PDA

مشاهده نسخه کامل : مراحل عيب يابي پاور ( منبع تغذيه )

AMD>INTEL
11-03-2007, 00:53
اين حاوي لينك و يك چارت براي عيب يابي اين قطعه هست "

http://www.fonerbooks.com/power.htm

J.Omrani
04-04-2007, 18:24
به نام آنکه جانشین همه نداشتن هاست

دوستان عزیز ؛
سلام

بحث در زمینه تست ?نی یک پاور ( به صورت اصولی ) نیازمند تجهیزات خاصی می باشد .که در آینده در مورد آن بحث خواهیم نمود .

http://i9.tinypic.com/2nsma0o.jpg

اما اگر قصد تست معمول و پیش پا ا?تاده از یک پاور رادارید ، موارد ذیل را در نظر داشته باشید:

1- اتصال کوتاه کابل سبز رنگ PS/ON ( این رنگ - سبز - ?قط برروی کانکتور 24 پین پاور معرو? به Main Connector مشاهده می شود ) با هر یک از خروجی های مشکی رنگ پاور . در این مورد توجه داشته باشید که پاورهای جدید با ویرایش 01/2 به بالا در زمینه PS/ON خود بسیار حساسند . چرا که سیگنال ارسال شده توسط Main متناسب با استانداردTTL و طراحی عمومی در این گونه پاورها می باشد . پس تکرار این روش به کرات و اتصال طولانی مدت دو کابل ، موجب آسیب دیدگی بخش PS/ON پاور شما می گردد .( جزییات کاملتر را در آینده بازگو خواهم کرد ).

2- حتما در نظر داشته باشید جهت دستیابی به ولتاژ مورد نظر در خروجی یک پاور ساپلای سوییچینگ ، حتما نیاز به تعری? حداقل بار Low Load برای خروجی های اصلی پاور خود دارید . همانطور که مستحضرید کلیه خروجی ها در مدار PWM تحت کنترل و نیازمند بالانس می باشند و شما مجبور به رعایت این اصل مهم می باشید . به طور معمول می توان اشاره داشت که برای خروجی 12+ پاور حداقل نیاز به اعمال بار 1 تا 2 آمپر و برای خروجی 5+ پاور نیاز به اعمال بار حداقل 3 تا 5 آمپر را دارید . همانطور که قبلا اشاره شد خروجی 3/3+ و 5+ پاور از یک منشاء واحد می باشند و نیاز به اعمال بار در این تست ابتدایی بر روی شاخه 3/3+ نمی باشد. در مورد شاخه های ولتاژ من?ی هم همینطور می باشد . در مورد شاخه مجزای 5+ استندبای هم نیاز به اعمال بار نمی باشد . چرا که این شاخه تنها شاخه مجزا و اصلی پاور می باشد که نیاز به اعمال بار Low Load ندارد و رقم اعمال بار حداقل آن بسیار ناچیز و در حد ص?ر می باشد.

3- جهت دریا?ت ولتاژ هر شاخه می توانید از ولت مترهای معمولی است?اده ?رمایید . بدین صورت که اول حداقل بارها را اعمال نمایید . سپس پروب مشکی رنگ ولت متر را داخل یکی از کانکتورهای خروجی مشکی پاور قرار دهید ( این پروب مشکی را تا تست آخرین ولتاژ دست نزنید ، چرا که تمام کابلهای مشکی خروجی ، گراند پاور و از یک نقطه – به طور معمول – منشعب می باشند ) . در مرحله بعد PS/ON را ?عال نمایید و بلا ?اصله پروب قرمز رنگ ولت متر را بر روی همه خروجی ها و بنا به رنگ آنها قرار دهید . توجه داشته باشید که رنگ زرد معر? خروجی 12+ رنگ قرمز خروجی 5+ رنگ نارنجی خروجی 3/3+ رنگ س?ید خروجی 5- رنگ آبی خروجی 12- رنگ بن?ش خروجی 5+ استندبای می باشند . ( حتما خروجی 5+ ولت استند بای چک شود چرا که اغلب مشاهده می شود این خروجی مهم ، جهت تست از قلم می ا?تد ).
نکته انحرا?ی : خروجی س?ید رنگ پاورها ( 5- ولت ) مربوط به تغذیه کارتهای آیزا و مادربردهای قدیمی می باشد . مطابق استاندارد جدید ATX تولیدکنندگان پاور می توانند این خروجی را از محصول خود حذ? نمایند. در نظر داشته باشید اگر برای مادربرد قدیمی خود پاور تهیه می کنید ، حتما از وجود این خروجی (5- ولت که س?یدرنگ می باشد) بر روی آن مطمئن شوید .

