ما ، راهکاری برای ارت ارائه ننموده است، خودمان اقدام به این کار نماییم و با یک سیم ، بدنه کیسمان را به رادیاتور یا لوله آب در نزدیکی آن محل متصل نماییم. (لوله گاز به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود).
نکته:
هر چقدر میزان توان خروجی پاور بالاتر و یا شرایط مصرف از پاور بالاتر رود، در عین حالی که این ولتاژ ثابت است ، به دلیل افزایش شدت جریان مصرفی در قسمت ورودی پاور، میزان شدت جریان این ولتاژ القایی افزایش می یابد ولی در حداکثر حالت خود، کمتر از 200mA می باشد. همچنین توجه داشته باشید که این قضیه در فصولی که نوسانات ولتاژ -فرکانسی برق شهری بیشتر است، (مانند تابستان) بیشتر نمود پیدا می کند.
با توجه به این نکته که لوله آب یا رادیاتور در داخل زمین کار شده است، بهترین گزینه (در شرایط فعلی) برای تخلیه این ولتاژ القایی می باشد. توجه داشته باشید که در این حالت معمولا بین گراند و نول، معمولا تفاوت سطح ولتاژی در حدود 5 ولت وجود دارد ولی بین گراند و رادیاتور، نمی بایست ولتاژ خاصی وجود داشته باشد. اینکه شما فرمودید لوله شوفاژ دارای برق است، خیلی عجیب به نظر می رسد. حتما در اولین فرصت نسبت به چک نمودن مسیر عبوری ولتاژ در این مکان، اقدام فرمایید. ممکن است علت این ولتاژ القایی مورد اشاره شما، مربوط به یک اتصالی در مسیر باشد.
با تقدیم احترام
خیلی از شما ممنون هستم.
فکر نکنم دیگه ابهامی مونده باشه.
red_waves
06-08-2008, 19:34
با تقدیم احترام
این چه حرفی هست که می زنید مهندس بین دو تا گراند هم اختلاف ولتاژ هست برای همین تو ارتباطات گراند را هم منتقل می کنند
شوفاژها به خاطر عدم وجود ارت و برق موتور خانه و پمپ معمولا دارای مولفه های AC برق هستند مگر اینکه به ارت متصل شده باشند
دومین مسئله ایجاد کننده برق در لوله های آب وسایل آشپزخانه از قبیل ماشین رختشویی ، ظرفشویی ، یخچال و ... می باشد که به شبکه آب متصل هست و با توجه به اینکه آب تهران از نوع سنگین دایم هست رسانا خوبی محسوب می شود
لوله ها اگر پلاستیکی باشند که اصلا انتقال به زمین ندارند و اگر فلزی باشند معمولا برای کنترل حرارتی داخل پشم شیشه هستند و یا از قیر در برخی جاها استفاده می شود
در هر صورت اگر انتقالی هم باشه:
اولا رساناش کچ و سیسمان خیلی خوب نیست که بتونه زمین بکنه
دوما چون ولتاژ دائم به لوله ها القای میشه هیچگاه صفر نمیشه
همچنین عبور لوله های آب در کنار برق خود ایجاد ولتاژ القایی می کند البته با توجه به انتقال درصد بالایی از آن به زمین قابل چشم پوشی است
در مورد چاه ارت اصلا در سازه های مسکونی تراکم پایین و متوسط زیاد حساب نکنید بخاطر غیر استاندارد بودن چاه در آزمایش ها مقاومت کمی را نشان میدهد ولی در عمل قادر به انتقال جریان بالا جوابگو نیست
AMD>INTEL
06-08-2008, 23:06
سیم ارت بهترین روش برای این کار هست .