4- بحث مهم در این روش چگونگی تشخیص ولتاژ مناسب می باشد . به عبارت دیگر برای هر ولتاژ مثبت در خروجی پاور، دامنه کاری مشخص 5-/+ در صد و برای ولتاژ من?ی دامنه کاری 10-/+ درصد در نظر گر?ته شده است . طبیعی است که هرچه ولتاژ به دست آمده به ولتاژ حقیقی نزدیک تر باشد ، پاور شما صحیح تر عمل می نماید . به دامنه های کاری خروجی های پاور مطابق استاندارد ذیل توجه داشته باشید:

---------- 12+ ولت خروجی پاور در محدوده 60/12+ و 40/11+ مجاز می باشد.

---------- 5+ ولت خروجی پاور در محدوده 25/5+ و 75/4+ مجاز می باشد.

---------- 3/3+ ولت خروجی پاور در محدوده 46/3+ و 14/3+ مجاز می باشد.

---------- 5+ ولت استند بای خروجی پاور در محدوده 25/5+ و 75/4+ مجاز می باشد.

---------- 12- ولت خروجی پاور در محدوده 80/10- و 20/13- مجاز می باشد.

---------- 5- ولت خروجی پاور در محدوده 50/4- و 50/5- مجاز می باشد.

توجه داشته باشید که پروتکشن OVP تعبیه شده در پاورهای استاندارد ، به طور اتوماتیک ولتاژ خارج از محدوده پاور را قطع می نماید و پاور را خاموش می کند . این نکته توجه شما را به اهمیت وجود پروتکشن های خروجی و ورودی پاور استاندارد جلب می نماید . که لازم است به صورت م?صل تری در مورد آنها صحبت کنیم .

5- توجه کا?ی به کارکرد ?ن پاور خود داشته باشید . هرگونه کند چرخیدن ?ن و صدای اضا?ی ?ن پاور می تواند در دراز مدت بر کارکرد پاور شما تاثیرات من?ی بگذارد.

6- در بسیاری موارد می توانید از پشت شیارهای پاور ، خازنهای الکترولیت خروجی را ملاحظه ?رمایید. چرا که در صورت نشتی آنها ( بادکردن ) ، معمولا شما از این طریق تست متوجه اشکال نخواهید شد . پس به آن توجه کا?ی داشته باشید.

7- به تغییر رنگ کانکتورهای خروجی پاور توجه کا?ی داشته باشید . در بسیاری موارد مشاهده شده است که با جریان کشیدن زیاد از یک خروجی خاص رنگ کانکتور تغییر و متمایل به قهوه ای می گردد . این موضوع هشداری در جهت چک نمودن سخت ا?زار و پاور شما توسط تجهیزات مختص خود می باشد .

در عکس زیر نمونه ای از یک تستر معمولی پاور را ملاحظه می ?رمایید.

http://i11.tinypic.com/2z89h1z.jpg

این اصل مهم را ?راموش ننمایید که حتی در صورت جواب مثبت پاور از مراحل تست معمولی ، احتمال وجود خطا در پاور شما تا 50 درصد ناقص می باشد . به عبارت دیگر تایمینگها ، ?رکانسها ، پروتکشن ها و.... از قلم ا?تاده اند ، که در صورت وجود مشکل در هرکدام، به تنهایی دردسرهای زیادی را برای شما ایجاد خواهد نمود .

با تقدیم احترام

Saeed
04-04-2007, 18:48
خیلی ممنون آقای عمرانی که اطلاعات کاملی رو با توضیحات قابل درک در اختیار دوستان میگذارید.

J.Omrani
05-04-2007, 11:35

دوستان عزیز؛
سلام،

همانطور که مستحضرید با است?اده از ?رمول ساده v=i*r می توان به مقدار مقاومت مورد است?اده رسید .
به طور مثال برای آنکه بتوانیم جریانی معادل 5 آمپر از شاخه 5 ولت پاور خود بکشیم ، نیاز به ایجاد مقاومتی 1 اهمی داریم. به همین شکل برای آنکه بتوانیم جریانی معادل 2/1 آمپر از شاخه 12 ولت پاور خود بکشیم ، نیاز به ایجاد مقاومتی 10 اهمی دازیم .
در ضمن با است?اده از ?رمول ( وات = ولتاژ * آمپراژ ) می توانیم توان مقاومت ، مقاومت مورد است?اده جهت اعمال بار را بیابیم.
پس نیاز به مقاومت ( بهتر از از نوع سرامیکی یا هیت سینکی باشد ) 1 اهمی 25 وات جهت اعمال حداقل بار بر روی شاخه 5 ولت و همچنین مقاومت 10 اهمی 15 واتی جهت اعمال بار بر روی شاخه 12 ولت پاور خود داریم .
سپس یک سر مقاومت مورد نظر را به یکی کانکتورهای گراند ( مشکی ) و سر دیگر آنرا به کانکتور مورد نظر ( قرمز یا زرد ) بسته به نوع ولتاژ شاخه وصل می نماییم و پاور را جهت تست صحیح ولتاژ خروجی روشن می نماییم.
این روش ابتدایی ترین روش اعمال بار اهمی ( و نه ترانزیسوری ) می باشد .

با تقدیم احترام

AMD>INTEL
05-04-2007, 12:13
آقاي مهندس عمراني قيمت اين تستر ها در چه حدود هست ؟

J.Omrani
05-04-2007, 13:20
امید جان؛
سلام،

قیمت بازار آن 25 هزار تومان می باشد. ولی به صورت کلی اینگونه تسترها (که البته خودم آنرا طراحی نموده ام) کارآیی چندانی ندارند و ?قط برای خالی نبودن عریضه آنرا تولید نمودیم. این را صادقانه عرض نمودم.

با تقدیم احترام

hojat omidi
06-05-2007, 13:06
امید جان؛
سلام،

قیمت بازار آن 25 هزار تومان می باشد. ولی به صورت کلی اینگونه تسترها (که البته خودم آنرا طراحی نموده ام) کارآیی چندانی ندارند و ?قط برای خالی نبودن عریضه آنرا تولید نمودیم. این را صادقانه عرض نمودم.

با تقدیم احترام
با سلام خدمت عزيز
سيستم من با اين مشخصات سي پي يو اينتل 3.4.4 مگ و مين 965 گيگا و رم 512 گرا?يك 256 جي ?ور هارد 160 ساتا دودي رم سوني و سي دي رم گيگا
مشكل اساسي اين سيستم اينه كه خيلي هنگ مي كنه لط?ا منو راهنماي كنيد كه بايستي چه كار كنم

AMD>INTEL
06-05-2007, 17:59
خوب ممكنه از داغ شدن cpu باشه . پاور سيستم شما چي هست ؟ كا?ي هست ليبل روي پاور رو بخوانيد. اگر از پاورهاي معمولي بازار بود حداقل يك 330 وات real گرين تهيه كنيد. حداقل از بابت ولتاژ خيالتون راحت ميشه . پاوري كه خوب نباشه دماهاي قطعات رو بيشتر ميكنه

J.Omrani
06-05-2007, 18:14
سيستم من با اين مشخصات سي پي يو اينتل 3.4.4 مگ و مين 965 گيگا و رم 512 گرا?يك 256 جي ?ورس هارد 160 ساتا دودي رم سوني و سي دي رم گيگا
مشكل اساسي اين سيستم اينه كه خيلي هنگ مي كنه لط?ا منو راهنماي كنيد كه بايستي چه كار كنم

دوست خوب من؛
سلام،

ضمن تشکر از آقا امید و تایید تاثیر پاور بر کارآیی سیستم، پیشنهاد این حقیر است?اده از حداقل GP480A می باشد. به احتمال زیاد مشکل شما حل می گردد. اما اگر بحث هزینه خرید پاور برای شما اهمیت نداشته باشد ، بهترین گزینه انتخابی ، GP580B می باشد.

با تقدیم احترام

dr_saeid20
07-05-2007, 01:07
من سعید ودر تعمیرات سخت ا?زار در شمال ایران هستم اطلاعاتی در مورد منابع سوییچینگ می خواهم (تعمیرات واصول کار)راهنمایی کنید ممنون میشوم09111001121 :cool:

J.Omrani
07-05-2007, 09:15
اطلاعاتی در مورد منابع سوییچینگ می خواهم (تعمیرات واصول کار)راهنمایی کنید

دوست خوب من؛
سلام،

متاس?انه اینگونه راهنمایی کردن ( با توجه به محدودیت نوشتاری و ناتوانی این حقیر در رساندن اصل مطلب) ممکن است برای شما و سایر کاربران محترم ، مشکل ساز گردد. استاد من، خود شما هم مستحضر می باشید که تعمیرات پاور ، علی رغم سادگی دارای پیچیدگی های خاص خود می باشد و صد البته برای ر?ع این پیچیدگی ها نیاز به تجهیزات مختص خود می باشد.