zamanphp
07-08-2008, 08:31
خیلی ممنون بچه ها
امروز می رم و این روش هائی که گفتید رو چک می کمنم
شنبه نتیجه رو همین جا می گم
J.Omrani
07-08-2008, 09:20
این چه حرفی هست که می زنید مهندس بین دو تا گراند هم اختلاف ولتاژ هست برای همین تو ارتباطات گراند را هم منتقل می کنند
شوفاژها به خاطر عدم وجود ارت و برق موتور خانه و پمپ معمولا دارای مولفه های AC برق هستند مگر اینکه به ارت متصل شده باشند
دومین مسئله ایجاد کننده برق در لوله های آب وسایل آشپزخانه از قبیل ماشین رختشویی ، ظرفشویی ، یخچال و ... می باشد که به شبکه آب متصل هست و با توجه به اینکه آب تهران از نوع سنگین دایم هست رسانا خوبی محسوب می شود
لوله ها اگر پلاستیکی باشند که اصلا انتقال به زمین ندارند و اگر فلزی باشند معمولا برای کنترل حرارتی داخل پشم شیشه هستند و یا از قیر در برخی جاها استفاده می شود
در هر صورت اگر انتقالی هم باشه:
اولا رساناش کچ و سیسمان خیلی خوب نیست که بتونه زمین بکنه
دوما چون ولتاژ دائم به لوله ها القای میشه هیچگاه صفر نمیشه
همچنین عبور لوله های آب در کنار برق خود ایجاد ولتاژ القایی می کند البته با توجه به انتقال درصد بالایی از آن به زمین قابل چشم پوشی است
در مورد چاه ارت اصلا در سازه های مسکونی تراکم پایین و متوسط زیاد حساب نکنید بخاطر غیر استاندارد بودن چاه در آزمایش ها مقاومت کمی را نشان میدهد ولی در عمل قادر به انتقال جریان بالا جوابگو نیست
دوست خوب من؛
سلام،
فرمایش شما از نظر تئوریک کاملا صحیح است. دلیل اصلی اش هم وجود همین خازنها در رله مشعل و همچنین الکتروموتور پمپ آب در مسیر است (حتی اگر از ماشین لباسشویی و ... صرف نظر نمایید). ولی حتی اگر موتورخانه هم چاه ارت نداشته باشد، لوله اصلی ورودی آب به منبع ، از مسیر طولانی زیر زمین عبور می کند و خود بهترین گزینه برای این تخلیه ولتاژ القایی است. حتی اگر لوله های ورودی رادیاتور هم پلاستیکی باشند، آب داخل رادیاتور حامل این ولتاژ خواهد بود و آن را به موتورخانه و سپس منبع آب و سپس مسیر طولانی لوله های زیر زمین متصل می نماید. برای اینکه باز هم مطمئن شویم ، هم اکنون با ولت متر خود این تست را انجام دادم ولی ولتاژی مشاهده ننمودم.(حتی زمین را مرطوب نمودم). شما تصور نمایید از یک یا چندین ولتاژ القایی 100 ولت با جریان زیر 200 میلی آمپر در طول این مسیر طولانی ، چیزی هم باقی خواهد ماند!
با تقدیم احترام
zamanphp
09-08-2008, 14:55
با سلام
مشکل حل شد البته فقط با یه جفت دمپائی که به پام کردم!
با تشکر از همگی
با سلام
مشکل حل شد البته فقط با یه جفت دمپائی که به پام کردم!
با تشکر از همگی
به این کار میگن پاک کردن صورت مسئله نه حل مسئله.
اون بار الکتریکی به هر حال رو بدنه کیس شما وجود داره و تا وقتی سیم ارت ایجاد نکنی باقی میمونه.
خیلی وقت ها اگه به جای پیچ های پلاستیکی از پیچ های فلزی استفاده کنید باعث خرابی مادربرد میشه.
پس مواظب باشین
AMD>INTEL
10-08-2008, 14:45
شما خودت رو از برق نجات دادی . ولی جریان برق هنوز تو کیست هست . باید سیم ارت رو درست کنی .
vBulletin v3.8.5, Copyright © 2000-2006, Jelsoft Enterprises Ltd.