یک نکته در مورد تعمیر پاور؛ همه چیز در تعمیر خلاصه نمی شود ، تست نهایی پاور به عنوان قلب سیستم، از اهمیت به سزایی برخوردار است.

با تقدیم احترام

Gabana
07-05-2007, 11:18
من سعید ودر تعمیرات سخت ا?زار در شمال ایران هستم اطلاعاتی در مورد منابع سوییچینگ می خواهم (تعمیرات واصول کار)راهنمایی کنید ممنون میشوم09111001121 :cool:

با كسب اجازه از مهندس عمراني عزيز ..

مطلب زير در مورد اصول كار منابع تغذيه سوئيچينگ هست :
http://www.hardwaresecrets.com/article/327

هیچ
13-05-2007, 11:38
وقتی کامپیوتر روشن خب چون ?ن پاور کار می کنه پاور گرم نیست و مشکلی نیست، اما وقتی کامپیوتر خاموش پاور خیلی گرم میشه. حالا این موردی نداره؟

J.Omrani
13-05-2007, 17:26
وقتی کامپیوتر روشن خب چون ?ن پاور کار می کنه پاور گرم نیست و مشکلی نیست، اما وقتی کامپیوتر خاموش پاور خیلی گرم میشه. حالا این موردی نداره؟

دوست خوب من؛
سلام،

در زمان خاموشی کامپیوتر، و تا زمانی که ولتاژ ورودی قطع نشده باشد، مدار Stand By منبع تغذیه شما (به جهت آماده نگاه داشتن همزمان PS-ON مادربرد و پاور) ?عال می باشد و مشکل خاصی نخواهد داشت. ?قط توصیه می شود در زمانهای طولانی عدم است?اده از کامپیوتر، پاور خود را از طریق کلید پشت، خاموش ?رمایید.

با تقدیم احترام

mld
02-06-2007, 05:17
سلام
من يه مشكل دارم و اونم اينه كه كارت گرا?يكم هميشه داغه در حالت عادي روي 70 هست دماش.و وقتي داخل بازي ميشيم بعد از چند دقيقه بازي هنگ ميكنه و يا سيستم.
اينم مشخصات سيستمم
mainboard:abit kn9s
cpu:amd x2 3800
vga:Geforce 8600 Gt Point Of View
Ram:1G (not Real
power:500w peak

بعضي از دوستان گ?تن مال پاورته ولي بعضي ها هم رد كردن .به نظر خودم هم پاورم هر چقدر هم خوب نباشه ولي بايداين سيستم رو جواب بده. امكانش هست خود كارت گرا?يك مشكل داشته باشه چون كارت گرا?يك خيلي مشكوكه
يه پنكر هم اوردم گذاشتم جلوش ولي دماش از 55 پايين تر نيومد.

ممنون ميشم اگه راهنماييم بكنيد
بازم ممنون
باي

J.Omrani
02-06-2007, 09:47
سلام
من يه مشكل دارم و اونم اينه كه كارت گرا?يكم هميشه داغه در حالت عادي روي 70 هست دماش.و وقتي داخل بازي ميشيم بعد از چند دقيقه بازي هنگ ميكنه و يا سيستم.
اينم مشخصات سيستمم
mainboard:abit kn9s
cpu:amd x2 3800
vga:Geforce 8600 Gt Point Of View
Ram:1G (not Real
power:500w peak

بعضي از دوستان گ?تن مال پاورته ولي بعضي ها هم رد كردن .به نظر خودم هم پاورم هر چقدر هم خوب نباشه ولي بايداين سيستم رو جواب بده. امكانش هست خود كارت گرا?يك مشكل داشته باشه چون كارت گرا?يك خيلي مشكوكه
يه پنكر هم اوردم گذاشتم جلوش ولي دماش از 55 پايين تر نيومد.

دوست خوب من؛
سلام،

در مورد دمای گرا?یک شما ، اساتید محترم باید نظر بدهند. ولی در حالت کلی نویز بالاتر از محدوده استاندارد در خروجی 12 ولت پاور و یا عدم تثبیت ولتاژ در بارگیری متقابل، تاثیرات مخربی بر کارکرد و متعاقبا دمای پردازنده و گرا?یک شما خواهد گذاشت.
در صورت امکان ب?رمایید پاور شما دقیقا چه مدل و از چه برندی می باشد.

با تقدیم احترام

Saeed
02-06-2007, 13:19
با اجازه جناب عمرانی عزیز،

من حدس میزنم پاور شما مارک خوبی نیست و قدرت اصلیش شاید حدود 300 وات باشه. کارت 8600GT هم جزو کارت های پرمصر? حساب میشه .

اولین کار و کم هزینه ترین کار اینه که درایور های گرا?یک، مادربرد و صدا رو به روز کنید. اگه مشکل حل نشد باید به رم ها هم شک کرد من متوجه نشدم not real که برای رم است?اده کردید منظورتون چی بوده!

سر آخر برای همچین سیستمی حداقل یک پاور 430 وات واقعی پیشنهاد میشه . است?اده از پاور 480 خیالت رو راحت میکنه.

AMD>INTEL
02-06-2007, 22:34
تازه اگر 300 وات real باشه شانس آورده . بهتر هست مدل و برندش رو ذكر كني

mld
03-06-2007, 03:30
سلام
اول ممنون از همه دوستان
اينم عكس از پاورم
http://images6.pictiger.com/thumbs/34/daf56e7615518e3f881368cc239a1634.th.jpg (http://server6.pictiger.com/img/220048/picture-hosting/dsc-00169--.php)
و رم من از اين 1 گيگ 40 تومني هاست {غير اصل}
بازم ممنون

J.Omrani
03-06-2007, 15:55
اينم عكس پاورم
http://images6.pictiger.com/thumbs/34/daf56e7615518e3f881368cc239a1634.th.jpg (http://server6.pictiger.com/img/220048/picture-hosting/dsc-00169--.php)

دوست خوب من؛
سلام،

به نظر این حقیر پاور شما ، مناسب برای سخت ا?زارتان نمی باشد. اگر به نوشته های روی لیبل، در حالت خوش بینانه هم توجه ?رمایید، متوجه می شوید که این پاور حداکثر ATX12V Ver1.3 با توان واقعی حداکثر 300 وات می باشد! و این پاور برای سیستم شما که مصر? کننده بزرگی از شاخه 12 ولت می باشد ، یک ?اجعه به شمار می آید.
پیشنهاد می کنم در مورد پاور، طبق نظر دوست عزیزمان ، آقا سعید عمل ب?رمایید.

http://www.green-case.com/products/power/thumb/gp430a_key.gif (http://www.green-case.com/products/power/power.php?model=GP430A) http://www.green-case.com/products/power/thumb/gp480a_key.gif (http://www.green-case.com/products/power/power.php?model=GP480A)

در پایان از شما تقاضا دارم ، در مورد کولینگ مناسب کیس خود نیز اقدام ?رمایید.

با تقدیم احترام

AMD>INTEL
03-06-2007, 22:33
بله حداقل همين پاور 430 وات پيشنهاد شده مهندس رو بگير . ممكنه اگر تا چند روزه ديگر ?كري به حالش نكني . مشكل اساسي براي سيستمت درست كند. اين پاور شما كه ليبل ميكرونت خورده و اين پاورها قادر به جوابگوئي به سيستم شما نيستند .

reza388
30-11-2007, 23:23
با سلام خدمت اساتيد
من يك پاور دارم كه روشن نميشه تمام ديودهاي خروجي سالم هستند ممنون مي شوم راهنمايي كنيد ممكن است چه قطعه اي سوخته باشد.
ممنون

AMD>INTEL
01-12-2007, 01:20
تک تک المانها باید تست بشه مخصوصا ic ها

javadshahvand
01-12-2007, 09:58
با سلام خدمت اساتيد
من يك پاور دارم كه روشن نميشه تمام ديودهاي خروجي سالم هستند ممنون مي شوم راهنمايي كنيد ممكن است چه قطعه اي سوخته باشد.
ممنون

?یوز رو چک کردید

reza388
01-12-2007, 13:40
با سلام
دوستان من ولتاژ 5 ولت را در سيم سبز ps on دارم بايد ايراد جزئي باشه دوستان راهنمايي كنيد چه قطعه اي بايد چك كنم.
ممنون

javadshahvand
01-12-2007, 13:43
با سلام
دوستان من ولتاژ 5 ولت را در سيم سبز ps on دارم بايد ايراد جزئي باشه دوستان راهنمايي كنيد چه قطعه اي بايد چك كنم.
ممنون

پس با این حساب مادربرد هم باید تست کنید

reza388
02-12-2007, 09:55
با سلام
آقا ما بیخیال شدیم یه چیزی می گیم چیز دیگه می شن?یم.
ممنون